Uutiset

Timo Seppälä digitalisaation kehitystä pohtivaan kansainväliseen think tank -ryhmään

Kansainvälinen think tank -ryhmä pohtii, kuinka Euroopan ja Aasian maat voisivat toimia yhteistyössä digitaalitalouden kasvattamiseksi.

Yhdysvaltojen vetäytyminen Tyynenmeren maiden Trans-Pacific Partnership -yhteistyöstä (TPP) jätti aukon myös digitaalitaloutta edistävään kansainväliseen yhteistyöhön. TPP-yhteistyö kannusti ajatukseen rajat ylittävästä datasta, joka puolestaan edistäisi alueellista talouskasvua ja innovaatioita. Yhdysvalloissa yritetään nyt elvyttää digitaalitalouden tutkijayhteistyötä ottamalla mukaan myös EU-maita.  

Johns Hopkins -yliopiston transatlanttisten suhteiden keskuksen käynnistämä ohjelma kokoaa yhteen kansainvälisiä asiantuntijoita Aasiasta ja Euroopasta. Tarkoituksena on pohtia, kuinka Euroopan ja Aasian maat voisivat toimia yhteistyössä digitaalitalouden kasvattamiseksi. Ensimmäinen tutkijatapaaminen on Washingtonissa 6.–7. marraskuuta, ja seuraavat tapahtumat ovat suunnitteilla keväällä 2018 Tokioon ja syksyllä 2018 Brysseliin.

Ohjelmaan on kutsuttu yhteensä 20 tutkijaa muun muassa Johns Hopkins ja Stanfordin yliopistoista Yhdysvalloista, Beijing Normal University -yliopistosta Kiinasta, Keion yliopistosta Japanista, Korean yliopistosta sekä Indian Institute of Technology Hyderabad -instituutista Intiasta. Vuoropuheluun halutaan yhdistää yksityisen ja julkisen sektorin tutkijoita, minkä toivotaan edistävän digitaalisten markkinoiden yhteisiä käytäntöjä ja innovaatioita.    

"Think tankin toiminnassa on kyse myös isosta oppimisprosessista eli siitä, miten nykydigitalisaatio toteutuu eri maanosissa. Odotan ryhmältä avointa dialogia, josta on hyötyä myös laajemmin tulevaisuuden digiarkkitehtuurien yhtenäistämisessä", sanoo Timo Seppälä, Aalto-yliopiston Professor of Practice ja Etlan johtava tutkija.

Ohjelmaryhmän tapaamisilla on useita tavoitteita, kuten selvittää Euroopan ja Aasian digitalouden kasvua ja tulevaisuutta sekä edistää avainsektoreiden digitalisaatiota ja alueiden välistä yhteistyötä. Huomiota pyritään kiinnittämään myös siihen, mitä toimia tarvitaan jatkossa, jotta EU:n ja Aasian-Tyynenmeren maat lähentyisivät toisiaan muun muassa kilpailupolitiikan suhteen.

Lisätietoja:

Timo Seppälä, Professor of Practice
Aalto-yliopisto, tuotantotalouden laitos
puh. 046 851 0500, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Thesis Day -tapahtumasta vuodelta 2024. Kuvassa näkyy työnantajien edustajia ja opiskelijoita, jotka etsivät lopputyöprojektia.
Yhteistyö Julkaistu:

Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat strategisen sopimuksen uudesta viisivuotisesta kumppanuuskaudesta

Yhteistyö sisältää panostuksia Otaniemeen, yritys- ja innovaatiotoimintaan sekä kansainvälisten osaajien juurtumiseen.

Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.
Two people are sitting on a bench in an empty hallway. One of them shows the other something from their laptop screen.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Uusi rahoitus laajentaa FITech-verkostoyliopiston puhtaan siirtymän kurssitarjontaa

FITech-verkostoyliopistolle myönnetty uusi rahoitus tuo kurssitarjontaan monipuolisesti puhtaan siirtymän osaamista tukevia kursseja.
Onniselle tehdyn opiskelijaprojektin ryhmä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat kartoittivat tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksia Onnisen myyntityössä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijat toteuttivat Keskon toimeksiannosta tutkimusprojektin, jossa selvitettiin, miten Onnisen myyjät voisivat hyödyntää tekoälyä.