Uutiset

Yliopiston tutkimusdata näkyväksi kansallisessa tutkimusportaalissa

Yliopiston tutkimusaineistojen tiedot on julkaistu kansallisessa Tiede ja tutkimusportaalissa (https://www.tiedejatutkimus.fi/fi/). Tiedejatutkimus.fi on opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tarjoama palvelu, joka kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta.

Värikäs kristallinomainen teos hehkuu auringossa

Tiedot siirretään yliopiston tutkimustietojärjestelmä ACRIS:sta. Käytännössä metatiedot toimitetaan kansalliseen METAX-katalogiin, josta ne päätyvät kansallisen tutkimusportaalin lisäksi kansalliseen ETSIN-palveluun. Tarkoituksena on lisätä tutkimusaineistojen löydettävyyttä ja näkyvyyttä. Hanke toteuttiin yhteistyössä Tieteen tietotekniikan keskuksen, CSC:n kanssa.

ACRIS:ssa on tällä hetkellä n. 650 tutkimusaineiston kuvailutiedot. Tutkimusaineistojen tietoja haravoidaan tutkimustietojärjestelmään yli 2000 data-arkistosta. Suurin osa Aallon tutkijoiden julkaisemista tutkimusaineistoista ovat avoimia, joten ne ovat hyödynnettävissä myös tutkimuksessa ja opetuksessa.

Tutkijat voivat myös itse lisätä julkaisemiensa tutkimusaineistojen tietoja ACRIS:een. Lue lisää tutkimusdatan julkaisemisesta: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/tutkimusdatan-julkaiseminen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.