Uutiset

European Open Science Cloud (EOSC) Finnish Forumin webinaari 25.1.2021

Vastikään perustettu European Open Science Cloud Finnish Forum järjestää webinaarin 25.1.2021 klo 12:30 alkaen.

Webinaarin tarkoituksena on antaa yleiskatsaus EOSC:n nykytilasta Euroopan ja kansallisella tasolla ja keskustella tulevaisuuden mahdollisuuksista. Verkkoseminaarissa esitellään myös EOSC Finnish Forum -konsepti ja suunnitelmat vuodelle 2021, keskustellaan EOSC: n koordinoinnista ja työryhmät esittävät tuotoksiaan.

Yksi puhujista on Karel Luyben, EOSC:n ensimmäinen puheenjohtaja ja Aalto-yliopiston hallituksen jäsen.

EOSC eli European Open Science Cloud on yksi keskeisistä työkaluista eurooppalaisen avoimen tieteen vision saavuttamiseksi. EOSCin tehtävänä on luoda infrastruktuuri, joka sitoo erilaiset kansalliset ja kansainväliset datajärjestelmät ja infrastruktuurit yhteen. EOSC on virtuaalinen paikka, jossa tiedon tuottajat ja käyttäjät voivat kohdata ja kehittää parempaa ymmärrystä ja uusia innovaatioita.

Lisätietoja ja pakollinen ilmoittautuminen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.