Uutiset

Pohjoismaisten yliopistojen kestävän kehityksen verkoston puheenjohtajuus siirtyy Aalto-yliopistolta KTH:lle

Aalto-yliopisto on johtanut Nordic Sustainable Campus Network verkoston toimintaa sen perustamisesta vuonna 2011 lähtien. Verkosto tuo yhteen yli 45 korkeakoulua kestävän kehityksen edistämiseksi.
Swedish flags flying on KTH campus gates, building behind is of red brick
KTH:n kampuksella. Kuva: Meri Löyttyniemi / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto luovuttaa Nordic Sustainable Campus Network (NSCN) verkoston puheenjohtajuuden Tukholman Kuninkaalliselle teknilliselle korkeakoululle (KTH). NSCN:n tavoitteena on kehittää pohjoismaisten korkeakoulujen kestävää kehitystä monipuolisesti painottaen erityisesti kestävää kampusta ja opetustoimintaa sekä vahvistaa niiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta. 

"Perustettuamme NSCN-verkoston ja johdettuamme sitä vuodesta 2011 alkaen olemme iloisia voidessamme luovuttaa puheenjohtajuuden nyt KTH:lle", sanoo Aalto-yliopiston erityisasiantuntija Meri Löyttyniemi, joka on johtanut verkostoa alusta lähtien.

"Osallistumme jatkossakin aktiivisesti NSCN:n toimintaan, sillä kestävän tulevaisuuden edistäminen on keskeisessä asemassa Aalto-yliopiston uudessa strategiassa. Lisäksi jatkamme kestävän kehityksen edistämistä laajemman Nordic Association of University Administrators NUAS-järjestön merkeissä, johon myös NSCN kuuluu, kuten myös muiden kansainvälisten kestävän kehityksen verkostojen puitteissa."

NSCN-verkosto edistää yli 45 jäsenorganisaation avulla kestävää kehitystä jakamalla parhaita käytäntöjä ja kehittämällä yhteisiä aloitteita. Meri Löyttyniemen mukaan tärkeä saavutus on esimerkiksi kestävien kaupunkien kurssin kehittäminen, jolla vuosittain 25–30 eri tieteenalojen opiskelijaa pyrkii ratkaisemaan kaupunkisuunnitteluun liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä. 

"NSCN on erinomainen verkosto pohjoismaisten yliopistojen väliselle tiedonvaihdolle ja synergiavaikutuksille, kun meillä on hyvin samanlaiset kestävän kehityksen lähtökohdat ja tavoitteet. Tavoitteenamme on nostaa ilmastokysymys asialistan kärkipäähän ja keskittyä siihen, miten voimme pyrkiä saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet", sanoo KTH:n kestävän kehityksen päällikkö ja NSCN:n uusi puheenjohtaja Kristina von Oelreich.

"Mielestämme vaikuttaminen laajemmassa NUAS-verkostossa edistää kestävän kehityksen kysymysten huomioonottamista. Toinen kysymys on, miten Covid-19 vaikuttaa yliopistojen kestävän kehityksen työhön."

Lue lisää
NSCN – Nordic Sustainable Campus Network
NUAS – The Nordic Association of University Administrators

Lisätietoa
Meri Löyttyniemi, erityisasiantuntija, puh. 050 313 7549, [email protected]    
Kristina Von Oelreich, kestävän kehityksen johtaja, puh. +468 790 88 31, [email protected] 

Sustainability Science Days

Kestävän kehityksen verkostoja

Aalto-yliopisto toimii aktiivisesti kansainvälisissä ja kansallisissa kestävän kehityksen verkostoissa. Tutustu tarkemmin verkostoihimme.

Kestävä kehitys
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Graphic for Aalto Creatives
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Haku Aalto-yliopiston luovien alojen esihautomoon on auki: Aalto Creatives -ohjelma alkaa maaliskuussa 2025

Aalto Creatives -esihautomon ensimmäinen kierros alkaa maaliskuussa 2025. Hae mukaan nyt!
Kuva Thesis Day -tapahtumasta vuodelta 2024. Kuvassa näkyy työnantajien edustajia ja opiskelijoita, jotka etsivät lopputyöprojektia.
Yhteistyö Julkaistu:

Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat strategisen sopimuksen uudesta viisivuotisesta kumppanuuskaudesta

Yhteistyö sisältää panostuksia Otaniemeen, yritys- ja innovaatiotoimintaan sekä kansainvälisten osaajien juurtumiseen.

Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kahvihuoneista kansalle – Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan kehittämisessä tärkeää on keskustelu

Craig Carlson tunnistaa ja kehittää opetussisältöjä elämänlaajuisen oppimisen kohderyhmille, kuten työelämässä oleville aikuisoppijoille.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.