Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat, opettajat ja henkilökunta muodostavat monimuotoisen yhteisön, ja henkilöstömme edustaa lähes 70 eri kansallisuutta. Yhdenvertaisuus-, monimuotoisuus- ja inklusiivisuustyötä, eli EDI-työtä, tehdään koulussamme kaikilla tasoilla johtamispäätöksistä kollegoiden arkisiin kohtaamisiin. Keskeisiä teemoja yhdenvertaisuus-, monimuotoisuus- ja inklusiivisuustyössämme 2023-2024 ovat:
Esimerkiksi
- kehitämme koulumme Tenure Track -rekrytointia vahvistamalla EDI-näkökulmien huomiointia prosessissa ja käyttämällä Talent Searchia aliedustettujen hakijaryhmien tavoittamiseen.
- edellytämme, että kaikki rekrytoivat esihenkilöt lukevat Aallon rekrytointikäsikirjan Handbook in Diversity and Quality in Recruitment,
- edistämme vanhempainvapaisiin liittyviä hyviä käytänteitä.
Lue lisää EDI-suunnitelmasta (edellyttää sisäänkirjautumisen).
Esimerkiksi
- keskitymme EDI-viestinnässämme monimuotoisuuden eri ulottuvuuksiin
- järjestämme keskustelutilaisuuksia ja elokuvaesityksiä yhteisömme tietoisuuden kasvattamiseksi
- tuemme ryhmiä, jotka ovat yhteisössämme vähemmistössä.
Lue lisää EDI-suunnitelmasta (edellyttää sisäänkirjautumisen).
Esimerkiksi
- kasvatamme osallistumistamme Shaking up Tech -tapahtuman järjestämiseen tavoittaaksemme laajemmin lukiolaisia.
- järjestämme Women's Lunch -tilaisuuksia.
Lue lisää EDI-suunnitelmasta (edellyttää sisäänkirjautumisen).
Sähkötekniikan korkeakoulussa EDI-työtä koordinoi ELEC EDI Group, jonka dekaani nimittää kahden vuoden välein. Ryhmä valmistelee joka toinen vuosi toimintasuunnitelman, joka toteuttaa Aallon EDI-suunnitelmaa koulutasolla, ja ryhmän jäsenet osallistuvat aktiivisesti suunnitelman toteuttamiseen. Ryhmä toimii yhteistyössä dekaanin, koulun johtoryhmän, henkilöstöhallinnon ja koulutushallinnon, viestinnän ja muiden keskeisten tahojen kanssa.
Yhdenvertaisuus-, monimuotoisuus- ja inklusiivisuusryhmä
Tältä sivulta löydät Sähkötekniikan korkeakoulun yhdenvertaisuus-, monimuotoisuus- ja inklusiivisuusryhmän (EDI-ryhmän) yhteystiedot sekä yliopistotason yhteystiedot häirintätilanteissa ja kohdattaessa epäasiallista käytöstä.
Monimuotoisuus Sähkötekniikan korkeakoulussa tänään
Kuinka osallistun?
Yhdenvertaisuuden, monimuotoisuuden ja inkluusion edistäminen hyödyttää kaikkia yhteisön jäseniä. Toivomme, että mahdollisimman moni osallistuisi aktiivisesti järjestämäämme toimintaan ja käyttäisi tarjoamiamme resursseja. Kaikki yhteisömme jäsenet ovat erittäin tervetulleita osallistumaan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen, vaikka he eivät olisi EDI-ryhmän jäseniä. Jos sinulla on ideoita toiminnasta laitos- tai koulutasolla tai killassasi, kerro niistä meille tai hae toteutukseen rahoitusta ELEC D&I -rahoituksesta.
Kohenna kielitaitoasi kampuksella tänä syksynä
Useat aloitteet tarjoavat tänä syksynä aaltolaisille tilaisuuden oppia ja parantaa kielitaitoaan ilmaiseksi syyskuusta alkaen.Tule mukaan Unite!-yliopistoallianssin 21 päivän monimuotoisuus- ja inklusiivisuushaasteeseen
Itseohjautuva, verkossa toimiva ja maksuton oppimisväline, joka on suunniteltu syventämään ymmärrystäsi monimuotoisuudesta ja inklusiivisuudesta.Miten tukea tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta? Hae rahoitusta ideallesi!
Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat ja henkilöstö voivat hakea rahoitusta hankkeille huhtikuun ajan."Tietoiset ja harkitut valinnat voivat edistää monimuotoisuutta yhteisössämme"
Apulaisprofessori Jaana Vapaavuori johdatteli keskustelua 27. helmikuuta 2024 "Catalyzing diversity in science" -aamiaistilaisuudessa YK:n naisten ja tyttöjen tiedepäivän yhteydessä. Moninaisuutta voivat edustaa esimerkiksi erilaiset ideat, identiteetit, representaatiot, taustat, kokemukset ja kehot.- Julkaistu:
- Päivitetty: