Uutiset

Ritva Reinikka Helsinki Graduate School of Economicsin työelämäprofessoriksi

Helsinki Graduate School of Economics (Helsinki GSE) on nimittänyt taloustieteen tohtori Ritva Reinikan työelämäprofessoriksi. Hän tulee toimimaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Reinikan kolmivuotinen professuuri keskittyy kehitystalouteen ja -politiikkaan.
Ritva Reinikka, kuvaaja: Heikki Tuuli

Ritva Reinikalla on laaja työkokemus Maailmanpankista, jossa hän työskenteli 20 vuotta sekä tutkimuksen että käytännön kehityshankkeiden parissa. Viimeisimmässä tehtävässään sektorinjohtajana hän vastasi Maailmanpankin inhimillisen kehityksen ohjelmasta, joka keskittyy koulutukseen, terveyteen ja sosiaaliturvaan Afrikassa. Reinikka oli toinen vuonna 2004 ilmestyneen World Development Report -julkaisun johtajista.

Ritva Reinikka on suorittanut taloustieteen tohtorin tutkinnon Oxfordin yliopistossa. Valtaosa hänen akateemisista julkaisuistaan ja selvityksistään ovat kehitystaloustieteen alalta. Hänen tutkimusartikkeleitaan on julkaistu parhaissa taloustieteen yleisjulkaisuissa sekä johtavissa alakohtaisissa journaaleissa. Vuonna 2014 Reinikka sai Suomen Kulttuurirahaston palkinnon.

– Ritvan vankka kokemus talouspolitiikasta ja kehitystaloustieteen tutkimuksesta palvelevat erinomaisesti Aalto-yliopistoa, sanoo professori Jukka Pirttilä Helsinki GSE:stä.

– Ritva on kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu kehitystaloustieteilijä. Olen hyvin iloinen Aallon ja koko Helsinki GSE:n puolesta, kun saamme hänen osaamisensa vahvistamaan tämän tärkeän alueen opetusta ja tutkimusta, sanoo Aalto-yliopiston taloustieteen laitoksen johtaja, professori Juuso Välimäki.

– On ilo palata alma materiin, joka on nyt Aalto-yliopisto, sekä tulla mukaan uuteen Helsinki Graduate School of Economicsiin. Odotan innolla työskentelyä opiskelijoiden kanssa kursseilla sekä tutkimuksen parissa. On myös hienoa tehdä yhteistyötä kehityskysymysten parissa työskentelevien kanssa Suomessa laajemminkin, Ritva Reinikka sanoo.

Vahvempi keskittyminen kehitystaloustieteeseen ja -politiikkaan edistää Suomen kehityspoliittisten tavoitteiden saavuttamista. Professuuri rahoitetaan yhteistyössä Suomen ulkoministeriön kanssa.

Keväällä 2018 perustetun Helsinki GSE:n tehtävä on nostaa taloustieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen määrää ja laatua Suomessa sekä edistää taloustieteen ja muiden tieteiden yhteistyötä. Helsinki GSE on Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Svenska handelshögskolanin yhteinen yksikkö.

Lisätietoja antavat:

Otto Toivanen
[email protected]
+358 50 353 7651

Ritva Reinikka
[email protected]
WhatsApp +358 40 5559160

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Neljä henkilöä poseeraamassa. Ylärivi vasen: sisällä, valkoinen kauluspaita. Oikea: harmaa asu. Alarivi vasen: sininen puku, solmio. Oikea: ulkona, talvivaatteet.
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Neljä uutta professoria nimitettiin Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessori Katja Tähtinen sekä apulaisprofessorit Jan Akmal, Magda Posani ja Jenni Partanen nimitettiin professorien urapolulle elo-lokakuussa 2024.
Väliaikainen suojatie
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Väliaikainen suojatie korvaa alikulun Otakaaren työmaan ajaksi

Teknologföreningenin kohdalla oleva alikulku puretaan esteettömyyden parantamiseksi. Tilalle rakennetaan loivempi kävely- ja pyöräilyväylä. Purkutyöt alkavat ennen joulua, ja alueella on otettu käyttöön väliaikainen suojatie työmaan ajaksi.
Henkilö istuu tuolissa, jossa on punainen selkänoja, yllään kukkapaita, valkoinen neuletakki ja keltainen hame. Takana tietokoneen näyttöjä.
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maria Sammalkorpi: Luonnon tapa sopeutua inspiroi tulevaisuuden materiaaleja

Vakinaistettu professori Maria Sammalkorpi sanoo, että monitieteinen yhteistyö on toisinaan haastavaa, mutta myös erittäin palkitsevaa.
Yhteistyö Julkaistu:

Onnistumisen ja uuden oppimisen iloa: Aalto-yliopisto Juniorin Robotiikkatuokiot innostavat robotiikkaan ja ohjelmointiin

Aalto-yliopisto Juniorin kouluihin jalkautuvat Robotiikkatuokiot ovat ilahduttaneet ja innostaneet Uudenmaan oppilaita jo yli 50 luokkahuoneessa. Weisell-säätiön rahoittaman hankkeen tavoitteena on innostaa lapsia robotiikan, ohjelmoinnin ja automaation pariin ikäryhmälle sopivalla tavalla. Hankkeen keskeisimpänä kohderyhmänä ovat peruskoulun 3–9.-luokkalaiset. Hanke käynnistyi syyslukukauden alussa ja kestää ensi vuoden heinäkuuhun asti.