Uutiset

Anna Valtonen taiteen ja luovien käytäntöjen vararehtoriksi

Valtonen jatkaa päätoimisesti Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina.

Dekaani Anna Valtonen vastaa vararehtorina taiteen ja luovien käytäntöjen kokonaisuudesta koko Aalto-yliopiston laajuisesti.

– Taide ja muotoilu ovat tärkeä osa monitieteellistä Aaltoa. Vararehtorin nimityksellä halusimme osaltaan vahvistaa taiteen ja luovien käytäntöjen roolia koko yliopistossa. Annan tausta ja monipuolinen osaaminen antavat erinomaiset eväät vararehtorin tehtävään, sanoo Aalto-yliopiston provosti Ilkka Niemelä.

Valtonen oli Aalto-yliopiston hallituksen jäsen vuosina 2008–2014. Hän on toiminut Aalto-yliopiston taiteen ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina huhtikuusta 2014. Valtonen on hallituksen jäsen myös Aarhusin arkkitehtuurin korkeakoulussa. Ennen Aalto-yliopistoa hän toimi Uumajan yliopiston muotoilukorkeakoulun rehtorina. Valtonen suoritti taiteen tohtorin tutkinnon Taideteollisessa korkeakoulussa vuonna 2007, jossa hän on toiminut myös tutkijana ja hallituksen jäsenenä. Vuosina 1997–2009 Valtonen työskenteli eri tehtävissä Nokiassa, viimeksi nimikkeellä Head of Design Research & Foresight.

Nimitys tuli voimaan 15.10.2015.

Lisätietoja:
Aalto-yliopiston viestintä
Laura Siira
p. 046 923 1633
[email protected]

Kuva: Anni Hanén

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijoiden tavoitteena on korjata kvanttivirheet huoneenlämmön sijaan superkylmässä lämpötilassa

Kvanttitietokoneiden kehityksessä yksi suurimmista haasteista on se, että kvanttibitit eli kubitit ovat liian epätarkkoja. Tarvitaan siis tehokkaampaa kvanttivirheen korjausta, jotta kvanttitietokoneita voidaan tulevaisuudessa ottaa laajemmin käyttöön. Professori Mikko Möttösellä on kvanttikorjaukseen uudenlainen ratkaisuehdotus, ja sen kehittämiseksi hän on saanut kolmevuotisen apurahan Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.
Moderni onnellisuuden kehokartta on pitkälti samanlainen muinaisen Mesopotamian onnellisuuden kehokartan kanssa – poikkeuksena tästä on maksa, joka hohtaa muinaisilla mesopotamialaisilla silmiin pistävästi. Kuva: Moderni/PNAS: Lauri Nummenmaa et al. 2014, mesopotamialainen: Juha Lahnakoski 2024.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Miltä tunteiden kehokartat näyttivät muinoin ja nyt? Mesopotamiassa onnellisuus hohti paljon vahvemmin maksan alueella

Monitieteinen tutkijatiimi on pyrkinyt laajan tekstiaineiston avulla selvittämään, miten muinaisen Mesopotamian alueen ihmiset kokivat tunteita kehossaan tuhansia vuosia sitten. Analyysi perustuu noin miljoonaan muinaisen akkadin kielen sanaan, jotka ovat peräisin Uus-Assyrian valtakunnasta (934–612 eaa) säilyneiden savitaulujen nuolenpääkirjoituksesta.
Kolme valkoista, taiteltua paperirakennetta eri kokoisina ja muotoisina harmaalla pinnalla.
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Näyttävä origamikartonki uudistaa kasvavia pakkausmarkkinoita

Origamitaitteet mahdollistavat kartongille täysin uusia ominaisuuksia ja tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon muun muassa korvaamaan muovia ja styroksia pakkauksissa. Esteettinen materiaali herättää kiinnostusta myös muotoilijoiden keskuudessa.
Talvikki Hovatta, taustalla Metsähovin radio-observatorion teleskooppia suojaava kupu.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Talvikki Hovatta haluaa ratkaista avaruusyhteisöä vuosikymmeniä askarruttaneen mysteerin

Metsähovin radio-observatorion uusi vastaanotin ja Euroopan tutkimusneuvoston myöntämä ERC-rahoitus mahdollistavat mustien aukkojen hiukkassuihkujen koostumuksen selvittämisen.