Kestävä kehitys

Parhaat vinkit poikkitieteellisen sivuaineen kehittämiseen

Jos harkitset poikkitieteellisen sivuaineen (tai pääaineen!) johtamista tai osallistumista sen kehittämiseen, seuraavat vinkit tukevat varmasti prosessia. Alla oleva lista on koottu uuden Aallon laajuisen kestävän kehityksen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, ydintiimin jäsenten haastatteluista.
Teachers collaborating on project

  • