Aallon kansainvälistymiskeinot
Aallon kansainvälistymiskeinot kirkastavat Aallon strategian tärkeimmät kansainvälistymiseen liittyvät tavoitteet.
Kansainvälistyminen on tärkeä osa kaikkea Aalto-yliopiston toimintaa, palveluita ja toimintaperiaatteita. Sillä on merkittävä rooli yliopiston nousussa kohti maailmanluokkaa.
Kansainvälistyminen vahvistaa Aalto-yliopiston tutkimusta, koulutusta, innovaatiotoimintaa, taiteellista toimintaa ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja rikastaa tiedeyhteisöä.
Kansainvälistyminen vaikuttaa merkittävästi siihen, miten Aalto-yliopisto voi täyttää kansalliset, arvopohjaan perustuvat ja eettiset velvollisuutensa. Se laajentaa yliopistomme mahdollisuuksia parantaa maailmaa.
Aalto-yliopistolla on kumppaniyliopistoja ympäri maailmaa. Kansainvälisen opiskelijavaihdon kumppaniyliopistoja voit tarkastella alla olevasta linkistä:
Opetuksen ja opiskelun kansainvälistäminen on Aalto-yliopiston keskeinen strateginen tavoite.
Aalto-yliopisto on mukana laajasti erilaisissa kansainvälisisissä kumppanuuksissa, verkostoissa ja yhteenliittymissä, jotka toimivat yliopistotasoisesti. Kukin näistä palvelee jotakin Aalto-yliopiston strategista tavoitetta, erityisesti tutkimus- ja koulutusyhteistyön tavoitteita.
Aalto-yliopiston Global Engagement -tiimi on kansainvälinen, monitieteinen ja kansainvälinen tiimi, joka vahvistaa yliopiston kansainvälistymistä yliopiston kolmella ydinalueella: koulutuksessa, tutkimuksessa ja yhteiskunnallisessa vaikuttavuudessa.
Kansainvälisen tutkimus-, opetus-, ja muun henkilöstön sekä kansainvälisten opiskelijoiden määrä on kasvanut jatkuvasti vuodesta 2010 alkaen. Muualta kuin Suomesta lähtöisin olevien professorien osuus on kasvanut 9 prosentista 27 prosenttiin vuosina 2010–2022. Kansainvälisten opiskelijoiden ja työntekijöiden osuudet ryhmittäin:
Opiskelijavaihdon suosituimmat lähtö- ja kohdemaat
Tavoitteenamme on Aalto-yliopiston kansainvälistymisen pitkäjänteinen kehittäminen.
Aallon kansainvälistymiskeinot kirkastavat Aallon strategian tärkeimmät kansainvälistymiseen liittyvät tavoitteet.
University Partnership Advisory Group (UPAG) tukee ja ohjaa kansainvälisten asioiden valmistelua ja toimeenpanoa yliopistotasolla. Ryhmä keskustelee ja valmistelee asioita, jotka vaativat yliopistotason kannanottoa, ohjeistuksia ja suosituksia yliopistojohdon ja päätöksenteon tueksi.
Aalto-yliopiston tulevaisuuden perusta on laadukas tutkimus ja opetus, vaikuttavuus sekä jaetut arvot - vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Yliopiston tehtävänä on rakentaa kestävää tulevaisuutta.
Vientivalvonta- ja pakotelainsäädännön noudattaminen on osa vastuullista kansainvälistymistä.
Eettiset periaatteet (Code of Conduct) muodostavat Aalto-yhteisön kulttuurin perustan, ja toteutamme niiden avulla arvojamme ja tapaamme toimia.
Fulbright-ohjelmat ja -stipendit ovat erittäin arvostettuja Yhdysvalloissa.
Kun akateemiset kumppanuudet globaalin etelän kanssa kasvattavat suosiotaan, kysymykset resurssien jakautumisesta, valtadynamiikasta ja siitä, kenen ääntä kuullaan ja arvostetaan, nousevat esiin läpileikkaavasti eri tieteenaloilla.
Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäiviä vietetään 3.– 5.5.2023 Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä. Noin 450 korkeakoulutuksen kansainvälisyyden parissa työskentelevää asiantuntijaa kokoontuu verkostoitumaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista kevätpäivien verkostotapaamisissa ja sessioissa.
Kansainvälisen Aallon palveluissa työskentelevien asiantuntijoiden yhteystiedot.