Miljoonien eurojen rahoituspotti Aalto-yliopiston kestävän kehityksen innovaatioihin
Business Finland on myöntänyt seitsemälle uudelle Aallon innovaatioprojektille Research to business -rahoituksen. Rahoituksella tuetaan yliopistojen tutkimusryhmien työtä keksintönsä kaupallistamiseksi. Yhteenlaskettuna Business Finlandin ja Aalto-yliopiston yhdessä myöntämä rahoituspotti nousi yli neljään miljoonaan euroon.
Tällä rahoituskierroksella kaikki hakuprosessiin osallistuneet Aalto-yliopiston tutkimusryhmät saivat kaupallistamisrahoitusta. Innovaatioista vastaava vararehtori Janne Laine on menestymiseen tyytyväinen.
”Olemme oppineet tunnistamaan lupaavat ideat ja luoneet palveluketjun, joka auttaa tutkimusryhmät vauhtiin. Tällä saldolla voimme todeta onnistuneemme toimivan innovaatioekosysteemin rakentamisessa, vaikka töitä riittää edelleen”, hän toteaa.
Seitsemän innovaatioprojektin ryppäässä on mukana tutkijoita neljästä eri Aalto-yliopiston kuudesta korkeakoulusta. Ensimmäistä kertaa tukea sai myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun projekti. WUUD-projektin tutkijat kehittävät ympäristöystävällistä ja pitkäikäistä sisä- ja ulkopuupanelointia, joka yhdistää tekniset ratkaisut kestävään muotoilulliseen ja arkkitehtoniseen osaamiseen. WUUD-projektitiimin vetäjä, puumateriaalin käsittelyyn erikoistunut sisustusarkkitehti Hemmo Honkonen on innoissaan.
”Mahtava fiilis”, Honkonen kertoo. ”Olemme valmistelleet projektia jo vuoden verran ja vaikka palaute on ollut matkan varrella rohkaisevaa, myönteinen rahoituspäätös oli iloinen yllätys.”
Kaupallistamisrahoituksen saaminen on ensimmäinen askel yhteiskuntaa hyödyttävään liiketoimintaan tähtäävän hankkeen taipaleella.
”Innovaatio on vasta alku.”, Honkonen kertoo. ”Rahoituksen avulla pääsemme kokoamaan tiimin saattaaksemme tuotteen markkinoille, jossa sen vaikutus näkyy.”
Myös Janne Laine riemuitsee WUUD:n rahoituksesta.
”Tämä oli henkilökohtaisesti aivan erityinen ilon aihe. Keksinnöt mielletään usein teknisiksi, vaikka innovaatio voi lähteä myös suunnittelusta. Suunnittelun merkitys on tulevaisuudessa tärkeämpää kuin koskaan ympäristön ja resurssiviisauden näkökulmasta. On tärkeää, että rahoittajat jakavat saman näkemyksen”, Laine päättää.
Rahoituksen saaneet hankkeet ovat
- Visentools, merkityksiä visualisoiva fasilitointityökalu monikulttuurisen työelämän tarpeisiin
- PCMI, biopohjainen älyeristemateriaali
- Twinbase, digitaalisen kaksosen hallinta-alusta
- CirPa, biopohjainen akustiikkaratkaisu
- WUUD, ympäristöystävällinen puupaneeli ulko- ja sisäkäyttöön
- A-Gate, korkean tarkkuuden kuvantamissensori
- 3DPiezoMEMS, energiatehokkaiden mikrosysteemikomponenttien suunnittelualusta.
Aalto-yliopisto tarjoaa ekosysteemistään ponnistaville tutkimusryhmille asiantuntijapalveluita tutkimusideoiden kaupallistamisesta aina kattavaan liiketoiminnan kiihdyttämöohjelmaan asti. Alkuvaiheen rahoituksella uudet innovaatioprojektit vankistavat hankkeensa tutkimuspohjaa ja kehittävät liiketoimintamallia kaupallistajan kanssa. Aallon innovaatiopalveluiden kautta on aloittanut jo yli sata hanketta.
Tutustu muihin meneillään oleviin R2B-tutkimushankkeisiin ja Aallon syväteknologiaosaamiseen.
Lisätietoja:
Janne Laine, vararehtori
[email protected]
050 465 6835
Kim Aalto, Commercialisation Portfolio Manager
[email protected]
050 4731979
- Julkaistu:
- Päivitetty: