Uutiset

Uusi verkkolehti juhlistaa monialaista osaamista

Inspiroivia sisältöjä, tulevaisuuden ratkaisuja ja runsasta visuaalista kerrontaa. Tätä kaikkea tarjoaa korkeakoulun uusi verkkolehti.
Aalto ARTS 150 years visuals

The Long Read by Aalto ARTS on Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun uusi verkkolehti, joka esittelee vaikuttavimpia sisältöjämme ja projektejamme. Siinä eri alojemme opiskelijat ja tutkijat ratkovat yhteiskuntamme ja koko maailman kohtaamia mittavia haasteita – ja tarjoavat kiperiin kysymyksiin tuoreita näkökulmia ja radikaalisti luovia ratkaisuja.

Verkkolehti juhlistaa korkeakoulun 150-vuotista taivalta ja katsoo vahvasti tulevaisuuteen.

Tulevaisuudessa paremmin suunnitellut elinympäristöt, ihmis- ja ympäristölähtöinen suunnittelu, kestävä elämäntapa, luova ajattelu ja luotettava, tutkimukseen pohjautuva tieto ovat entistä keskeisemmässä asemassa. Luovat alat tuottavat kestävää kasvua, hyvinvointia ja uusia työpaikkoja. Ne muodostavat myös yhä merkittävämmän osan Suomen kansantaloudesta.

Taiteiden ja suunnittelun alojen ammattilaisilla on ollut merkittävä rooli Suomen kulttuurisen ja taloudellisen kehityksen muovaamisessa. Opiskelijamme, tutkijamme ja alumnimme vaikuttavat laajalti yhteiskunnan eri osa-alueilla niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu on arvioitu maailman kuudenneksi ja arkkitehtuuri maailman 42. parhaaksi QS World University Rankingsin vuoden 2021 vertailussa.

Korkeakoulumme on Pohjoismaiden johtava korkeakoulu muotoilun, muodin, pelien, median, arkkitehtuurin, elokuvan, taidekasvatuksen ja taiteen alalla. Tuotamme maailmanluokan tutkimusta taidekasvatuksessa, muotoilussa ja muotoiluajattelussa, digitaalisessa mediassa ja visuaalisessa kulttuurissa sekä kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa.

Verkkolehdessä ilmestyy juttuja pitkin vuotta. Siitä julkaistaan pian myös suomenkielinen versio.

Tutustu The Long Readiin – nautinnollisia hetkiä lehtemme parissa!
Juhlavuoden aikana ratkaisujamme tuodaan esille myös lukuisissa tapahtumissa, joihin kutsumme korkeakoulumme ystäviä mukaan. Tarjolla on seminaareja, luentoja ja näyttelyitä, jotka rajoitusten vuoksi ovat toistaiseksi verkossa.

Löydät tapahtumamme täältä – lisää mukaan oma tapahtumasi!

Aalto ARTS 150 years visuals

Tänä vuonna juhlitaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulua

Olemme kouluttaneet luovien alojen osaajia jo 150 vuotta.

Uutiset
Aalto ARTSin virtuaalinen ystäväkirja Instagramissa, tekijät Hanna-Kaisa Eskelinen ja Milena Rinne

Koulumme ystävä, kirjoita ystäväkirjaamme!

Virtuaalinen ystäväkirja on auki Instagramissa - täytä opiskelumuistosi, tärkein oppisi ja tägää mukaan ystäväsi.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.