Uutiset

Alumni Arno Paula: Älä odota seuraavaa ”tuhannen taalaan bisnesideaa” vaan ala ratkaista ongelmia

Kauppakorkeakoulun alumni Arno Paula perusti kavereidensa kanssa juotavia ateriaratkaisuja kehittävän Ambronite-yrityksen, joka pyrkii auttamaan ihmisiä saavuttamaan pysyviä elämäntapamuutoksia.
School of Business alumnus Arno Paula

Kuka olet? Mitä opiskelit Kauppiksessa ja milloin valmistuit?

Nimeni on Arno Paula ja opiskelin Kauppiksessa rahoitusta pääaineena. Valmistuin vuonna 2013. Olin opiskelijavaihdossa Singaporessa 2010 ja Yhdysvalloissa Floridassa 2012, missä opiskelin markkinoinnin, johtamisen sekä yrittäjyyden kursseja. Lisäksi olin KY Financen hallituksessa vuonna 2011.

Millainen urapolkusi on ollut?

Kandivaiheessa aloitin ”alan hommat” ostoreskontrassa, ja maisteriopintojen aikana pääsin harjoitteluun Dansken yrityspankkipuolelle sekä PwC:n Strategy&:lle (ent. Booz & Co) ja liikkeenjohdon konsultointiin. Viimeisenä lukuvuotena tein myös harjoittelujakson PwC:n liikkeenjohdon konsultointitiimissä.

Valmistuttuani aloitin konsulttihommat Booz & Co:lla. Ehdin olla Boozilla vain muutaman kuukauden, kunnes Ambronite kutsui ja päätin hypätä täysipäiväiseksi yrittäjäksi.

Miten kiinnostuit yrittäjyydestä?

Kesällä 2011 luin Tim Ferrisin kirjan 4-tunnin työviikko. Sen tiimoilta innostuin lukemaan lisää kirjallisuutta yrittäjyydestä Kauppiksen opintomateriaalien rinnalla. Samaan aikaan olin harjoittelussa ”unelmaduunissani” liikkeenjohdon konsulttina Booz & Co:lla.

Keväällä 2012 vaihto-opintojen aikana opiskelin yrittäjyyttä lisää sekä luin kirjallisuutta laajasti opintomateriaalien lisäksi. Mietin ja sparrailin erilaisia bisnesideoita (enimmäkseen ruokaan ja ravintoon liittyen), ja muistan, että Walter Isaacsonin kirjoittama Steve Jobsin elämänkerta oli mieleenpainuva ja inspiroiva teos.

Kerro Ambronite-yrityksestänne. Mistä idea lähti ja miten toiminta kehittyi siihen missä se on nyt?

Tarve Ambroniten perustamiseen löytyi läheltä: omasta ja perustajatoverieni Simon ja Mikon elämästä. Olimme turhautumiseen asti etsineet aidosti arjessa toimivia, hyvänmakuisia ja terveyttä radikaalisti parantavia lounaita ja aamiaisia. Itse olin todennut ruoan valtavan vaikutuksen terveyteen ja hyvinvointiin kamppailtuani paino- ja vatsaongelmien kanssa nuorempana ja myöhemmin tärkeänä osana terveyden ja suorituskyvyn optimointia.

Ensimmäinen tuotteemme oli Ambronite-ateriasmoothie, uudenlainen juotava ateria. Janosimme superjuomaa, joka sisältäisi yksinkertaisesti kaiken, mitä keho ja mieli tarvitsevat kukoistaakseen ja joka sammuttaisi nälän. Niinpä ryhdyimme hommiin tavoitteenamme luoda uusi kätevä ateriavaihtoehto, joka sopii kiireiseen arkeen.

Lanseerasimme Ambroniten kansainvälisellä joukkorahoituskampanjalla vuonna 2014. Kampanjaan osallistui noin 1000 asiakasta, joilta keräsimme reilut 100,000 dollaria ennakkomyyntiä. Vuoden 2015 alussa, kun tuotanto oli saatu pyörimään ja joukkorahoituskampanjan tilaukset toimitettua, avasimme verkkokaupan, jonka kautta myyntiä alkoi tulla Yhdysvalloista, Skandinaviasta sekä Keski-Euroopasta.

Vuoden 2017 alussa avasimme jälleenmyynnin Ruohonjuuren kivijalkamyymälöissä, 2018 laajennuimme S-Ryhmän valikoimiin ja tänä vuonna Ambronitea on alkanut löytyä myös hyvin varustelluista K-Marketeista. Lisäksi teemme kauppaa valikoitujen luontais- ja erikoistuotekauppiaiden kanssa ympäri Eurooppaa sekä myymme tuotteitamme Amazon-verkkoalustalla Yhdysvalloissa ja Briteissä. Tänä vuonna olemme laajentaneet valikoimaamme ja tuoneet markkinoille muutamia uusia tuotteita.

