Uutiset

Euroopan suurin hackathon Junction täyttää Dipolin

Aalto-yliopiston päärakennus muuttuu valtavaksi hackathon-yhteisöksi 24.–26.11., kun yli 1400 koodaria ja suunnittelijaa ympäri maailmaa saapuu ratkomaan tosielämän haasteita.
junction_hackathon_aalto_fi_fi.jpg

Tekoälystä liikkuvuuteen, peleistä ja viihteestä terveydenhuoltoon – yli 60 yritystä ja yhteisöä tarjoaa Junctionin osallistujille ratkottavaksi tosielämän haasteitaan. Koodarit työskentelevät joukkueina viikonlopun ajan yritysten omilla teknologioilla, datalla ja rajapinnoilla.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Junctionin takana on vapaaehtoisten opiskelijoiden yhteisö. Alun perin Junction on syntynyt Aalto Entrepreneurship Societyn tapahtumana.

“Junctionin tarina lähti liikkeelle halusta tuoda tekijät esille: koodarit, suunnittelijat ja kaikki, jotka konkreettisesti rakentavat seuraavat menestystarinat. Maailmaa muuttavat läpimurrot syntyvät, kun innostuneet ihmiset leikkivät teknologialla, tekevät sitä mitä rakastavat ja rakentavat siistejä projekteja itseään varten. Juuri sitä me Junctionissa teemme”, kertoo Ville Leppälä, Junctionin päävetäjä ja Aalto-yliopiston opiskelija.

Viime vuonna Junctionin voitti Aallon opiskelijoiden tiimi “suju.online”, joka kehitti reittioptimointipalvelun robottibusseille. Tänä vuonna haasteita on tarjolla yhteensä 13 teemasta.

“Tämän vuoden haasteet liittyvät muun muassa avaruus-, terveys-, ja peliteknologiaan. Yksi suosituimmista teemoista on ollut tekoäly. Koneoppimisen avulla ratkottavia haasteita ovat esimerkiksi toimivan uutisotsikko-botin rakentaminen ja mainonnan personointi digimaailmassa. Lisäksi osallistujat pääsevät myös työskentelemään aidon robotin kanssa ja kehittämään sen toimintaa”, Leppälä kertoo.

Aalto-yliopisto on yksi Junctionin kumppaneista ja haastaa Dipoliin saapuvat hakkerit yhdessä VTT:n, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Joukkueet pääsevät luomaan matkustajille interaktiiivista ja viihdyttävää sisältöä aidosta, reaaliaikaisesta ja varastoidusta datasta, jota Helsingin seudun liikenteen sähköbussit keräävät.

“Junctionista tekee erityisen se, että tapahtuman aikana osallistujat, sijoittajat ja partnerit tapaavat toisiaan erilaisten matchmaking-työkalujen avulla. Junction on kotimaisille yrityksille uniikki paikka rekrytoida todella kovia teknologiaosaajia. Osallistujille tapahtuma on taas tilaisuus uuteen työpaikkaan tai oman projektin kehittämiseen sijoittajien neuvojen avulla”, Leppälä kuvailee.

Lisätietoja:

Anna Brchisky

[email protected]

puh. 041 545 8441

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Rauhallinen japanilainen puutarha, jossa on lampi, kiviä ja erilaisia ​​puita, mukaan lukien loistavaa punaista ja vihreää lehtineen.
Mediatiedotteet Julkaistu:
No entry sign over workshop image
Kampus Julkaistu:

Arts infran poikkeusaukioloajat

Poikkeusaukioloajat Arts infran työpajoilla ilmoitetaan tällä sivulla.
Tekoalylla-tuotetieto-talotekniikan-menestystekijaksi.jpg
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tekoälyllä tuotetieto talotekniikan menestystekijäksi

Ympäristöraportointi, digitaaliset kaksoset ja tuottavuuden tuntuva nosto eivät onnistu ilman nykyistä parempaa tiedonhallintaa. Talotekniikka 2030 -tutkimusraportti ruotii nykytilanteen haasteita ja esittää ratkaisuja ja case-esimerkkejä, jotka pohjautuvat uusimman tekoälyteknologian hyödyntämiseen.
Opiskelijoita kampuksella. Kuva: Henri Vogt
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhä harvempi yliopisto-opiskelija jää kotiseudulleen Suomen suurimmissa kaupungeissa – uusi selvitys näyttää kaupunkikohtaiset erot

Aalto-yliopiston kaupunkitaloustieteen tutkimusryhmä AlueAvain on tarkastellut Tilastokeskuksen yksilötason rekisteriaineistojen avulla yliopisto-opiskelijoiden muuttoliikkeitä Suomen suurimmissa kaupungeissa viimeisten 20 vuoden aikana. Tarkastelussa vertailtiin erikseen pääkaupunkiseudun kuntia sekä Tamperetta, Turkua ja Oulua.