Uutiset

Sähkötekniikan opiskelu toi Teksasin helteestä Suomen kuumuuteen

Ryhmä teksasilaisia opiskelijoita vietti helteisen kuukauden langattoman viestinnän kurssilla Aalto-yliopistossa.
texas_small_fi_fi.jpg

Ollessaan vierailevana tutkijana tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksella muutama vuosi sitten Texas A&M -yliopiston apulaisprofessori Ana Goulart pisti merkille Aallossa tarjottavan, erityisen hyvin varustellun viestintätekniikan kurssin. Koska Texas A&M:ssä kannustetaan ulkomaanvierailuihin, hän päätti tuoda opiskelijoitaan Teksasista laboratoriokurssille Suomeen osana langattoman viestintätekniikan opintoja. Ensimmäinen yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa toteutettu Wireless Transmission Systems -kurssi järjestettiin kesällä 2017.

”Viime vuonna mukaan lähteneet 16 opiskelijaa pitivät kurssia erittäin hyödyllisenä”, Goulart kertoo. ”Teimme yritysvierailun muun muassa Nokialle ja ABB:lle. Palattuamme Teksasiin osa opiskelijoista tapasi yliopistollamme rekrytoivia ABB:n edustajia, jotka vaikuttuivat kuullessaan opiskelijoiden kokemuksista Suomessa.”

Viestinnän kurssien käyttämässä tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksen laboratoriossa tehdään myös 5G-tutkimusta. Tutkimuksen ja opetuksen yhteiskäytössä oleva laboratorio mahdollistaa opiskelijoille pääsyn viimeisimpään langattoman viestinnän tekniikkaan, jonka päivittäminen vain opetustarkoituksiin olisi liian kallista. Professori Goulart ja Aalto-yliopiston käyttöinsinööri Viktor Nässi kirjoittivat kokemuksellisen oppimisen mahdollistavasta laboratoriosta yhteisjulkaisun, joka herätti kansainvälistä huomiota ja johti useisiin yhteydenottoihin eri yliopistoista.

Tänä kesänä Teksasista Suomeen matkusti yhteensä 13 opiskelijaa pääaineenaan Electronic Systems Engineering Technology (ESET). Kuukauden mittaiseen laboratoriokurssiin sisältyvien opintojen lisäksi opiskelijat tekivät yritysvierailuja, tutustuivat Suomen kieleen ja kulttuuriin sekä vierailivat muun muassa Suomenlinnassa.

Syyksi osallistua kesäkurssille opiskelijat mainitsevat mahdollisuuden matkustaa – monelle Suomi on ensimmäinen Euroopan maa, jossa he ovat käyneet.

”Meitä varoiteltiin kylmyydestä, mutta täällähän on lämmin!” Teksasin kuumuuteen tottuneesta joukosta huikataan, kun kysyn, millaista Suomessa on ollut. Vakuutan, että suomalaiset ovat aivan yhtä hämmentyneitä käynnissä olevasta helleaallosta kuin hekin. Entä suosittelisivatko he tätä kurssia muille Texas A&M:n opiskelijoille?

”Ehdottomasti! Laboratoriot täällä ovat todella kattavia. Ja yritysvierailut olivat mielenkiintoisia – Nokialle terveisiä, että tulen heille töihin koska tahansa”, eräs kurssilaisista, Jennifer Robinson kertoo.

Aalto-yliopisto allekirjoitti opiskelijavaihtosopimuksen Texas A&M -yliopiston kanssa vuonna 2016.

”Toiveena on, että kesäkurssilaiset kertoisivat Aallosta omassa yliopistossaan, jotta tänne saapuisi tulevaisuudessa vaihto-opiskelijoita Texas A&M:sta ja että Aallon opiskelijoita lähtisi puolestaan vaihtoon Teksasiin”, Aalto-yliopiston kansainvälisten suhteiden päällikkö Anita Bisi sanoo.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.