Back kertoo nauttineensa tohtorikoulutettavan epätavallisemmista osista, koska hän on pohjimmiltaan yrittäjähenkinen henkilö, joka on suorittanut sekä kandidaatin että maisterin tutkinnon kauppakorkeakoulussa ja jolla on kokemusta yrityksissä työskentelystä.
”Kun katson matkaani tohtoriksi, mieleenpainuvin hetki on luultavasti laskuvarjohyppypitchaus, johon sain kutsun Superangel VC:ltä. Minä todellakin nousin koneella ilmaan, hyppäsin sieltä ulos ja pudotessani 250 km/t nopeudella pitchasin ideaamme tulevasta tutkimukseen perustuvasta yrityksestä, DeepFRST:ista. "
Kaunista metsää myös tuleville sukupolville
Muuta valmista tuotetta ei ole vielä saatavilla kuin tietokoneella olevat pitkät koodirivit. Syksyllä ryhmä perustaa yliopiston spin-out-yrityksen nimeltä DeepFRST ja alkaa jalostaa ohjelmistosovelluksia erilaisten loppukäyttäjien tarpeisiin.
”Suuri osa Research to Business -ohjelmaa on markkinoille sopivan tuotteen löytäminen, joten pyrimme löytämään ja kehittämään asiakkaidemme kipupisteisiin vastaavat tuotteet. Tämänhetkinen visiomme on, että työkalumme voisi auttaa sekä yksityisiä että institutionaalisia metsänomistajia ja kenties myös vakuutusyhtiöitä ja pankkeja hallinnoimaan metsävarojaan, kuten puun myyntituloja, hiilinielua ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä, entistä paremmin”, Back selittää.
Selkeiden tutkimus- ja liiketoimintatavoitteiden lisäksi Philipp Backin työllä on myös henkilökohtaisempia tavoitteita.
”Olen muuttanut Suomeen, ja mielestäni Suomen metsät ovat yksi maan kauneimmista asioista. Käyn mielelläni metsässä sekä kesäisin retkeilemässä että talvella maastohiihtämässä, ja käymme perheenikin kanssa usein metsässä. Toivon, että poikani, joka on nyt puolitoista vuotta vanha, saa jonain päivänä tietää, että tekemäni työ on saattanut antaa pienen panoksen metsien auttamiseen ja niiden kauneuden säilyttämiseen.”