Uutiset

Alumni Minna Kuusisto: Opintojen suurin anti oli jatkuva itsensä haastaminen ja oppimaan oppiminen

Taloustieteen alumnimme, Finnfundin ekonomisti Minna Kuusisto on työurallaan kerryttänyt kokemusta niin pankkimaailmasta, kestävän liiketoiminnan konsultoinnista kuin kehitysrahoituksesta. ”Ole utelias ja verkostoidu jo opiskeluaikana ihmisten kanssa, joiden urapolusta olet kiinnostunut. Lähes kaikki ilahtuvat kahvi- tai lounaskutsuista.”
School of Business alumna Minna Kuusisto

Olen Minna Kuusisto, ja työskentelen ekonomistina Finnfundissa. Se on valtion omistama kehitysrahoitusyhtiö, joka investoi vuosittain yli 200 miljoonalla eurolla Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa toimiviin yrityksiin. Opiskelin Kauppiksessa taloustiedettä ja valmistuin vuonna 2014 - en ihan tavoiteajassa, mutta toisaalta aloitin täysipäiväisen työskentelyn jo opintojeni aikana.

Miksi halusit opiskella taloustiedettä?

Taloustieteen yhteiskuntatieteellinen puoli kiehtoi minua. Halusin ymmärtää, miten talous kokonaisuutena toimii ja hahmottaa paremmin erilaisia syy-seuraussuhteita. Olen aina ollut kiinnostunut asioiden isosta kuvasta.

Millainen urapolkusi on ollut?

Työskentelin opiskeluaikana osa-aikaisesti Sp-Rahastoyhtiössä. Ensimmäisen täysipäiväisen työni aloitin vuonna 2011 Suomen Pankissa markkina-analyytikkona oltuani jo edeltävänä kesänä Pankissa kesätöissä. Yli neljän vuoden ajan olin mukana toteuttamassa eurojärjestelmän rahapolitiikkaa, ja näin aitiopaikalta keskuspankin kriisitoimia. Seuraavaksi siirryin Danske Bankiin ekonomistiksi, jossa sain ensi kertaa kokemusta asiakasrajapinnasta. Pankkivuosien jälkeen halusin tehdä jotain erilaista, ja päädyin ulkoministeriöön kehittämään uutta kehityspolitiikan sijoitusmuotoista instrumenttia. Sitten ehdin työskennellä reilun vuoden ajan kestävän liiketoiminnan konsulttina Gaialla ennen siirtymistä nykyiseen tehtävääni Finnfundissa.

Oman kokemukseni pohjalta kannustan rohkeasti hakemaan itseä kiinnostavia paikkoja.

Minna Kuusisto, Kauppakorkeakoulun alumni

Työskentelet ekonomistina Finnfundilla. Miten päädyit nykyiseen työhösi ja mitä työtehtäviä ja vastuualueita työhösi kuuluu?

Olin ollut kiinnostunut Finnfundista työnantajana jo pitkään. Vietin syksyn 2019 Nairobissa työskennellen siinä vaiheessa konsulttina. Siellä tieni kohtasi Finnfundin toimitusjohtajan Jaakko Kangasniemen kanssa. Finnfundissa oli avautunut uusi positio, joka sopi erinomaisesti omaan profiiliini. Työnkuvaani kuuluu Finnfundin kohdemaiden makro- ja poliittisten riskien arviointi sekä erilaiset maa- ja markkina-analyysit. Oman kokemukseni pohjalta kannustan rohkeasti hakemaan itseä kiinnostavia paikkoja. Vaikkei heti natsaisi, kiinnostus voidaan palkita myöhemmin.

Mikä on mielestäsi ollut erityisen tärkeää opinnoissa/mistä on ollut eniten hyötyä?

Taloustieteen opinnot tiedetään teoreettisiksi. Vaikka kursseilla pääosin derivoitiin tai integroitiin, tutkittavat ilmiöt olivat aina tuttuja arkielämästä; talouskasvu, työllisyys tai inflaatio. Ehkä suurin anti työllistymisen näkökulmasta oli juuri jatkuva itsensä haastaminen ja oppimaan oppiminen. Monet kurssit olivat vaikeita, mutta niistä selvittiin myös yhteistyöllä muiden opiskelijoiden kanssa – autoimme toinen toisiamme. Jos selviytyy makrotaloustieteen syventävistä kursseista, selviytyy mistä tahansa.

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi?

