Uutiset

European Open Science Cloud (EOSC) Finnish Forumin webinaari 25.1.2021

Vastikään perustettu European Open Science Cloud Finnish Forum järjestää webinaarin 25.1.2021 klo 12:30 alkaen.

Webinaarin tarkoituksena on antaa yleiskatsaus EOSC:n nykytilasta Euroopan ja kansallisella tasolla ja keskustella tulevaisuuden mahdollisuuksista. Verkkoseminaarissa esitellään myös EOSC Finnish Forum -konsepti ja suunnitelmat vuodelle 2021, keskustellaan EOSC: n koordinoinnista ja työryhmät esittävät tuotoksiaan.

Yksi puhujista on Karel Luyben, EOSC:n ensimmäinen puheenjohtaja ja Aalto-yliopiston hallituksen jäsen.

EOSC eli European Open Science Cloud on yksi keskeisistä työkaluista eurooppalaisen avoimen tieteen vision saavuttamiseksi. EOSCin tehtävänä on luoda infrastruktuuri, joka sitoo erilaiset kansalliset ja kansainväliset datajärjestelmät ja infrastruktuurit yhteen. EOSC on virtuaalinen paikka, jossa tiedon tuottajat ja käyttäjät voivat kohdata ja kehittää parempaa ymmärrystä ja uusia innovaatioita.

Lisätietoja ja pakollinen ilmoittautuminen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Radiokatu20_purkutyömaa_Pasila_Laura_Berger
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Modernin arkkitehtuurin tutkimukseen merkittävä apuraha Koneen säätiöltä – Laura Bergerin hanke rinnastaa rakennuskadon luontokatoon

Aalto-yliopiston postdoc-tutkija Laura Berger ja hänen työryhmänsä ovat saaneet Koneen säätiön 541 400 euron apurahan hankkeen tutkimiseen, joka tarkastelee rakennuskadon vaikutuksia yhteiskunnalle ja ympäristölle.
Matti Rossi vastaanotti palkinnon
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Professori Matti Rossille tiimeineen arvostettu AIS Impact Award 2024

Tiimi voitti palkinnon teknologisesta ja yrittäjyyteen liittyvästä vaikuttavuudesta
An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijoiden tavoitteena on korjata kvanttivirheet huoneenlämmön sijaan superkylmässä lämpötilassa

Kvanttitietokoneiden kehityksessä yksi suurimmista haasteista on se, että kvanttibitit eli kubitit ovat liian epätarkkoja. Tarvitaan siis tehokkaampaa kvanttivirheen korjausta, jotta kvanttitietokoneita voidaan tulevaisuudessa ottaa laajemmin käyttöön. Professori Mikko Möttösellä on kvanttikorjaukseen uudenlainen ratkaisuehdotus, ja sen kehittämiseksi hän on saanut kolmevuotisen apurahan Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.
Three happy students. Photo: Unto Rautio
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston tutkimusyhteistyön vahvistamiseen

Rahoitetut hankkeet tukevat yliopistojen strategisen kumppanuuden tavoitetta edistää vaikuttavaa ja monitieteistä yhteistyötä.