Uutiset

Suomalaiset yrittäjät arvostavat Piilaaksossa avointa ilmapiiriä ja epäonnistumisen hyväksymistä

Suomeen toivotaan lisää vilpitöntä halua auttaa muita eteenpäin.
photo_by_tuomas_uusheimo_web_fi_fi.jpg

VTM, FL Hanna Maulan väitöskirja ”Big dreams and bold steps: Becoming a startup entrepreneur in Silicon Valley” käsittelee Piilaaksossa toimivien suomalaisten startup-yrittäjien identiteetin rakentumista. Hanna Maulan väitöskirja tarkastetaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa lauantaina 27.1.2018.

Väitöskirjan mukaan tällä hetkellä Piilaaksossa toimivat suomalaisyrittäjät näkevät uuden asuinpaikkansa yrittäjän näkökulmasta erittäin positiivisessa valossa, vaikka kilpailu alueella koetaankin kovaksi. Piilaakson vahvuudet eivät liity pelkästään markkinoiden kokoon tai rahoituksen saatavuuteen. Piilaaksossa työskentelevät suomalaiset yrittäjät arvostavat muun muassa avointa ilmapiiriä, epäonnistumisten hyväksymistä ja uskallusta ottaa riskejä. Moni haastateltu korosti, että Piilaaksossa iloitaan aidosti toisten menestyksestä, koska kaikki hyötyvät siitä, että ekosysteemi voi hyvin.

Samalla Piilaakson suomalaisyrittäjät arvostelevat rankasti suomalaista toimintaympäristöä. Arvostelu liittyy muun muassa byrokratiaan ja yleiseen asenneilmapiiriin.

”Haastattelemani yrittäjät toivoivat Suomeen lisää Piilaaksolle tyypillistä pay it forward -mentaliteettia eli hyvän laittamista kiertoon ja vilpitöntä halua auttaa muita eteenpäin. Moni koki, että Suomessa on liikaa kateutta ja omat verkostot halutaan pitää ”omassa käytössä” sen sijaan, että ne valjastettaisiin muiden uran tai liiketoiminnan edistämiseen”, Maula kertoo.

Yrittäjäidentiteetti on dynaaminen ja monitahoinen

Hanna Maula tarkastelee väitöskirjassaan, miten globaalissa toimintaympäristössä toimivat suomalaiset startup-yrittäjät rakentavat yrittäjäidentiteettejään ja kasvutarinoitaan. Yrittäjien tarinoissa korostuvat erilaiset ja jopa ristiriitaiset motivaatiotekijät ja päämäärät. Tutkimuksen mukaan yrittäjäidentiteetti onkin dynaaminen, vivahteikas ja monimutkainen ilmiö. Sen rakentumisessa korostuu ajan ja paikan merkitys.

”Tutkimukseni paljastaa yrittäjien kertomuksissa esiintyvät auttajat ja vastustajat, joilla on tärkeä rooli yrittäjien pyrkimysten tukijoina tai hankaloittajina. Toimintaympäristö on tärkeä, mutta toisaalta yrittäjät itse käyttävät useita eri strategioita rakentaessaan identiteettiään. Startup-yrittäjien vertauskuvissa vilahtelevat usein NHL-tähdet, jamesbondit ja kuninkaat. Käytetty kieli paljastaa käsityksiä todellisuudesta, mutta myös rakentaa ymmärrystämme siitä, millaista startup-yrittäjyys on tai sen tulisi olla. Yrittäjät hyödyntävät aktiivisesti myös fiktiota ja fiktiivisiä kertomuksia yrittäjyyden mahdollisuuksien, yrittäjäidentiteetin ja uskottavuuden rakentamisessa”, Hanna Maula kertoo.

Lisätietoja:
Hanna Maula
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Uusi aiempaa herkempi infrapunasensori tuo hyötyjä moneen eri teknologiaan. Kuva: Aalto-yliopisto / Xiaolong Liu
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat kehittivät infrapunasensoreista aiempaa herkempiä

Uuden teknologian uskotaan olevan suoraan integroitavissa esimerkiksi itseohjautuviin autoihin.
Graphic for Aalto Creatives
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Haku Aalto-yliopiston luovien alojen esihautomoon on auki: Aalto Creatives -ohjelma alkaa maaliskuussa 2025

Aalto Creatives -esihautomon ensimmäinen kierros alkaa maaliskuussa 2025. Hae mukaan nyt!
Ryhmä ihmisiä poseeraa amfiteatterin suurilla kivirapuksilla. Rakennuksen takana on suuret ikkunat ja vihreä katto.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon vuosi 2024: Avaruustutkimusta uusilla taajuuksilla, rakkauden aivokuvia, kaupunkivihreää ja paljon muuta

Aalto-yliopiston vuosi 2024 piti sisällään innovaatioita, inspiraatiota ja roppakaupalla radikaalia luovuutta – tässä katsaus siihen.
Radiokatu20_purkutyömaa_Pasila_Laura_Berger
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Modernin arkkitehtuurin tutkimukseen merkittävä apuraha Koneen säätiöltä – Laura Bergerin hanke rinnastaa rakennuskadon luontokatoon

Aalto-yliopiston postdoc-tutkija Laura Berger ja hänen työryhmänsä ovat saaneet Koneen säätiön 541 400 euron apurahan hankkeen tutkimiseen, joka tarkastelee rakennuskadon vaikutuksia yhteiskunnalle ja ympäristölle.