Uutiset

Kampustaidekisan voittoehdotukset kytkeytyvät biotaiteeseen ja kvanttifysiikkaan

Laura Piispanen, Noora Heiskanen, Jenna Ahonen ja Ayda Grisiute vakuuttivat juryn luovilla ehdotuksillaan.
Kampustaidekilpailun tunnus

Kilpailuehdotukset ‘bio.modules.way’ ja ‘Quantum Moss’ jakavat ensimmäisen palkinnon Aalto-yliopiston kampustaidekilpailussa, jossa etsittiin toteuttamiskelpoisia julkisen taiteen teoksia Otaniemen kampusalueelle.

Voittoehdotukset heijastavat hyvin Aalto-yliopiston ainutlaatuista tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden yhdistelmää. Ehdotukset kytkeytyvät biotaiteen ja kvanttitekniikan aloille, joissa yliopistolla on vahva osaaminen. Taideteosideoista herää kysymyksiä: pitääkö julkisen taiteen olla kaikille ymmärrettävää vai onko julkisen taiteen roolina ennemminkin herättää kysymyksiä?

Kilpailun tuomariston mukaan Laura Piispasen ja Noora Heiskasen ’Quantum Moss’ luo uudenlaisen graffitin, joka valtaa rakennuksen. Väliaikainen taideteos kyseenalaistaa julkisen taideteoksen eliniän. Jenna Ahosen ja Ayda Grisiuten idea ‘bio.modules.way’ on innostava ja siinä on paljon potentiaalia. Ehdotus kyseenalaistaa materiaalisuutta ja kohdistaa huomion kestävään kehitykseen. Taideteos myös muuttuu vuodenaikojen mukana.

Tuomaristo päätti jakaa molemmille voittajaehdotuksille 3500 euroa. Ehdotuksia kehitetään taiteilijoiden kanssa eteenpäin työryhmässä, joka kootaan juryn jäsenistä ja Aalto-yliopiston taidekoordinaattorista.

Tuomariston kokoonpano: Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori Ossi Naukkarinen (puheenjohtaja), Insinööritieteiden korkeakoulun opiskelija ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustaja Eeti Ahola, Aalto-yliopiston kampuskehityksen projektipäällikkö Aapo Pihkala, Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Ville Jokela, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun professori Julia Lohmann, Perustieteiden korkeakoulun professori Elisa Mekler ja Kauppakorkeakoulun tohtorikoulutettava Alice Wickström.Aalto-yliopiston taidekoordinaattori Outi Turpeinen koordinoi valintaprosessia.

Kampustaidekilpailuun jätettiin 18 ehdotusta

Kampustaidekilpailun tarkoituksena oli löytää julkisen taiteen teosehdotuksia Otaniemen tietyille ulkoalueille. Kilpailun teemoina olivat yliopiston uuden strategian mukaisesti kestävä kehitys, radikaali luovuus ja yrittäjyys. Kilpailuaika oli 1.6.-30.9.2020, jonka aikana jätettiin 18 kilpailuehdotusta. Kilpailu oli avoin Aalto-yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Aalto-yliopiston julkisen taiteen tavoitteena on luoda elävä ympäristö maailman kokemiselle erilaisten perspektiivien kautta, jotka kannustavat luovuutta, intuitiota ja kokeilua. Julkinen taide pyrkii herättämään kysymyksiä historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta.

Lue lisää:

Kilpailuohjelma campusart.aalto.fiAalto-yliopiston taidekokoelmatAalto-yhteisölle avoin taidekipailu etsii teoksia kampuksen ulkoalueille

Lisätietoja: 

Outi Turpeinen, taidekoordinaattori, Aalto-yliopisto
[email protected], 050 4314194  

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Punatakkinen ja -hattuinen henkilö seisoo lumisella mäellä, katsellen jäistä jokea ja vuoria taustalla.
Opinnot Julkaistu:

Kaikille avoimia verkkokursseja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa

Aloita uusi vuosi opettelemalla suunnitteluun ja luovuuteen liittyviä uusia taitoja!
Kuva Thesis Day -tapahtumasta vuodelta 2024. Kuvassa näkyy työnantajien edustajia ja opiskelijoita, jotka etsivät lopputyöprojektia.
Yhteistyö Julkaistu:

Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat strategisen sopimuksen uudesta viisivuotisesta kumppanuuskaudesta

Yhteistyö sisältää panostuksia Otaniemeen, yritys- ja innovaatiotoimintaan sekä kansainvälisten osaajien juurtumiseen.

Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kahvihuoneista kansalle – Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan kehittämisessä tärkeää on keskustelu

Craig Carlson tunnistaa ja kehittää opetussisältöjä elämänlaajuisen oppimisen kohderyhmille, kuten työelämässä oleville aikuisoppijoille.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.