Tuntuu uskomattomalta, että olemme kuudessa vuodessa auttaneet kymmeniä tuhansia ihmisiä saavuttamaan pysyviä positiivisia elämäntapamuutoksia: selättämään nälän herkullisilla kasvipohjaisilla aterioillamme ja lisäämään energistä ja elinvoimaista fiilistä jokaiseen päivään.

Mikä on mielestäsi ollut erityisen tärkeää opinnoissa tai mistä on ollut eniten hyötyä?

Rahoituksen opintojen näkökulmasta elintarvikealan yrittäjäksi hyppääminen oli melkoinen urapolun muutos. Yrittäjäksi ryhtymisessä on auttanut melkein enemmän intohimo ja Ambronite-superjuoma kuin rahoituksen opinnot. Koen kuitenkin, että rahoituksen opinnoista (vaihto-opintojen sivuaineilla höystettynä) sai laaja-alaisen pohjan ja ymmärryksen liiketoiminnasta. Rahoituksen kurssien myötä opin ymmärtämään ja mallintamaan liiketoimintaa lukujen (excelin) kautta sekä ymmärtämään yrityksen strategiaa (ainakin teoriassa).

Merkittävä vaikutus työllistymiseen on myös ollut sillä, että olin mukana Aallon Business Case –kilpailutiimissä maisteriopintojen lomassa, osallistuin liikkeenjohdon Suomen mestaruuskisoihin sekä tein työharjoittelujaksoja useammassa paikassa. Myös ainejärjestötoiminnassa mukanaolo on tuonut tärkeää kokemusta ja kontakteja.

Kannattaa valita pääaine, joka aidosti kiinnostaa ja missä kokee olevansa hyvä. Säntillisen opintojen suorittamisen rinnalla kannattaa opiskeluaikana myös tehdä, verkostoitua ja opiskella muutakin kuin vain suorittaa opinnot (mennä vaihtoon, olla mukana ainejärjestötoiminnassa tai perustaa oma ainejärjestö tai yritys, hakea harjoittelupaikkoihin ja lukea kirjallisuutta opintomateriaalien ulkopuolelta).

Millaisiin juttuihin opiskelijoiden kannattaa kiinnittää huomiota, jos ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä?

Inspiraationa suosittelen lukemaan yrittäjyyttä ja yrityksen perustamista käsitteleviä kirjoja (esim. edellä mainitsemani 4-tunnin työviikko). Lisäksi lähestyisin asiaa pohtimalla, onko maailmassa itselläni ja jollakin ihmisryhmällä jokin ongelma, jonka haluaisin intohimoisesti ratkaista ja onko ympärilläni ihmisiä, joiden kanssa voisin muodostaa tiimin ratkaisemaan ongelman. Sitten kannattaa jutella yrittäjille tästä asiasta.

Kannustan ajatteluun ”Think big, act small, and act now”. Älä odota seuraavaa ”tuhannen taalaan bisnesideaa” vaan ala ratkaista ongelmia. Uudelleen ja uudelleen yrittäjän urani aikana olen tajunnut sen, ettei ole väliä meneekö yrityksellä hyvin vai huonosti, sillä jokainen päivä on mahdollisuus ratkaista ongelmia ja haasteita hyvällä tiimillä, hyvän fiiliksen ja kiitollisuuden kautta. Joka päivä saan työskennellä asioiden ja asiakkaiden parissa intohimoisesti ja oppia uutta, kasvaa ihmisenä. Mielestäni yrittäjyydessä ja menestymisessä ylipäänsä on pohjimmiltaan kyse tästä.

Lisätiedot:

Tutustu tarkemmin Arno Paulan urapolkuun LinkedInissä!

Katso avoimet työpaikat ja harjoittelut Ambronitella.

HARJOITTELUT AMBRONITELLA

Joka vuosi (etenkin kesällä) palkkaamme harjoittelijoita erilaisiin markkinoinnin, myynnin ja tuotekehityksen tehtäviin.

Etsimämme henkilöt haluavat oppia uuttaa eivätkä pelkää laittaa käsiään saveen heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Kaikissa harjoittelupaikoissamme maksetaan kuukausittain kiinteä harjoittelupalkkio.

Löydät avoimet harjoittelupaikat Hubista.

Business students sitting around a table, talking and studying together.

Finance, Master of Science (Economics and Business Administration)

Sukella rahoituksen maailmaan: opi tuntemaan rahoitusmarkkinoita, hallitsemaan riskejä ja navigoimaan globaalien haasteiden keskellä ja alan nykyhetken polttavien kysymysten äärellä.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.