Uutiset

Jyväskylästä muuttanut Ronja Korhonen kiinnostui Aalto-yliopistosta siskonsa innoittamana

Ronja Korhonen muutti Jyväskylästä Espooseen Aalto-yliopistossa opiskelleen siskonsa innoittamana. Hän pääsi nopeasti osaksi opiskelijayhteisöä ja opiskelijajärjestön toimintaa, ja kannustaa kaikkia tekniikan aloista kiinnostuneita opiskelemaan kemian tekniikkaa.
Ronja Korhonen
Ronja Korhonen

Kun Ronja Korhonen pohti lukiossa tulevia opintoja, hän sai hieman yllättäenkin apua siskoltaan. Hänen siskonsa oli juuri aloittanut Aallossa, ja vinkkasi hänelle kemian tekniikan opinnoista. Ronja ei ollut kuullut kemian tekniikasta aiemmin, mutta pienen tutkimustyön jälkeen hän kiinnostui alasta suuresti. Päätös tulevasta opiskelupaikasta varmistui jo lukion toisen vuosikurssin aikana. 

Ronja piti kemian opinnoista lukiossa. Hän ei kuitenkaan halunnut opiskella pelkkää kemiaa, vaan jotain monipuolisempaa. Lisäksi hän oli kuullut, että tekniikan aloilta työllistyy hyvin. Juuri monipuolisuus ja hyvät työllistymismahdollisuudet saivat Ronjan kiinnostumaan kemian tekniikasta. Myös Otaniemen opiskelijaelämä kiehtoi Ronjaa, sillä hän oli saanut siitä jo pienen maistiaisen siskonsa kautta: ”Jo silloin kun olin hakemassa, olin siskon kautta nähnyt, että millainen Aallossa on opiskelukulttuuri. Olin innoissani siitä. Ajattelin, että olisi ihana päästä mukaan.” Myöskään pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muuttaminen ei tuntunut vaikealta, vaikka se toki vaatikin totuttelua. ”On kiva, että kun muuttaa muualta, aloittaa ihan puhtaalta pöydältä. Siitä olin tosi innoissani, että on ihan rajattomasti mahdollisuuksia tutustua ihmisiin ja saada kavereita”, Ronja kertoo.

Toisen opiskeluvuotensa aikana Ronja päätyi mukaan järjestötoimintaan. Hän oli kiinnostunut vaikuttamisesta, ja päätyi Prosessiteekkareiden opintovastaavaksi kaverinsa innoittamana. Ronja kokee, että muualta tuleminen voi toimia valttikorttina uudessa ympäristössä, myös järjestötoiminnassa. Hänelle Jyväskylästä tuleminen on ollut keino erottua edukseen. Ronja kannustaa pääkaupungin ulkopuolisia nuoria hakemaan rohkeasti pääkaupunkiseudulle: ”Oli tosi jännittävää muuttaa tänne, mutta sitä ei tarvitse pelätä. Se on enemmänkin mahdollisuus eikä uhka.”

Ronja näkee Otaniemen tiiviinä yhteisönä, johon kuitenkin pääsee helposti sisälle. ”Parasta Otaniemessä on, että tämä on niin uniikki juttu. Otaniemessä on oma meininki ja henki. Kun tänne tulee, niin otetaan tosi hyvin vastaan. Otaniemi on sellainen pieni kylä, ja Aallon opiskelijakulttuuri on uniikki”, Ronja kertoo.

Lukiolaisia Ronja haluaa kannustaa rohkeasti opiskelemaan kemian tekniikkaa. Hän painottaa eritoten sitä, että kemian tekniikassa on äärimmäisen paljon mahdollisuuksia, ja ala on monipuolinen. ”Mielestäni kemian tekniikka on monipuolisempaa kuin kemia, mutta sitäkin voi opiskella täällä. Eikä kannata stressata liikaa, kaikki kyllä löytää oman porukan ja oman suunnan. Moni varmasti täälläkin vielä hakee, että mitä he haluavat olla isona. Sitä on vielä hyvin aikaa miettiä. Minulla on ainakin ollut tosi positiivinen fiilis tulevaisuudesta koko ajan”, Ronja kannustaa.  

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.
Two students fly a kite. Photo: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Miten valmistaa opiskelijoita ammattilaisiksi epävarmassa tulevaisuudessa?

Valmistuneet tarvitsevat monenlaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä.
Henri Hentilä, Henrik Kahanpää & Alec Wright.
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot Julkaistu:

Mikä on parasta tohtoriopinnoissa? Palkitut sähkötekniikan tohtorit kertovat

Elli Leppänen, Henri Hentilä, Henrik Kahanpää ja Alec Wright palkittiin erinomaisista väitöskirjoista.
voikukkia nurmikolla
Opinnot Julkaistu:

Kauppatieteen avoimen väylän valintaperusteet vuodelle 2025

Kauppatieteen avoimen väylän valintaperusteet vuodelle 2025 on päivitetty väylän ohjesivuille (aalto.fi).