Uutiset

Erityiskurssi asiantuntijaesittämisestä suomeksi tohtoriopiskelijoille

Virtualisesti toteutettavalla kurssilla opitaan rakentamaan johdonmukaisesti jäsenneltyjä tietoesityksiä omalla osaamisalueella ja tutkimusalalla. Keskiössä ovat niin sanallisen kuin sanattoman viestinnän elementit ja keinot sekä niiden merkitys esiintymistilanteessa.

Syyslukukauden alkupuolella (tiistaisin 12.9.–10.10.2023, klo 15.15–19.45) järjestetään Aalto-yliopistossa tohtoriopiskelijoille suunnattu intensiivinen erityiskurssi asiantuntijaesittämisestä (3 op). Kurssi löytyy Sisu-järjestelmästä nimellä ”Asiantuntijaesittämisen valmennus tohtoriopiskelijoille”, koodi LC-L1017. Valmennus toteutetaan etänä Teamsissa. 

Kurssilla perehdytään esiintymisviestinnän ja erityisesti asiantuntijaesittämisen oleellisiin laatutekijöihin. Osallistuja saa tietoa erilaisista rakenteellisista vaihtoehdoista esitystensä tietosisällön muotoamiseen ja kuljettamiseen. Valmennuksessa opitaan kokonaisvaltaisesti rakentamaan loogis-analyyttisia, johdonmukaisesti jäsenneltyjä tietoesityksiä omalla osaamisalueella ja tutkimusalalla. Keskiössä ovat niin sanallisen kuin sanattoman viestinnän elementit ja keinot sekä niiden merkitys esiintymistilanteessa.  

Valmennuksen kuluessa harjoitellaan käytännössä nimenomaan osallistujille tärkeitä esiintymistilanteita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi opetus- tai luentotilanne, oman tutkimustyön esittely seminaarissa, konferenssissa tai jossakin muussa yhteydessä tai väitöslektio. Konkreettisesti harjoitellaan selkeää, tiivistä ja havainnollista asiantuntijaesittämistä kunkin omakohtaisesti valitsemasta aiheesta. 

Osallistujat tarkastelevat omia ja muitten esityksiä analyyttisesti sekä antavat niihin rakentavaa kehittämispalautetta. Saamansa kehittävän palautteen sekä itsereflektion avulla osallistuja kykenee kehittämään oleellisesti omaa asiantuntijaesiintymistään. 

Työskentely kurssilla on yhteistoiminnallista ja vuorovaikutteista workshop-pohjaisella otteella. Asioitten tarkastelussa työkieli on suomi. Harjoituksensa voi pitää myös englanniksi.

Oppiaineen luonteen ja työskentelytapojen vuoksi kurssin virallinen suorittaminen (3 op) edellyttää säännöllistä mukana oloa (80 %) järjestetyissä yhteiskokoontumisissa Teamsissa. Mahdollisen yli-määräisen poissaolon voi kuitenkin korvata asianmukaisesti erillistehtävällä. 

Asiantuntijaesittämisen valmennus järjestetään intensiivisesti seuraavina ajankohtina:

  • ti 12.09.2022, klo 15.15–19.45 
  • ti 19.09.2022, klo 15.15–19.45
  • ti 26.09.2022, klo 15.15–19.45
  • ti 03.10.2022, klo 15.15–19.45
  • ti 10.10.2022, klo 15.15–19.45
  • omakohtainen palautekeskustelu: henkilökohtainen mentorointikeskustelu kurssin opettajan kanssa

Valmennukseen ilmoittaudutaan Sisussa sekä mielellään myös suoraan kurssin opettajalle, Sonjalle ([email protected]). 

Tervetuloa mukaan virtuaalisesti toteutettavaan asiantuntijaesiintymisen valmennukseen!

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opinnot Julkaistu:

UniPID Virtual Studies -kurssivalikoima 2024-2025

UniPID ja sen jäsenyliopistot tarjoavat kehitystutkimuksen alaan kuuluvan Sustainability in Development -opintokokonaisuuden (aiemmin sivuaine) opiskelijoille, jotka haluavat sisällyttää tutkintoonsa globaaleja haasteita ja kestävää kehitystä käsitteleviä kursseja.
Harald Herlin Learning Center
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Oppimiskeskuksessa pilotoidaan 19.8.2024 alkaen uusia aukioloaikoja

Opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuudet käyttää tiloja ja kokoelmia laajentuvat.
Opiskelijoita EIT Manufacturing-kesäkoulussa
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt Artificial Intelligence-enabled Innovation & Entrepreneurship for Sustainable Manufacturing-kesäkouluun

Tähän EIT Manufacturingin järjestämään kesäkouluun kuuluu verkossa suoritettava osuus 8.-18.7. ja paikan päällä Trenton yliopistossa, Italiassa, suoritettava osuus 22.7.-2.8.2024.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Valmistuva maisteri – anna palautetta opinnoista ja vaikuta!

Vastaa maisterin tutkinnon suorittaneiden palautekyselyyn ja vaikuta alasi opintojen kehittämiseen.