Uutiset

Kansallinen tutkijan profiilityökalu on julkaistu

Tutkijat voivat luoda kansallisessa Tiedejatutkimus.fi-portaalissa näkyvän profiilin uudella työkalulla. Profiiliin voi liittää kotiorganisaatiosta ja ORCID-palvelusta siirrettyä tietoa sekä Tiedejatutkimus.fi:hin siirrettyä tietoa. Marraskuussa 2022 beta-versiona julkaistu Tutkijan profiilityökalu lanseerattiin virallisesti 25.5.2023.

Tutkijan tiedot -työkalu on tarkoitettu kaikille tutkimuksen parissa työskenteleville asiantuntijoille. Tutkijan tiedot -työkalulla saat näkymän siihen, millaista tietoa sinusta ja tutkimustoiminnastasi on tallennettu eri tietokantoihin ja yhdistellä olemassaolevista tiedoista kansallisen profiilin, joka säilyy hallinnassasi työpaikasta ja affiliaatiosta riippumatta.

Tiedejatutkimus.fi auttaa tiedotusvälineitä, yrityksiä, kustantajia, rahoittajia, lainvalmistelijoita, päätöksentekijöitä ja muita tutkimuksesta ja sen tuloksista kiinnostuneita löytämään asiantuntijoita yhdestä paikasta.

Beta-version jälkeen julkaistua versiota on kehitetty seuraavasti:

  • Käyttöliittymän toiminnallisuuksia on parannettu (esim. profiilin piilottaminen ja uudelleenjulkaisu)
  • Tietojen tuontia ORCID-palvelusta on laajennettu (esim. aktiviteetit, tutkimusaineistot ja tutkimushankkeet)
  • Tietojen päivittymistä profiilissa on kehitetty (muuttuneet tiedot kaikista lähteistä päivittyvät automaattisesti, uusia tietoja ei julkaista automaattisesti ilman suostumusta)

Tutkija voi luoda Tiedejatutkimus.fi-palveluun profiilin ORCID-tunnuksella sekä vahvalla Suomi.fi-tunnistautumisella. Profiiliin voi liittää tietoja ORCIDista, kotiorganisaatiostaan ja tutkimustietovarannon muista tiedoista (mm. julkaisut ja data). Tutkija päättää itse, mitä tietoja haluaa julkaista ja mille tahoille tietoja saa tulevaisuudessa luovuttaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja CSC:n Tiedejatutkimus.fi-palvelu kokoaa yhteen ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta. Se sisältää tietoa suomalaisesta tutkimusjärjesetelmästä, suomalaisten organisaatioiden julkaisuista, julkisten ja yksityisten tutkimusrahoittajien rahoittamista hankkeista sekä tilastotietoa tutkimuksen henkilöstöstä ja rahoituksesta sekä bibliometristä tietoa julkaisutoiminnasta.

Lue lisää

Tiedejatutkimus.fi ja Tutkijan tiedot -työkalu

Kansallinen tutkimustietovaranto ja Tiedejatutkimus.fi-portaali tarjoaa yhden luukun periaatteella tietoa tieteestä ja tutkimuksesta Suomessa.

Research.fi logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Ryhmä ihmisiä poseeraa amfiteatterin suurilla kivirapuksilla. Rakennuksen takana on suuret ikkunat ja vihreä katto.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon vuosi 2024: Avaruustutkimusta uusilla taajuuksilla, rakkauden aivokuvia, kaupunkivihreää ja paljon muuta

Aalto-yliopiston vuosi 2024 piti sisällään innovaatioita, inspiraatiota ja roppakaupalla radikaalia luovuutta – tässä katsaus siihen.
Radiokatu20_purkutyömaa_Pasila_Laura_Berger
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Modernin arkkitehtuurin tutkimukseen merkittävä apuraha Koneen säätiöltä – Laura Bergerin hanke rinnastaa rakennuskadon luontokatoon

Aalto-yliopiston postdoc-tutkija Laura Berger ja hänen työryhmänsä ovat saaneet Koneen säätiön 541 400 euron apurahan hankkeen tutkimiseen, joka tarkastelee rakennuskadon vaikutuksia yhteiskunnalle ja ympäristölle.
Matti Rossi vastaanotti palkinnon
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Professori Matti Rossille tiimeineen arvostettu AIS Impact Award 2024

Tiimi voitti palkinnon teknologisesta ja yrittäjyyteen liittyvästä vaikuttavuudesta
An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijoiden tavoitteena on korjata kvanttivirheet huoneenlämmön sijaan superkylmässä lämpötilassa

Kvanttitietokoneiden kehityksessä yksi suurimmista haasteista on se, että kvanttibitit eli kubitit ovat liian epätarkkoja. Tarvitaan siis tehokkaampaa kvanttivirheen korjausta, jotta kvanttitietokoneita voidaan tulevaisuudessa ottaa laajemmin käyttöön. Professori Mikko Möttösellä on kvanttikorjaukseen uudenlainen ratkaisuehdotus, ja sen kehittämiseksi hän on saanut kolmevuotisen apurahan Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.