Uutiset

Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu - mukana muun muassa taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita.
People registration to SSD

Vuoden merkittävimmän kestävyystieteiden ja -innovaatioiden tapahtuman ohjelma on julkaistu. Sustainability Science Days järjestetään tänä vuonna 10.–14.6. saman katon alla yhdessä maailman suurimman kestävyystieteiden tapahtuman, Sustainability Research and Innovation Congressin (SRI), kanssa.

Ohjelmassa on muun muassa huippupuhujia, työpajoja, pyöreän pöydän keskusteluja, paneeleja ja verkostoitumistapahtumia. Osallistujat pääsevät vaihtamaan ajatuksia esimerkiksi siitä, miten tutkimus voisi paremmin tukea poliittista päätöksentekoa, minkälaisia innovaatioita energiasiirtymään tarvitaan ja millaista on hyvä elämä planetaarisissa rajoissa.

Puhujina kuullaan esimerkiksi presidentti Tarja Halosta, donitsitalousmallin esitellyttä Kate Raworthia sekä Bolivian entistä ulkoministeriä Fernando Huanacunia.

”Tieteen merkitys planeetan tulevaisuudelle on korvaamaton. Ohjelmassa on yli 80 eri tapahtumaa ja osallistujia ympäri maailmaa. Kestävyyskysymykset eivät tunne maiden rajoja, ja on tärkeää, että niitä myös ratkotaan globaalisti”, sanoo Helsingin yliopiston tutkimuksesta ja kestävyydestä vastaava vararehtori Anne Portaankorva.

Tapahtuma tuo yhteen 2000 kestävästä kehityksestä kiinnostunutta tutkijaa, opiskelijaa, yritysjohtajaa, poliittista päättäjää ja asiantuntijaa.

”Kestävyysongelmat ovat luonteeltaan monimutkaisia ja monialaisia ja niiden ratkaisemiseksi on tuotava yhteen parhaita ammattilaisia paitsi kaikilta tutkimuksen aloilta, myös muualta yhteiskunnasta”, sanoo Aalto-yliopiston innovaatioiden ja vaikuttavuuden vararehtori Janne Laine.

Kestävyysongelmien ratkaisemiseksi on tuotava yhteen parhaita ammattilaisia paitsi kaikilta tutkimuksen aloilta, myös muualta yhteiskunnasta

Janne Laine, Aalto-yliopiston innovaatioiden ja vaikuttavuuden vararehtori

Tapahtuma järjestetään Helsingin yliopiston keskustakampuksella, Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä ja verkossa. Helsinki-päivänä 12.6. tapahtumassa on luvassa kaikille avointa ohjelmaa, kuten tutkimukseen pohjaaviin kestäviin ruokainnovaatioihin tutustumista ja Helsingin yliopiston Tiedekulman kestävyysaiheinen pubivisa. Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan myöhemmin. 

Sustainability, Research and Innovation (SRI) on kansainvälinen tapahtuma kestävän kehityksen tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan edistämiseksi. Sen järjestävät yhdessä vuosittain vaihtuvan isäntämaan tahojen kanssa kestävyysalan toimijat Future Earth ja Belmont Forum.

Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu tapahtumaan

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.