Uutiset

Rekisteröidy avoimen tutkimuksen koulutuksiin – aiheina tekoäly, etiikka, datan visualisointi ja paljon muuta

Aalto-yliopisto tarjoaa kahdesti vuodessa ilmaista koulutusta tutkimusdatanhallintaan ja avoimeen tieteeseen laajalti liittyvistä aiheista. Kouluttajina toimivat Aallon data-agentit, lakihenkilöt sekä myös muutamia vierailevia asiantuntijoita. Ilmoittaudu nyt syksyn koulutuksiin!
Yellow post-it notes with different white symbols on them and a hand grabbing one of the notes.

Olitpa kokenut tutkija tai vasta urasi alussa, koulutuksemme tarjoavat mahdollisuuden parantaa työtapojasi, oppia uutta ja päivittää jo olemassa olevaa osaamista. Luennot ovat edelleen avoimia ja maksuttomia myös Aallon ulkopuoliselle osallistujille, eivätkä ne pääsääntöisesti vaadi aihepiirien aiempaa osaamista. Koulutusten ensisijaista kohderyhmää ovat tutkijat, yliopistojen henkilökunta ja opiskelijat, mutta kuka tahansa on tervetullut osallistumaan. Joka koulutuskaudella sisällytämme mukaan myös täysin uusia aiheita sekä päivitämme toistuvien koulutusten sisältöjä palautteiden perusteella.

Kaikki syksyn koulutukset

Tänä syksynä ohjelmassa on monta uutta luentoa:

Monet webinaareistamme tallennetaan ja julkaistaan Aalto Research Services YouTube-kanavalla, josta löydät myös aiempien vuosien tallenteita. Kaikkiin koulutuksiin sisältyy aina jonkin verran vuorovaikutteisuutta tai lopuksi kysymys- ja vastausosuus, jota ei tallenneta yksityisyytesi suojelemiseksi. Rohkaisemme kaikkia osallistumaan keskusteluun ja esittämään kysymyksiä. Osa koulutuksista sisältää jonkin verran erityisesti aaltolaisia koskevaa tietoa, mutta näissäkin perusperiaatteet ovat yleispäteviä.

Nähdään syksyn koulutuksissa!

Kysymyksiä koulutuksista tai datanhallinnasta voi lähettää tutkimusdatan hallinnan tukiosoitteeseen: [email protected]

Lisätietoa tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä Aallossa:

Tutkimusdatan hallinta ja avoin tiede

Tutkimusdatan hyvä hallinta on osa laadukasta tutkimusprosessia ja luo kilpailuetua. Sivu kokoaa Aalto-yliopiston tuen, palvelut ja ohjeet tutkimusdatan hallintaan.

People talking with each other

Avoimen tieteen ja tutkimusdatan hallinnan koulutukset

Tarjoamme kaikille avoimia, ilmaisia koulutuksia tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä.

RDM & Open Science Training

Data-agentit

Data-agentit ovat tutkijoita, jotka toimivat tutkimusdatan hallinnan asiantuntijoina laitoksillaan ja kouluissaan.

Viisi henkilöä työskentelee pöydän ympärillä / Unto Rautio

Avoin tiede ja tutkimus

Avoin tiede on merkittävä tapa edistää tiedettä ja tieteen vaikuttavuutta yhteiskunnassa sekä mahdollistaa uudenlaista yhteistyötä ja innovaatioita.

IT portfolio management
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Ryhmä ihmisiä poseeraa amfiteatterin suurilla kivirapuksilla. Rakennuksen takana on suuret ikkunat ja vihreä katto.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon vuosi 2024: Avaruustutkimusta uusilla taajuuksilla, rakkauden aivokuvia, kaupunkivihreää ja paljon muuta

Aalto-yliopiston vuosi 2024 piti sisällään innovaatioita, inspiraatiota ja roppakaupalla radikaalia luovuutta – tässä katsaus siihen.
Radiokatu20_purkutyömaa_Pasila_Laura_Berger
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Modernin arkkitehtuurin tutkimukseen merkittävä apuraha Koneen säätiöltä – Laura Bergerin hanke rinnastaa rakennuskadon luontokatoon

Aalto-yliopiston postdoc-tutkija Laura Berger ja hänen työryhmänsä ovat saaneet Koneen säätiön 541 400 euron apurahan hankkeen tutkimiseen, joka tarkastelee rakennuskadon vaikutuksia yhteiskunnalle ja ympäristölle.
Matti Rossi vastaanotti palkinnon
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Professori Matti Rossille tiimeineen arvostettu AIS Impact Award 2024

Tiimi voitti palkinnon teknologisesta ja yrittäjyyteen liittyvästä vaikuttavuudesta
An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijoiden tavoitteena on korjata kvanttivirheet huoneenlämmön sijaan superkylmässä lämpötilassa

Kvanttitietokoneiden kehityksessä yksi suurimmista haasteista on se, että kvanttibitit eli kubitit ovat liian epätarkkoja. Tarvitaan siis tehokkaampaa kvanttivirheen korjausta, jotta kvanttitietokoneita voidaan tulevaisuudessa ottaa laajemmin käyttöön. Professori Mikko Möttösellä on kvanttikorjaukseen uudenlainen ratkaisuehdotus, ja sen kehittämiseksi hän on saanut kolmevuotisen apurahan Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.