Uutiset

Miten etäkokoukset sujuvat? Osallistu tutkimukseen kertomalla kokemuksesi Twitterissä!

Aalto-yliopiston puheenkäsittelyn tutkijat haluavat auttaa parantamaan viestintätyökaluja käyttäjien kokemusten perusteella.
teleconferencing study. Image Aalto university / Aino Huovio

Etätapaamiset ovat nopeasti korvanneet kohtaamiset työpaikoilla ja harrastuksissa, kun koronapandemia on sulkenut ihmiset koteihinsa ympäri maailmaa. Teamsin, Zoomin, Skypen ja muiden videoneuvottelutyökalujen avulla pyöritetään liiketoimintaa, käydään koulua ja pidetään yhteyttä lähipiiriin.

Aalto-yliopiston puheenkäsittelyn tutkijat haluavat selvittää, miten näitä viestintäteknologioita voisi parantaa. Tutkijat keräävät ihmisten kokemuksia etäyhteydenpidosta (en. teleconferencing), kuten videoneuvotteluista, Twitter-viestien avulla. Tavoitteena on tunnistaa, mitä ongelmiin sovellusten kehittäjien pitäisi erityisesti tarttua.

”Koronapandemian aikaan viestintäyhteydet ovat tärkeässä roolissa ja haluan käyttää osaamistani kriisin seurausten helpottamisessa. Telekonferenssien lisääminen on myös ympäristöteko, kun työmatkailu vähenee ja etätyöskentely lisääntyy”, sanoo tutkimusta johtava, kestävään puheviestintätekniikkaan erikoistunut professori Tom Bäckström

Osallistu Twitterissä tunnisteella #telecoresearch

Häiritseekö sinua Skypen äänenlaatu tai hoituvatko asiat tehokkaimmin videopalaverissa? Voit osallistua tutkimukseen kertomalla Twitterissä tunnisteella, mikä video- ja puhelinneuvotteluissa toimii tai mikä ei toimi. Käytettyjä sovelluksia tai etätapaamisten osallistujamäärää ei ole rajattu. Twiittisi voi olla suomeksi tai englanniksi.

Vastaukset analysoidaan viestin sisällön positiivisuutta tai negatiivisuutta määrittävän sentimenttianalyysin ja tilastollisten menetelmien avulla. Tavoitteena on tunnistaa etätapaamisten ja viestintätyökalujen parannuskohteet sekä parhaat puolet. Tutkimuksen tulokset julkaistaan akateemisessa julkaisussa sekä yleistajuisena blogitekstinä.

Yhteisöpalvelu Twitteriin lähetetyt viestit, twiitit, ovat julkista sisältöä. Twiitit kerätään tutkimukseen käyttämällä tunnistetta #telecoresearch sekä muita aiheeseen liittyviä tunnisteita Twitterin tarjoamien palveluiden avulla. Tutkimuksen datana käytettävät twiitit tallennetaan ja käsitellään anonyymeina ilman käyttäjätietoa.

Tom Backstrom

Telekonferenssien lisääminen on myös ympäristöteko, kun työmatkailu vähenee ja etätyöskentely lisääntyy

Professori Tom Bäckström
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Radiokatu20_purkutyömaa_Pasila_Laura_Berger
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Modernin arkkitehtuurin tutkimukseen merkittävä apuraha Koneen säätiöltä – Laura Bergerin hanke rinnastaa rakennuskadon luontokatoon

Aalto-yliopiston postdoc-tutkija Laura Berger ja hänen työryhmänsä ovat saaneet Koneen säätiön 541 400 euron apurahan hankkeen tutkimiseen, joka tarkastelee rakennuskadon vaikutuksia yhteiskunnalle ja ympäristölle.
Matti Rossi vastaanotti palkinnon
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Professori Matti Rossille tiimeineen arvostettu AIS Impact Award 2024

Tiimi voitti palkinnon teknologisesta ja yrittäjyyteen liittyvästä vaikuttavuudesta
An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijoiden tavoitteena on korjata kvanttivirheet huoneenlämmön sijaan superkylmässä lämpötilassa

Kvanttitietokoneiden kehityksessä yksi suurimmista haasteista on se, että kvanttibitit eli kubitit ovat liian epätarkkoja. Tarvitaan siis tehokkaampaa kvanttivirheen korjausta, jotta kvanttitietokoneita voidaan tulevaisuudessa ottaa laajemmin käyttöön. Professori Mikko Möttösellä on kvanttikorjaukseen uudenlainen ratkaisuehdotus, ja sen kehittämiseksi hän on saanut kolmevuotisen apurahan Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.
Three happy students. Photo: Unto Rautio
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston tutkimusyhteistyön vahvistamiseen

Rahoitetut hankkeet tukevat yliopistojen strategisen kumppanuuden tavoitetta edistää vaikuttavaa ja monitieteistä yhteistyötä.