Uutiset

Miten muotoilu voi hyödyttää liiketoimintaa ja strategiaa?

Heavy Metal -kesäprojekti tutki muotoilua strategisena työkaluna teknologiavetoisissa yrityksissä.
heavy-metal-cafe-koket_fi_fi.jpg

Kesän aikana yhdeksän innokasta muotoilun opiskelijaa työskenteli kolmen teknologia-alan yrityksen kanssa. Yritykset olivat funktionaalisten muovien kehittäjä Premix, korkealaatuisten poranterien ja -kruunujen valmistaja Robit sekä kaivos- ja tunnelointiprosessien asiantuntija, kaivoslaitteiden toimittaja Normet.

Robitille työskentelevän ryhmän tavoitteena oli selventää ja visualisoida brändistrategiaa. Henkilöstöhaastattelujen ja yhteissuunnittelutyöpajojen avulla opiskelijat selvensivät yrityksen arvoja ja kehittivät yhtenäisen brändiviestin. Työn tuloksena syntyi ohjeistus siihen, miten esitellä yritystä asiakkaille.

Robitin toimitusjohtaja Mika Virtanen sai hyvin positiivisen vaikutelman ryhmien työstä jo yhteissuunnittelutyöpajan jälkeen. "Näillä ihmisillä on selvästi enemmän näkemyksiä ja taiteellista silmää kuin meillä, jotka työskentelemme päivittäin liiketoiminnan parissa. Tämä on silmiä avaavaa ja pysäyttävää, ja pakottaa meidätkin ajattelemaan toisin. Se antaa uutta perspektiiviä", hän sanoi.

Opiskelijat huomioivat erilaisia ​​mahdollisuuksia käyttää muotoilua entistä tehokkaammin - ei pelkästään projektina, vaan kauttaaltaan yrityksen liiketoimintaan ulottuvana toimintona. Normetille työskentelevä ryhmä antoi yritykselle laajan valikoiman ehdotuksia aina muotoilupäällikön nimittämisestä tuotevalikoiman uudelleenarvioimiseen.

“Opiskelijoiden oikeaan osuva tulkinta Normetin nykytilanteesta design-asioissa yllätti tarkkuudellaan. Tulokset ja ehdotukset jatkon suhteen olivat hyviä ja niitä on Normetilla syytä huolella tarkastella”, kertoo projektipäällikkö Timo Lipponen.

Premix-ryhmän tehtävänä oli kehittää "unelma-asiakaskokemus". Opiskelijat loivat asiakaskokemuksen ohjeistuksen ja mittariston sekä ideoita asiakassuhteen seurantaan.

“Opiskelijoiden avoin suhtautuminen haastavaa aihetta kohtaan ja sitoutuneisuus perinpohjaiseen nykytila-analyysiin oli mahtavaa. Koimme että opiskelijatiimi oli aidosti kiinnostunut projektista, yhtiöstämme ja tuotteistamme. Saimme hienoja uusia ideoita ja pääsemme tulosten avulla pureutumaan yhä syvemmälle asiakaskokemuksemme ytimeen”, kertoo Premixin markkinointipäällikkö Mia Puhakainen.

Projekti järjestettiin Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön tuella. Säätiön toimitusjohtaja, Tkt Laura Juvonen uskoo, että muotoilu on merkittävä tekijä teknologiayritysten tulevaisuuden kannalta. “Muotoilun avulla teknologiateollisuus voi uudistua ja pysyä kilpailukykyisenä. Säätiössä halusimme erityisesti tukea sitä, että nuoret muotoilijat pääsisivät jo opiskelujen aikana yhteistyöhön teknologiayritysten kanssa”, hän kertoo.

Opiskelijat tekivät projektejaan esittelevät videot. Tässä Robitille työskennelleen tiimin video.

Lisätietoja:

Pekka Murto, Heavy Metal -projektikoordinaattori, [email protected], +358 50 383 4649

Pirita Posti, Yrityssuhdepäällikkö, [email protected], +358 50 364 6381

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.