Uutiset

Avoin, valmistajariippumaton automaatio on työelämän tulevaisuutta

Schneider Electric ja Aalto-yliopisto yhteistyöhön. Schneiderin avoin EcoStruxure Automation Expert -alusta on Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytössä Aallon Factory of the Future -yksikössä.
Schneiderin avoin EcoStruxure Automation Expert -alusta on Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytössä Aallon Factory of the Future -yksikössä. Kuva: Aalto ITiA research group
Schneiderin avoin EcoStruxure Automation Expert -alusta on Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytössä Aallon Factory of the Future -yksikössä. Kuva: Aalto ITiA research group

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric on aloittanut yhteistyön Aalto-yliopiston kanssa tulevaisuuden osaajien kouluttamiseksi. Schneiderin avoin EcoStruxure Automation Expert -alusta on Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytössä Aallon Factory of the Future -yksikössä. Yksikkö kehittää joustavia innovaatioita ja ratkaisuja automaation käyttöön.

”Avoin automaatioalusta on hyvä opetusalusta, sillä tulevaisuudessa avoimet alustat vain yleistyvät. Työmarkkinat myös tarjoavat enemmän mahdollisuuksia, kun osaamista ei ole vain yhdestä suljetusta automaatiojärjestelmästä”, kertoo Aalto-yliopiston tekniikan professori Valeriy Vyatkin.

”Oppilaitosyhteistyön avulla opiskelijat oppivat tuntemaan hyvän teknologia-alustan ja ymmärtämään avoimen, valmistajariippumattoman automaation hyödyt ja mahdollisuudet. Opiskeluaikana saatu osaaminen valmistajariippumattomasta automaatiosta on hyödynnettävissä millä tahansa tulevaisuuden työnantajalla”, kertoo tuotepäällikkö Marko Latvasalo Schneider Electriciltä.

Koulutusta tulevaisuuden työelämän tarpeisiin

Vyatkin korostaa yritysten kanssa tehtävän oppilaitosyhteistyön merkitystä kaikkia osapuolia hyödyttävänä tilanteena.

”Koulutamme Aallossa tulevaisuuden huippuosaajia automaation saralla. Päätehtävämme on herättää opiskelijoissa kipinä teolliseen automaatioon, mutta toivomme olevamme myös hyödyllisiä teollisuudelle siirtämällä tutkimustuloksia käytäntöön.”

”Neljännen teollisen vallankumouksen avaintekijöitä ovat muun muassa robotiikka, tekoäly, digitaaliset kaksoset ja virtuaalitodellisuus. Aalto-yliopistossa on valtavasti asiantuntijuutta näiltä aloilta. Tavoitteena on, että voimme hyödyntää tätä asiantuntijuutta teollisuuden hyväksi. Teknologiat antavat myös hyvän mahdollisuuden start up -yritysten perustamiseen”, Vyatkin sanoo.

Schneiderilla nähdään, että avoin Automation Expert -alusta auttaa opiskelijoita ja opettajia valmistautumaan automaation uuteen aikakauteen.

”Schneiderilla on osaavia henkilöitä, jotka voivat tukea opiskelijoita siinä, mihin suuntaan automaatiomaailma on menossa”, kertoo Schneider Electricin markkinointipäällikkö Tuomas Korhonen.

Aalto-yliopistossa avoimen automaation käyttöä opiskelee vuosittain noin sata sähkötekniikan ja automaation opiskelijaa.

”Teollisuusyritysten kanssa tehtävällä yhteistyöllä voimme madaltaa kynnystä uusien neljännen teollisuuden vallankumouksen teknologioiden käyttöön. Aallon Factory of the Future voi tukea yrityksiä automaatiota koskevissa kehitysprojekteissa ja kouluttaa tulevaisuuden osaajia teollisuuden tarpeisiin. Schneiderin toimittaman automaatioalustan myötä Aallon Factory of the Future -yksikkö voi osallistua esimerkiksi pilotointiprojekteihin”, Vyatkin kertoo.

Schneider Electricin laitevalmistaja- ja prosessiautomaatiologiikat tukevat uutta avointa, IEC61499-pohjaista Automation Expert -automaatioalustaa. Laitealustana molemmat sarjat ovat olleet käytössä vuosien ajan ja ovat teollisuudessa hyväksi havaittuja, luotettavia ratkaisuja. Logiikoiden lisäksi Factory of the Future -yksikköön toimitettiin teollisuusympäristöön tarkoitettuja langattomia ohjauskalusteita tukemaan muutosta konservatiivisesta automaatiosta nykyaikaiseen langattomaan teollisuusympäristöön.

Lisätietoja:

Valeriy Vyatkin
Aalto-yliopiston tekniikan professori (lisätiedot englanniksi)
puh. 050 578 0001
[email protected]

Tuomas Korhonen
markkinointipäällikkö, Schneider Electric
puh. 050 544 2943
[email protected]

Marko Latvasalo
tuotepäällikkö, Schneider Electric
puh. 050 414 0124
[email protected]

Tiedote: Schneider Electric

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Uusi aiempaa herkempi infrapunasensori tuo hyötyjä moneen eri teknologiaan. Kuva: Aalto-yliopisto / Xiaolong Liu
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat kehittivät infrapunasensoreista aiempaa herkempiä

Uuden teknologian uskotaan olevan suoraan integroitavissa esimerkiksi itseohjautuviin autoihin.
Ryhmä ihmisiä poseeraa amfiteatterin suurilla kivirapuksilla. Rakennuksen takana on suuret ikkunat ja vihreä katto.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon vuosi 2024: Avaruustutkimusta uusilla taajuuksilla, rakkauden aivokuvia, kaupunkivihreää ja paljon muuta

Aalto-yliopiston vuosi 2024 piti sisällään innovaatioita, inspiraatiota ja roppakaupalla radikaalia luovuutta – tässä katsaus siihen.
Radiokatu20_purkutyömaa_Pasila_Laura_Berger
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Modernin arkkitehtuurin tutkimukseen merkittävä apuraha Koneen säätiöltä – Laura Bergerin hanke rinnastaa rakennuskadon luontokatoon

Aalto-yliopiston postdoc-tutkija Laura Berger ja hänen työryhmänsä ovat saaneet Koneen säätiön 541 400 euron apurahan hankkeen tutkimiseen, joka tarkastelee rakennuskadon vaikutuksia yhteiskunnalle ja ympäristölle.
An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijoiden tavoitteena on korjata kvanttivirheet huoneenlämmön sijaan superkylmässä lämpötilassa

Kvanttitietokoneiden kehityksessä yksi suurimmista haasteista on se, että kvanttibitit eli kubitit ovat liian epätarkkoja. Tarvitaan siis tehokkaampaa kvanttivirheen korjausta, jotta kvanttitietokoneita voidaan tulevaisuudessa ottaa laajemmin käyttöön. Professori Mikko Möttösellä on kvanttikorjaukseen uudenlainen ratkaisuehdotus, ja sen kehittämiseksi hän on saanut kolmevuotisen apurahan Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.