Uutiset

Luentotallenteet valittiin vuoden opetusteoksi

Kemian tekniikan korkeakoulussa juhlistettiin jälleen loistavaa opetusta, tutkimusta ja palvelua.
Lauri Partanen ja Riikka Puurunen

Kemian tekniikan korkeakoulun väki kokoontui 12. joulukuuta jo perinteeksi muodostuneille dekaanin glögeille nauttimaan hyvästä seurasta ja jännittämään vuoden opetus-, tutkimus- ja palvelutekojen julkistusta.

Vuoden 2019 opetusteoksi valittiin luentojen verkkotallenteet. Niiden ansiosta opiskelijoilla on mahdollista opiskella tärkeitä kokonaisuuksia joustavasti ja omassa tahdissa, ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä helpottaa opiskelijoiden stressiä ja mahdollistaa kurssien suorittamisen, vaikka sairauspoissaolot tai muut syyt estäisivät varsinaisille luennoille osallistumisen. Palkinnon opetusteosta saivat yliopistonlehtori Lauri Partanen ja professori Riikka Puurunen, jotka hyödyntävät ennakkoluulottomasti ja luovasti uusia opetusmetodeja YouTubesta blogeihin ja tietovisoihin.

Akatemiatutkija Pekka Peljo on onnistunut monipuolistamaan ja laajentamaan erinomaisella työllään tutkimusrahoitustaan. Kuva: Kitty Norros / Aalto-yliopisto

Vuoden 2019 tutkimusteoksi valittiin tapa, jolla akatemiatutkija Pekka Peljo on onnistunut monipuolistamaan ja laajentamaan erinomaisella työllään tutkimusrahoitustaan. Vuosina 2018–2019 Peljo on saanut kaikkiaan 1,4 miljoonaa euroa ulkopuolista rahoitusta muun muassa EU:sta, Suomen Akatemialta ja Jenni ja Antti Wihurin säätiöltä.

HR-koordinaattori Sanni Mero

Vuoden 2019 palveluteko on ammattimaiset palvelut ja apu, joita biotuote- ja biotekniikan laitoksen HR-koordinaattori Sanni Mero tarjoaa kaikille BIO2:n työntekijöille, hymyssä suin ja mahtavalla asenteella.

Tapani Vuorinen
Tapani Vuorinen vastaanotti palkinnon Marjo Kettuselta ja Kristiina Kruusilta. Pirjo Kääriäinen on parhaillaan New Yorkissa.

Lisäksi dekaani Kristiina Kruus palkitsi tilaisuudessa Pirjo Kääriäisen ja Tapani Vuorisen ainutlaatuisesta näkyvyydestä ja yhteistyöstä. Voimakaksikon luoma Chemarts on loistava esimerkki todellisesta monialaisesta tutkimuksesta ja opetuksesta, ja se on näkynyt ja saanut valtavasti positiivista huomiota kotimaassa ja kansainvälisesti, Linnan juhlista Dutch Design Weekille ja Slushiin. Chemarts on myös todellista ryhmätyötä, johon osallistuu kymmeniä aaltolaisia Kemian tekniikan korkeakoulusta ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta.

Jukka Hassinen

Vuoden 2019 mahdollistajan erityismaininnan sai FinnCERES-lippulaivan projektipäällikkö Jukka Hassinen, joka koordinoi lippulaivan toimintaa ehtymättömällä energialla ja antaumuksella ja löytää ikuisena optimistina positiivisen puolen jokaisesta haasteesta.

Kuvat: Kitty Norros

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kahvihuoneista kansalle – Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan kehittämisessä tärkeää on keskustelu

Craig Carlson tunnistaa ja kehittää opetussisältöjä elämänlaajuisen oppimisen kohderyhmille, kuten työelämässä oleville aikuisoppijoille.
Radiokatu20_purkutyömaa_Pasila_Laura_Berger
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Modernin arkkitehtuurin tutkimukseen merkittävä apuraha Koneen säätiöltä – Laura Bergerin hanke rinnastaa rakennuskadon luontokatoon

Aalto-yliopiston postdoc-tutkija Laura Berger ja hänen työryhmänsä ovat saaneet Koneen säätiön 541 400 euron apurahan hankkeen tutkimiseen, joka tarkastelee rakennuskadon vaikutuksia yhteiskunnalle ja ympäristölle.
Matti Rossi vastaanotti palkinnon
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Professori Matti Rossille tiimeineen arvostettu AIS Impact Award 2024

Tiimi voitti palkinnon teknologisesta ja yrittäjyyteen liittyvästä vaikuttavuudesta
An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijoiden tavoitteena on korjata kvanttivirheet huoneenlämmön sijaan superkylmässä lämpötilassa

Kvanttitietokoneiden kehityksessä yksi suurimmista haasteista on se, että kvanttibitit eli kubitit ovat liian epätarkkoja. Tarvitaan siis tehokkaampaa kvanttivirheen korjausta, jotta kvanttitietokoneita voidaan tulevaisuudessa ottaa laajemmin käyttöön. Professori Mikko Möttösellä on kvanttikorjaukseen uudenlainen ratkaisuehdotus, ja sen kehittämiseksi hän on saanut kolmevuotisen apurahan Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.