Kävisin eri aineiden peruskurssit ensimmäisenä opiskeluvuonna huolellisemmin, koska niillä pääsee jo pitkälle. Työn kannalta olennaiset asiat oppii kyllä työtä tehdessäkin, joten koskaan ei ole liian myöhäistä. On tärkeää, että taloustieteen teoriaa opetetaan, mutta alan opintoihin voisi sisällyttää enemmän myös case-tyyppistä opiskelua, jossa tietoa sovellettaisiin. Ehkä näin on tosin jo tehtykin.

Minkälaisia uravinkkejä antaisit kehitysyhteistyöstä tai kestävästä kehityksestä kiinnostuneelle opiskelijalle?

Opinnot, kuten myös harrastukset tai esimerkiksi ylioppilaskuntatoiminta, kannattaa ehdottomasti räätälöidä oman kiinnostuksen mukaan. Yliopistot tarjoavat siihen valtavasti mahdollisuuksia. Itse tein aikanaan sivuopinnot Helsingin yliopistossa Afrikan tutkimuksessa. Kiitos vielä Suomen Pankin esimiehelleni Tuomas Välimäelle, joka antoi minun tehdä muun muassa swahilin opintoja työn ohessa. Vinkkini on, että ole utelias ja verkostoidu jo opiskeluaikana sellaisten ihmisten kanssa, joiden urapolusta olet kiinnostunut. Lähes kaikki ilahtuvat kahvi- tai lounaskutsuista.

Tutustu Minnan urapolkuun tarkemmin LinkedInissä!

Student sitting outside of the School of Business building

Economics, Bachelor of Science and Master of Science (Economics and Business Administration)

Economics-kandidaattiohjelma tarjoaa työkaluja ja tietoa, joiden avulla ajankohtaisia maailman ilmiöitä voidaan ymmärtää ja selittää taloudellisesta näkökulmasta.

Koulutustarjonta
School of Business Economics

Economics, Master of Science (Economics and Business Administration)

Economics-maisteriohjelma antaa opiskelijoille valmiudet jäsentää ja ymmärtää maailmaa syvällisen taloustieteellisen osaamisen, vankkojen analyyttisten taitojen sekä laskenta- ja tietojenkäsittelytaitojen avulla. Ohjelma on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita monimutkaisista haasteista, kuten ilmastonmuutoksesta, eriarvoisuudesta ja innovoinnista, ja jotka haluavat ratkaista nämä haasteet analyyttisesti. Opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella Aalto-yliopiston, Hanken Svenska handelshögskolanin ja Helsingin yliopiston muodostamassa Helsinki Graduate School of Economicsissa, jonka tavoitteena on kouluttaa maailmanluokan taloustieteilijöiden uusi sukupolvi.

Koulutustarjonta
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita kampuksella. Kuva: Henri Vogt
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhä harvempi yliopisto-opiskelija jää kotiseudulleen Suomen suurimmissa kaupungeissa – uusi selvitys näyttää kaupunkikohtaiset erot

Aalto-yliopiston kaupunkitaloustieteen tutkimusryhmä AlueAvain on tarkastellut Tilastokeskuksen yksilötason rekisteriaineistojen avulla yliopisto-opiskelijoiden muuttoliikkeitä Suomen suurimmissa kaupungeissa viimeisten 20 vuoden aikana. Tarkastelussa vertailtiin erikseen pääkaupunkiseudun kuntia sekä Tamperetta, Turkua ja Oulua.
Tarun Sharma
Nimitykset Julkaistu:

Tarun Sharma johtavaksi työelämäasiantuntijaksi tuotantotalouden laitokselle

Tarun Sharma, Nokia Venturesin Partner & COO, tuli alun perin Suomeen vahingossa puoleksi vuodeksi mutta päätti jäädä. Nyt hän aloittaa yritysten riskisijoittamiseen ja yrittämiseen keskittyvänä johtavana työelämäasiantuntijana tuotantotalouden laitoksella.
Ylhäältä kuvattu meriaalto ja '5th edition Ulisses' teksti.
Opinnot Julkaistu:

Muoviton meri -kesäkurssi Lissabonissa, hae mukaan 15. joulukuuta mennessä

Kurssi toteutetaan verkossa tammikuusta huhtikuuhun 2025 ja lähiopetuksena Lissabonissa heinäkuussa 2025.
Learning Centre graphics
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

American Chemical Societyn e-kirjoja koekäytössä

Koekäytössä olevat kirjat ovat luettavissa syyskuun 2025 loppuun asti.