Uutiset

Euroopan suurin hackathon Junction täyttää Dipolin

Aalto-yliopiston päärakennus muuttuu valtavaksi hackathon-yhteisöksi 24.–26.11., kun yli 1400 koodaria ja suunnittelijaa ympäri maailmaa saapuu ratkomaan tosielämän haasteita.
junction_hackathon_aalto_fi_fi.jpg

Tekoälystä liikkuvuuteen, peleistä ja viihteestä terveydenhuoltoon – yli 60 yritystä ja yhteisöä tarjoaa Junctionin osallistujille ratkottavaksi tosielämän haasteitaan. Koodarit työskentelevät joukkueina viikonlopun ajan yritysten omilla teknologioilla, datalla ja rajapinnoilla.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Junctionin takana on vapaaehtoisten opiskelijoiden yhteisö. Alun perin Junction on syntynyt Aalto Entrepreneurship Societyn tapahtumana.

“Junctionin tarina lähti liikkeelle halusta tuoda tekijät esille: koodarit, suunnittelijat ja kaikki, jotka konkreettisesti rakentavat seuraavat menestystarinat. Maailmaa muuttavat läpimurrot syntyvät, kun innostuneet ihmiset leikkivät teknologialla, tekevät sitä mitä rakastavat ja rakentavat siistejä projekteja itseään varten. Juuri sitä me Junctionissa teemme”, kertoo Ville Leppälä, Junctionin päävetäjä ja Aalto-yliopiston opiskelija.

Viime vuonna Junctionin voitti Aallon opiskelijoiden tiimi “suju.online”, joka kehitti reittioptimointipalvelun robottibusseille. Tänä vuonna haasteita on tarjolla yhteensä 13 teemasta.

“Tämän vuoden haasteet liittyvät muun muassa avaruus-, terveys-, ja peliteknologiaan. Yksi suosituimmista teemoista on ollut tekoäly. Koneoppimisen avulla ratkottavia haasteita ovat esimerkiksi toimivan uutisotsikko-botin rakentaminen ja mainonnan personointi digimaailmassa. Lisäksi osallistujat pääsevät myös työskentelemään aidon robotin kanssa ja kehittämään sen toimintaa”, Leppälä kertoo.

Aalto-yliopisto on yksi Junctionin kumppaneista ja haastaa Dipoliin saapuvat hakkerit yhdessä VTT:n, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Joukkueet pääsevät luomaan matkustajille interaktiiivista ja viihdyttävää sisältöä aidosta, reaaliaikaisesta ja varastoidusta datasta, jota Helsingin seudun liikenteen sähköbussit keräävät.

“Junctionista tekee erityisen se, että tapahtuman aikana osallistujat, sijoittajat ja partnerit tapaavat toisiaan erilaisten matchmaking-työkalujen avulla. Junction on kotimaisille yrityksille uniikki paikka rekrytoida todella kovia teknologiaosaajia. Osallistujille tapahtuma on taas tilaisuus uuteen työpaikkaan tai oman projektin kehittämiseen sijoittajien neuvojen avulla”, Leppälä kuvailee.

Lisätietoja:

Anna Brchisky

[email protected]

puh. 041 545 8441

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.