Uutiset

Tukijat huomioidaan eri tavoin Kauppakorkeakoulun rakennuksissa

Kauppakorkeakoulussa ollaan kiitollisia lahjoituksista, joilla yksityishenkilöt ja organisaatiot haluavat tukea koulun toimintaa.
Dekaani Timo Korkeamäki ja Abacus-lahjoittajaseinäteos
Dekaani Timo Korkeamäki ja Abacus-seinäteos. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Lahjoittamisella on pitkät perinteet Kauppakorkeakoulussa: jo Runeberginkadulla sijaitseva vuonna 1950 valmistunut entinen päärakennus rakennettiin lahjoittajien tuella. Nyt tämä perinne on siirtynyt myös Otaniemeen. 

Kauppakorkeakoulu tarjoaa tukijoilleen mahdollisuuden myös tulla huomioiduksi lahjoittajana.

”Kun koulumme muutti Töölöstä Otaniemeen, halusimme luoda keinoja, joilla Töölöstä valmistuneet alumnimme saisivat yhteyden uuteen rakennukseen. Halusimme, että he kokisivat myös sen omakseen, vaikka koulumme Runeberginkadun ikoninen entinen päärakennus useille onkin se varsinainen ”Alma Mater”. Erilaiset huomiointikeinot antavat koulumme tukijoille mahdollisuuden jättää rakennukseen jälkensä myös tuleville kylterisukupolville”, kertoo Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö Jonna Söderholm.

Eri huomiointimuotoja Kauppakorkeakoulun rakennuksessa ovat lahjoittajaseinäteoksen nimikkohelmet, nimikkotuolit ja suurlahjoittajataulu. Näistä kaikista voi löytää yhteyksiä kauppatieteisiin. Eri huomiointimuodoille haettiinkin ideoita maailmalta, kuten Harvardista, ennen kuin päädyttiin tuoleihin ja seinäteoksiin. Maissa, joissa on pitkät perinteet yliopistojen tukemisessa lahjoittamisen muodossa, vastaaviin huomiointitapoihin vaadittavat lahjoitussummat ovat yleensä moninkertaiset.

Abacus-lahjoittajaseinäteos löytyy koulun ala-aulasta. Abacus on latinaa ja se tarkoittaa suomeksi helmitaulua. Siihen yksityishenkilö saa halutessaan oman valkoisen helmensä, jos tekee vähintään 250 euron kertalahjoituksen Kauppakorkeakoululle. Teokseen mahtuu 500 helmeä, joista lähes 300 on jo nimetty. 

Osa lahjoittajista on halunnut helmeen oman nimensä, jotkut ovat puolestaan halunneet muistaa nimikoinnilla esimerkiksi syntymäpäiväsankaria tai jotkut ovat pyytäneet saada helmeen perheensä nimen. Vaihtoehtoja nimeämiselle on monia. Abacus on siitä poikkeuksellinen teos, että sen helmiin saa koskea. Opiskelijat ovatkin olleet luovia, kun he ovat kirjoittaneet helmillä sanoja teokseen! Helmitaulun on suunnitellut Pentagon Design, jonka muotoilijoissa on Aallon alumneja. Teoksen on toteuttanut AU3.

”Abacus-teos myös uudistui nyt loppuvuodesta, kun teoksen viereen tuli näyttö, josta voi katsoa jokaisen helmen sijainnin. Näytöltä voi myös lukea tervehdyksiä, joita lahjoittajat ovat lähettäneet Kauppakorkeakoululle. Mikäli on kiinnostunut saamaan oman nimikkohelmen teokseen, on hyvä huomioida, että helmet ovat nimettävissä vielä tämän vuoden loppuun asti nykyisellä 250 euron lahjoitussummalla. Ensi vuoden alusta nimikkohelmeen vaadittava summa on 500 euroa”, Söderholm jatkaa.

Nimikkotuolit ja suurlahjoittajateokset

Kaikilla Kauppakorkeakoululle vähintään 1 000 euroa lahjoittaneilla yksityishenkilöillä on mahdollisuus tulla huomioiduksi nimikkotuolilla. Suuren suosion saavuttaneet Lammhultsin Carousel-tuolit, jotka löytyvät Kauppakorkeakoulun kolmesta luentosalista, on jo varattu loppuun. 

Uusina nimikkotuoleina tarjolla on arvokkaita Domus-tuoleja, joiden selkänojaan voi nyt saada oman nimensä. Nämä klassikkotuolit, jotka olivat Kauppiksella Töölössä esimerkiksi nostalgisessa Rafla-ravintolassa, kunnostettiin ja tuotiin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen. Nyt uudet kylterisukupolvet voivat istua niillä muun muassa Learning Hub -opiskelutilassa. Tuolit yksilöidään kiinnittämällä tuolin selkänojaan messinkilaatta, johon kaiverretaan lahjoituksen tehneen yksityishenkilön nimi. 

Näiden yksityishenkilöille tarjottujen huomiointien lisäksi kaikki Aalto-yliopiston perustamisesta lähtien Kauppakorkeakoululle vähintään 10 000 euroa lahjoittaneet huomioidaan suurlahjoittajataulun eri kategorioissa. Kategoriat ovat vähintään 10 000 euroa, vähintään 100 000 euroa ja vähintään 1 000 000 euroa lahjoittaneet. Suurlahjoittajien joukossa on niin organisaatioita kuin yksityishenkilöitä. Organisaatioista lahjoituksen ovat tehneet esimerkiksi Liikesivistysrahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Saastamoisen säätiö, Suomen Ekonomit, Espoon kaupunki, EK sekä Kauppakorkeakoulun Premium Partnereihin kuuluvat KPMG, OP Ryhmä ja PwC.

Tänä syksynä Kauppakorkeakoululle Otaniemeen on kiinnitetty jo toinen, uusi suurlahjoittajataulu ensimmäisen suurlahjoittajateoksen tultua täyteen. Töölössä sijaitsevaan vastaavanlaiseen suurlahjoittajatauluun sen sijaan ei enää lisätä laattoja, sillä sen tarkoitus on huomioida tukijat, jotka lahjoittivat koululle Aalto-yliopiston olemassaolon alun ja Kauppakorkeakoulun Otaniemeen muuton välisenä aikana. 

”Kiitän lämpimästi lahjoittajiamme Kauppakorkeakoulun tukemisesta: olette mahdollistamassa Kauppakorkeakoulun menestystä myös tulevaisuudessa sekä tukemassa nykyisiä ja tulevia kylterisukupolvia. On ollut suuri ilo kuulla monilta teistä, miten kiitollisia olette Kauppiksesta saamastanne koulutuksesta, joka on mahdollistanut hyvän uran, ja halustanne antaa koulullenne takaisin. Olen tästä kiitollinen ja onnellinen”, sanoo dekaani Timo Korkeamäki

Lisätietoa:

Lahjoitushuomiointi

Kauppakorkeakoulu tarjoaa tukijoilleen mahdollisuuden tulla huomioiduksi uudessa, Otaniemessä sijaitsevassa päärakennuksessa, lahjoittajaseinäteoksen nimikkohelmen, nimikkotuolin ja suurlahjoittataulun muodossa.

Lue lisää
Lahjoittajien seinäteos Kauppakorkeakoululla
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.