Alumnisuurlähettiläs Juuso Leivonen: Harrastukset sekä työskentely ylioppilaskunnassa ja opiskelijaliikkeessä olivat hyvin vahvasti urapolun alku
Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?
Aloitin opinnot vuonna 2001 ja valmistuin 2008. Luin pääaineenani IB:tä (International Business) ja sivuaineina minulla oli kansantaloustiede, laskentatoimi sekä Information Technology Programme (ITP).
Millaisissa tehtävissä olet toiminut valmistumisen jälkeen?
Työurani ei ole ehkä kaikkein normaalein kauppatieteilijän urapolku. Ylioppilaskunta KY:ltä siirryin jo opintojen aikana SYLliin, eli Suomen ylioppilaskuntien liittoon tekemään koulutuspolitiikkaa. Valmistumisen jälkeen työskentelin hetken SEFE:llä, minkä aikana olimme mukana fasilitoimassa kauppakorkeakoulujen yhteistyötä entisestään vahvistavan Suomen kauppakorkeakoulut (ABS) ry:n perustamista. Sefeltä siirryin ABS:n pääsihteeriksi käynnistämään toimintaa, rakentamaan yhdistystä ja uusia yhteistyökuvioita.
Oivalluksia opiskelusta?
Näin jälkeenpäin on helppo sanoa, että pysyvin asia, minkä olen saanut kauppatieteiden opinnoista, on analyyttinen, lukuihin ja talouden logiikkaan pohjautuva tapa hahmottaa maailmaa. Kun keskustelee muilta aloilta valmistuneiden kanssa huomaa, miten vahvasti tieteenala ja sen logiikka laittaa päähän linssit, joiden läpi maailmaa katsoo.
Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläs Juuso LeivonenKaiken muun hauskan tekemisen ja ajanvieton lisäksi niistä saa todella paljon kokemusta organisoinnista, vastuunkannosta ja johtamisesta.
Miten opiskeluajan harrastukset ja työkokemus vaikuttavat uran eri vaiheissa?
Minun tapauksessani harrastukset sekä työskentely ylioppilaskunnassa ja opiskelijaliikkeessä olivat hyvin vahvasti urapolun alku, mutta vaikka ei jatkaisikaan sillä polulla näin suoraan, saa niiden kautta todella paljon kokemusta ja oppia, jota ei pelkästään opinnoista saa.
Ainejärjestöissä, ylioppilaskunnissa ja kerhoissa saa kaiken muun hauskan tekemisen ja ajanvieton lisäksi todella paljon kokemusta ihmisistä, organisoinnista, vastuunkannosta, johtamisesta sekä yhteistyöstä. Työkokemuksen kautta saa näkemystä siitä, millaisia tehtäviä valmistumisen jälkeen on tarjolla ja usein myös ajatuksia siitä, mikä itseä kiinnostaa ja mitä haluaisi jatkossa tehdä.
Neuvosi opintojaan miettivälle?
Mieti, mikä sinua innostaa ja mikä tekee sinut onnelliseksi. Älä opiskele jotain vain sen takia, että se on yleisessä suosiossa, vaan opiskele mieluummin sellaisia asioita, jotka kiinnostavat ja haastavat juuri sinua.
Lisäksi kannattaa miettiä enemmän ilmiöitä ja teemoja, kuin yksittäisiä oppialoja tai –aineita. Kaikki opiskelussa ei aina ole kivaa tai jännää, mutta jaksat suorittaa tylsätkin kurssit, kun ymmärrät, miten ne liittyvät kokonaisuuteen. Eihän (työ)elämässäkään kaikki ole aina hauskaa, mutta kunhan suunta on itselle oikea ja keskimääräisesti on enemmän plussia kuin miinuksia, menee yleensä ihan hyvin.
Mitä omalla työpaikallasi tehdään juuri tällä hetkellä?
Kauppakorkeakoulut ovat ottamassa askelia verkostomaisempaan toimintatapaan, kun kaikki koulut toteuttavat yhteistyössä sivuaineopintokokonaisuuden verkko-opetuksena muiden alojen opiskelijoille. Tällaisia pieniä askeleita yhden organisaation mallista verkostomaisempaan toimintatapaan on nähtävissä muuallakin ja on hienoa, että kauppikset ovat yliopistomaailmassa etulinjassa tekemässä tätä.
Toimit tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläänä. Mitä alumnius sinulle merkitsee?
Yhtäältä se merkitsee kollegoita, yhteistyökumppaneita, tuttuja, ystäviä, perhettä, muistoja ja yhteisiä hetkiä. Toisaalta alumnius on ajattelutapa ja henkinen pohja, joka on mukana koko ajan työelämässä ja ympäröivän maailman hahmottamisessa ja jota pyrkii ylläpitämään ja täydentämään.
Lisätiedot:
Tutustu tarkemmin Juuso Leivosen urapolkuun LinkedInissä!
Lue lisää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumniyhteistyöstä sekä muista alumnisuurlähettiläistä, jotka Juuso Leivosen tavoin ovat mukana kehittämässä koulun alumnitoimintaa: https://www.aalto.fi/fi/kauppakorkeakoulu/kauppakorkeakoulun-alumnit.
- Julkaistu:
- Päivitetty: