Uutiset

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarinoita: Roope Rekola

”Koen, että olen saanut Kauppakorkeakoululta paljon elämää varten, enkä varmasti olisi ilman Kauppista siellä, missä olen nyt.”
Roope Rekola
Roope Rekola

Kertoisitko itsestäsi?

Nimeni on Roope Rekola. Pääsin sisään Kauppikseen vuonna 2011, mutta armeijan vuoksi aloitin opintoni vasta syksyllä 2012. Kandidaattiopinnoissani pääaineeni oli laskentatoimi ja sivuaineena luin rahoitusta. Tein myös vaihto-opinnot University of South Carolinassa Yhdysvalloissa.

Maisterivaiheessa luin pääaineena rahoitusta, ja suoritin myös CEMS MIM -tutkinnon. Tein CEMS-opintoihini kuuluvat vaihto-opinnot Sveitsissä St. Gallenissa. Sain kaikki kurssini suoritettua vuoden 2017 loppuun mennessä, mutta graduni jäi lopulta roikkumaan viimeiseen asti, ja palautin sen muutamaa tuntia ennen opinto-oikeuteni päättymistä heinäkuussa 2019. Syy graduni viivästymiseen oli se, että olin muuttanut vuoden 2018 alussa Sveitsiin töiden perässä, ja gradun kirjoittaminen töiden lomassa ei sitten edennytkään niin nopeasti, kuin olin aluksi ajatellut. Tällä hetkellä olen kolmatta vuotta töissä Sveitsissä, ja tänne toistaiseksi jäämässä.

Mieleenpainuvimpia tai hauskimpia muistojasi Kauppakorkeakoulusta?

Opiskeluaikani oli todella mukavaa aikaa. Aloitin itse opintoni Kauppakorkeakoulun entisellä Töölön kampuksella, ja sainkin tehtyä kandidaattiopintoni niin, että kävin ainoastaan yhden kurssin Otaniemen kampuksella silloin, kun kandidaattiopetus siirtyi Töölöstä Otaniemeen vuonna 2015. Maisterivaiheeni osalta minulle kävi samalla tavoin: tein melkein kaikki maisterikurssini Töölössä, mutta gradua varten kävin seitsemäntenä vuotenani ensimmäistä kertaa Otaniemessä Kauppiksen uudessa päärakennuksessa.

Opiskeluvuosina Töölön päärakennuksen silloinen TietoEnator -sali (joka sittemmin muuttui Tieto-saliksi), joka oli tietokoneluokka, tuli hyvin tutuksi, ja välillä siellä tuli oltua pitkälle aamuyöhön tekemässä eri kurssien case- tai muita harjoituksia. Se, mikä silloisesta TietoEnator -salista on jäänyt minulle mieleen, on se, että olipa mikä viikonpäivä tai kellonaika hyvänsä, ei luokassa tarvinnut olla juuri koskaan yksin, vaan aina siellä oli joku muukin opiskelija tekemässä milloin mitäkin tehtäviä.

Toinen, jopa kaikkein tärkein osa opiskelua Kauppiksella minulle oli opiskelijajärjestömme KY. Kaikki se, mitä KY teki opiskelijoiden ja yhteisömme hyväksi, oli äärimmäisen tärkeässä asemassa luomassa Kauppis-vuosistani sellaisia kuin ne olivat: Kauppis-vuodet olivat ehdottomasti yksi parhaimmista ajanjaksoista elämässäni. Olin myös itse tiiviisti mukana KY:n ja sen kerhojen toiminnassa: ensimmäisenä vuonna olin NESU-KY -jaostossa sekä Liikunta ja hyvinvointi -valiokunnassa. LiHy -valiokunnassa esimerkiksi lanseerasimme valiokunnan omat jopa tavaramerkiksi muodostuneet Adidas-verkkatakit, jotka olivat käytössä sen jälkeen usean eri vuoden valiokunnissa. Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen olin mukana muun muassa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa, KY Accounting -ainejärjestön hallituksessa rahastonhoitajana, KY Loungen (Kampissa sijainneen KY-talon neljännen kerroksen hengailutilan) ylläpitotiimissä, opiskelijatutorina sekä CEMS Clubin hallituksessa rahastonhoitajana. 

Uskon, että moni opiskelija hyötyy siitä, että lähtee Suomen rajojen ulkopuolelle katsomaan, mitä mahdollisuuksia maailmalla on tarjolla.

Roope Rekola, Kauppakorkeakoulun alumni ja lahjoittaja.

Millaisia eväitä sait opinnoista urallesi?

Kauppiksessa opiskelun ensimmäiset vuodet olin töissä OP-pankin kassalla, sitten Nordean riskien hallinnan parissa, ja tämän jälkeen päädyin verokonsultiksi EY:lle siirtohinnoittelun ja kansainvälisen verotuksen tiimiin, pitkälti siitä syystä, kun tein kandidaatintutkielmani siirtohinnoittelusta. Muutaman EY:llä vietetyn vuoden jälkeen lähdin Saksaan harjoitteluun DHL:n sisäiseen konsultointiin, koska tekemääni CEMS MIM -tutkintoon kuului osana työharjoittelu ulkomailla.

Nykyiseen asuinpaikkaani tutustuin vaihto-opintojeni kautta, kun lähdin vaihtoon St. Galleniin. Ajatuksenani silloin oli juuri tutustua Sveitsiin maana, jossa voisin kenties asua jatkossakin. Koska paikka tuntui mukavalta, aloin hakea työpaikkoja Sveitsistä maisteriopintojeni loppupuolella, ajatuksenani lähteä pysyvästi sinne. Onnistuinkin löytämään CEMS-yrityskumppaniverkoston kautta ensin työharjoittelupaikan, joka sittemmin vaihtui pysyväksi työsuhteeksi Sveitsin Zugissa.

Nykyisessä työssäni tehtävänäni on lyhyesti sanottuna ostaa energia-alan yrityksiä ympäri Eurooppaa. Olen osa energia-alan yhtiön MET Groupin M&A- eli yrityskauppatiimiä, jossa vastaamme koko konsernin yrityskaupoista alkaen liidien seulomisesta koko yrityskauppaprosessin läpivientiin. Tällä hetkellä työssäni keskityn ennen kaikkea uusituvan energian eli erityisesti tuuli- ja aurinkoenergian voimalaitoksiin (Onshore wind ja Solar PV), maakaasu-voimalaitoksiin (Combined-Cycle Gas Turbine, CCGT) sekä maakaasu-infrastruktuuriin, eli kaasun jakeluverkkoihin ja kaasuvarastoihin. Viimeisin kauppa, jossa olin mukana, oli kaasuvaraston ostaminen Saksasta.

Opintojeni sisällön tuoma konkreettisin hyöty itselleni on ollut case-harjoitusten tekeminen eri kursseilla, ja sitä kautta saatu PowerPoint- ja Excel-osaaminen ­‑ tietenkään unohtamatta kaikkea sitä substanssiosaamista, jonka olen saanut laskentatoimen ja rahoituksen kursseilta, ja jota hyödynnän nykyisessä työssäni yrityskauppojen parissa.

Mikä inspiroi sinua lahjoittamaan Kauppakorkeakoululle?

Lahjoitukseen minua inspiroi muutama asia. Koen, että olen saanut Kauppakorkeakoululta paljon elämää varten, enkä varmasti olisi ilman Kauppista siellä, missä olen nyt, joten halusin antaa hieman takaisin koululle, ja mahdollistaa tällä tavalla myös tulevien opiskelijoiden mahdollisuudet saada yhtä hyvä opiskelukokemus kuin itse sain.

Toiseksi, minua huvitti tilanne, että teen lahjoituksen koululle, vaikka lahjoituksen aikaan en ollut vielä edes valmistunut koulusta. Kolmantena syynä minua inspiroi hieman turhamainen ajatus siitä, että tulevien vuosikymmenten päästä, jos tulen käymään Kauppiksella, voin käydä katsomassa omaa nimikkohelmeäni ja muistella Kauppis-aikojani, vaikka en oikeastaan ehtinyt juuri käyttää Kauppiksen uutta päärakennusta Otaniemessä.

Terveisesi 110 vuotta täyttävälle Kauppakorkeakoululle?

Jatkakaa hyvää tekemistä, kuten tähänkin asti. Pitäkää myös huoli siitä, että opiskelijoilla säilyvät hyvät kansainvälistymismahdollisuudet, sillä uskon, että moni opiskelija hyötyy siitä, että lähtee Suomen rajojen ulkopuolelle katsomaan, mitä mahdollisuuksia maailmalla on tarjolla.

On myös tärkeää ylläpitää läheisiä välejä opiskelijajärjestö KY:n sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) kanssa, sillä nämä järjestöt ovat merkittävä voimavara opiskelijoille, minkä avulla he jaksavat opiskella ja nauttia opiskeluajasta, vaikka välillä opiskelijajärjestöaktiviteetit saattavatkin hidastaa opintoja.

Terveisesi Kauppakorkeakoulun nykyisille opiskelijoille?

Kun kävin ensimmäisiä kertoja Kauppakorkeakoulun uudella päärakennuksella Otaniemessä ja astuin sisään Kauppiksen uusiin tiloihin, minuun iski pieni kateus siitä, kuinka hyvät puitteet uusilla opiskelijoilla on. Oma opiskeluaikani ajoittui juuri siihen murrosvaiheeseen, jossa Kauppiksen vanhoilla opiskelijoilla saattoi olla vielä vähän ennakkoluuloja Otaniemeä ja teekkareita kohtaan, mutta nyt, kun kaikki Aallon opiskelijat ovat samalla kampuksella, uskon, että poikkitieteellisyyden mahdollisuuksista kannatta ottaa kaikki irti.

Lämpimät kiitokset sinulle Roope tarinasi jakamisesta!

Lue lisää lahjoittamisesta

Kauppakorkeakoulun rakennus ulkoa kuvattuna

Lahjoittajaterveiset

Kauppakorkeakoulun lahjoittajien tervehdyksiä Kauppakorkeakoululle.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun opiskelijoita koulun edustalla

Kauppakorkeakoulu – tulevaisuutta rakentamassa

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta kouluttamalla tulevaisuuden osaajia.

Kauppakorkeakoulu
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Alumni Janette Malmström
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Janette Malmström: Liiketoimintastrategi luotsaa yrityksiä muutoksessa

Monitor Deloittella työskentelevällä Janette Malmströmilla on hallussa paitsi projektinjohtaminen myös vahva näkemyksen tuottaminen.
Graphic for Aalto Creatives
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Haku Aalto-yliopiston luovien alojen esihautomoon on auki: Aalto Creatives -ohjelma alkaa maaliskuussa 2025

Aalto Creatives -esihautomon ensimmäinen kierros alkaa maaliskuussa 2025. Hae mukaan nyt!
Kuva Thesis Day -tapahtumasta vuodelta 2024. Kuvassa näkyy työnantajien edustajia ja opiskelijoita, jotka etsivät lopputyöprojektia.
Yhteistyö Julkaistu:

Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat strategisen sopimuksen uudesta viisivuotisesta kumppanuuskaudesta

Yhteistyö sisältää panostuksia Otaniemeen, yritys- ja innovaatiotoimintaan sekä kansainvälisten osaajien juurtumiseen.

Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.