Uutiset

Maisema-arkkitehti Anni-Mari Anttola sai vuoden 2017 Lappset-stipendin

Anttola tutki diplomityössään niittyjen kaupunkiekologisia erityiskysymyksiä.

Kuvassa Aalto-yliopiston lehtori Emilia Weckman, maisema-arkkitehti Anni-Mari Anttola ja Lappsetin kotimaan liiketoiminnan johtaja Erkki Ikäheimo. Kuva: Eveliina Salmivuori

Palkitsemisperusteiden mukaan Anttolan diplomityö “Helsingin niittyverkosto - analyysi ja kehittämissuunnitelma” tuo esille uuden ja kiinnostavan näkökulman niittyihin ja avoimiin maisematiloihin osana kasvavan kaupungin viherrakennetta. Työssä tutkitaan innovatiivisesti niittyjen kaupunkiekologisia erityiskysymyksiä maisema-arkkitehtuurin näkökulmasta ja esitetään vakuuttavasti kehittämisperiaatteita maankäytön, maisemanhoidon ja -suojelun tasoilla.

Anttolan tarttui ajankohtaiseen ja hyvin vaativaan aihepiiriin, joka on edellyttänyt myös kaupunkiekologian syvällistä tuntemusta. Opinnäyte tuo esille Helsingin niittyverkoston merkityksen ja sen tulokset ovat myös laajemmin sovellettavissa tiivistyvien kaupunkien avoimien maisematilojen kehittämisessä.

“Anni-Mari Anttolan työ kytkeytyy globaaliin huoleen pölyttäjähyönteisten vähenemisestä ja biodiversiteetin köyhtymisestä. Niittyverkosto on monimuotoisuuden näkökulmasta avainasemassa. On hyvin tärkeää, että siihen otetaan kantaa maisema-arkkitehtuurin keinoin vaalimalla perinteisiä niittyjä ja luomalla myös uusia biotooppeja, esimerkiksi monimuotoisia liikenneviheralueita ja viherkattoja”, kertoo maisemasuunnittelun professori Ranja Hautamäki Aalto-yliopistosta.

Lappset-stipendi on palkinto parhaasta maisema-arkkitehtuurin diplomityöstä, joka myönnetään vuosittain Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelman ansiokkaalle diplomityön tekijälle. Palkinnon suuruus on 1 700 euroa, ja sen lahjoittaa Lappset Group Oy.

Lisätietoa:
Professori Ranja Hautamäki, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
p. 050 523 2207
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.
Henri Hentilä, Henrik Kahanpää & Alec Wright.
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot Julkaistu:

Mikä on parasta tohtoriopinnoissa? Palkitut sähkötekniikan tohtorit kertovat

Elli Leppänen, Henri Hentilä, Henrik Kahanpää ja Alec Wright palkittiin erinomaisista väitöskirjoista.