Uutiset

Jonas Hering: Tasapainottelua opintojen ja IronMan-harjoittelun välillä

Itävallasta kotoisin oleva opiskelija Jonas Hering osallistui äskettäin Iron Man -kilpailuun Lahdessa. Hän kertoo, miten onnistui sovittamaan yhteen vaativan harjoittelun ja opintonsa Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksella.
Jonas Hering in IronMan

Eri kulttuurien ymmärtäminen on arvokas voimavara 

Jonas muutti Itävallasta Mikkeliin opiskelemaan International Business -ohjelmaan tavoitteenaan oppia lisää eri kulttuureista. Aiemmat kokemukset Itävallassa, Filippiineillä ja Yhdysvalloissa vahvistivat hänen tahtoaan jatkaa kansainvälisen liiketoiminnan opintoja.

"Olen aina ollut kiinnostunut matkailusta ja halunnut tutustua eri kulttuureihin. Tämä mielenkiinto johtuu omasta uteliaisuudestani ja ajatuksesta, että kansainväliset kokemukset ovat todella arvokkaita nykymaailmassa, jossa rajat hämärtyvät ja globaalit markkinat laajentuvat. Kyky liikkua eri kulttuureissa on mielestäni korvaamattoman arvokas voimavara”, Hering kertoo. 

Motivaationa rajojen ylittäminen 

Jo 12-vuotiaasta lähtien Jonas on tavoitellut pitkäaikaista unelmaansa IronMan-kilpailuun osallistumisesta. Yhtenä suurimmista motivaatioista on ollut halu koetella omia rajojaan. Jonas on harrastanut jo nuoresta pitäen triathlonia ja myöhemmin edennyt haastavalle IronMan-etäisyydelle, minkä kautta hän on omaksunut kestävyyskilpailujen fyysiset ja henkiset vaatimukset. 

Harjoittelua Mikkelin upeissa maisemissa

Mikkelin viehättävät maisemat, kuten metsät, järvet ja kumpuilevat kukkulat, tarjosivat ihanteelliset puitteet Jonaksen juoksu- ja pyöräilyharjoittelulle. Paikallisessa uimahallissa treenaamisen lisäksi kauniit järvet mahdollistivat avovesiuinnin, mikä paransi harjoittelukokemusta entisestään. 

Jonas Hering cycling in IronMan

Kovan treenin ja opintojen tasapainottaminen 

IronMan-harjoittelun ja akateemisten velvollisuuksien yhteensovittaminen vaati huolellista suunnittelua, selkeitä rutiineja ja ajan priorisointia. Jonas tunnistaa hyvinvoinnin, kuten levon, ravitsemuksen ja rentoutumisen merkityksen ja pyrkii pitämään aikataulunsa joustavina tukeakseen urheiluharrastustaan.
 
"Puolipäiväisen lukujärjestyksen ansiosta iltapäivisin ja iltaisin on runsaasti aikaa harjoittelulle ja koulutehtäville”, Hering kertoo. 

Kannustavan yhteisön voima 

Jonas kokee voittaneensa haasteet kokeilun, sopeutumiskyvyn ja sinnikkyyden avulla. Hän sai tukea harrastukseensa myös paikallisilta juoksu- ja pyöräily-yhteisöiltä. Suomalaisen urheiluhenki vahvisti hänen motivaatiotaan ja sinnikkyyttään IronMan-kisaan valmistautumisessa.

"Suomalaiseen kulttuuriin juurtuneella urheiluhengellä on ollut tosi positiivinen vaikutus ja se on tehnyt harjoittelusta täällä nautinnollista ja motivoivaa. Lisäksi eräs ystävä Mikkelin kampukselta lupautui tukemaan minua Ironman Lahti 2024 -kilpailupäivänä, mikä ruokki entisestään päättäväisyyttäni ja innostustani”, Hering iloitsee.

Jonas Hering swimming in IronMan

Vinkkejä urheilun ja opiskelun tasapainottamiseen 

Niille opiskelijoille, jotka etsivät tasapainoa tiukan treenin ja ulkomailla suoritettavien opintojen välille, Jonas neuvoo opettelemaan ajankäytön hallintaa, asettamaan realistisia tavoitteita sekä rakentamaan hyvän tukiverkoston. Joustavuuden, virheiden hyväksymisen ja haasteista oppimisen avulla pääsee pitkälle ja voi saavuttaa sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia.

"Hyväksy epätäydellisyys osana prosessia ja yritän oppia haasteista", Hering tiivistää.
 

Learn more about Aalto Mikkeli

Students sitting by Mikkeli's Cathedral.

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta

Read more student stories from Aalto Mikkeli

Otava Tuomi and Uy Vu Le enjoy studying at the Mikkeli University Consortium campus.

Ho Chi Minhistä Mikkeliin: Uy Vũ Le kertoo tarinansa Probban uutena johtajana

Probba on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Mikkeli kampuksen opiskelijayhdistys, joka kokoaa noin 240 jäsentä eri tapahtumiin. Probban uusi ulkomaalainen puheenjohtaja Uy Vũ Le seuraa Otava Tuomista.

Kauppakorkeakoulu
Student of the BScBA Program Elli Jauhiainen

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Elli Jauhiainen

Elli Jauhiaisen mielestä parasta International Business -kandidaattiohjelmassa on mahdollisuus oppia työskentelemään monikulttuurisessa ympäristössä: ”On todella kiehtovaa oppia tuntemaan muiden yrityskulttuurien etikettiä ja tapoja.”

Uutiset
2nd year student of the BScBA Programme Johan Salim is standing outside in sunny weather with a big smile on his face.

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Johan Salim

International Business -kandidaattiohjelman opiskelija Johan Salim arvostaa niitä tärkeitä taitoja, joita on oppinut opiskellessaan Mikkelissä: ”Täältä saa kaikki tarvittavat eväät unelmiensa uran rakentamista varten.”

Uutiset
BScBA Program student Ni Nguyen

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Ni Nguyen

International Business -kandidaattiohjelmassa opiskelu on tuonut Ni Nguyenille lisää itseluottamusta: ”Puheiden pitäminen oli ennen suurin pelkoni, mutta nykyään tärisevästä äänestä ja jäykästä olemuksesta ei ole tietoakaan.”

Uutiset
BScBA student Veikka Partanen. Photo by Emma Kallioniemi

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Veikka Partanen

Veikka Partanen, International Business -kandidaattiohjelman toisen vuosikurssin opiskelija ja osa-aikainen yrittäjä on löytänyt tasapainon opiskelujen ja oman yrityksen välille: ”Aikani Mikkelissä on opettanut, että mikä tahansa on mahdollista, jos sinulta löytyy tarpeeksi intohimoa.”

Uutiset

Check out our social media channels to learn more about studies at Aalto Mikkeli

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu