Uutiset

Uusi Kauppakorkeakoulu nousee Aalto-yliopiston kampuksen sydämeen

Uusi rakennus valmistuu ennen joulua ja Kauppakorkeakoulu muuttaa siihen vuoden 2019 alkupuolella.
Uusi Kauppakorkeakoulu_Aalto-yliopisto

Kauppakorkeakoulun uusi rakennus sijoittuu Otaniemen kampuksen sydämeen. Aivan naapurissa aloittaa tämän vuoden syyskuussa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, joka toimii vielä tällä hetkellä pääosin Arabiassa. Välittömässä yhteydessä ovat myös Aalto-yliopiston metroasema ja uusi kauppakeskus A Bloc.

Uusi rakennus tuo uutta mutta kunnioittaa vanhaa

Uuteen rakennukseen muuttaa Kauppakorkeakoulun henkilöstö ja siellä järjestetään jatkossa kauppatieteiden maisteri- ja tohtoriopetus. Opetustilat ovatkin huimasti paremmat kuin Töölön vanhoiksi käyneet tilat. Kandiopetus jatkuu nykyiseen tapaan Otaniemen Kandidaattikeskuksessa ja Mikkelissä.

Uutuudestaan huolimatta rakennus tulee huokumaan Kauppiksen kuuluisaa henkeä ja sen sisustus hakeekin innoitusta muun muassa Töölön ainutlaatuisista ratkaisuista. Uuden rakennuksen suunnittelun kaikissa vaiheissa on kuultu käyttäjiä: niin henkilökuntaa, opiskelijoita kuin alumnejakin.

Rakennuksessa on työskentelytiloja myös opiskelijoille sekä ravintola ja kahvila, jotka saivat nimikilpailussa nimekseen Restaurant and Wine Bar Arvo ja Café KylteriArvo-nimeä ehdottanut opiskelija perusteli ehdotustaan näin: ”Me Kauppakorkeakoulun opiskelijat olemme täällä oppimassa, miten luoda arvoa. Arvo on meissä: se on mitä meidän tulee löytää, vahvistaa ja suojella.”

”Kahvilalle halusimme valita nimen, joka edustaisi meitä kauppislaisia Otaniemessä. Kylteri on juuri sitä: historiallinen ja voimakas”, kertoo Timo Saarinen, opetuksen ja oppimisen varadekaani, joka vastaa myös muutosta.

Yhteinen kampus avaa uusia mahdollisuuksia

Kauppakorkeakoulun muutto Aallon yhteiselle kampukselle avaa täysin uusia mahdollisuuksia muillekin aaltolaisille. Monitieteinen opiskelu ja tutkimus helpottuvat, kun kaikki ovat lähellä toisiaan ja ihmiset tulevat toisilleen tutuiksi – kohtaamisia tapahtuu.

”Muutto ja uusi rakennus ovat todella tärkeitä Kauppakorkeakoululle. Ensimmäisen kerran kymmeniin vuosiin esimerkiksi kaikki laitokset ovat saman katon alla”, täydentää projektia johtava Perttu Kähäri.

Myös yritysten näkökulmasta Kauppakorkeakoulun sijoittuminen Otaniemeen, tiiviisti osaksi Aalto-yhteisöä, on poikkitieteellistä ja entistä laaja-alaisempaa yhteistyötä edistävä asia. ”Muuton jälkeen Kauppakorkeakoulun partneriyritykset sekä muut tärkeät yhteistyötahot ovat erittäin tervetulleita tutustumaan uuteen rakennukseemme”, toteaa Kauppakorkeakoulun ulkoiset suhteet -yksikköä vetävä Jonna Söderholm.  

Töölön päärakennus peruskorjataan

Kauppakorkeakoulun nykyinen päärakennus Töölössä jää jatkossakin Aalto-yliopiston omistukseen. Kauppakorkeakoulun muuton jälkeen rakennus peruskorjataan. Töölön kampuksen Arkadia- ja Chydenia-rakennukset on myyty ja niihin tulee uutta toimintaa Kauppakorkeakoulun muutettua pois.

Uuden Kauppakorkeakoulun rakennuskokonaisuuden on suunnitellut arkkitehtitoimisto Verstas Arkkitehdit ja sen rakentaa SRV.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.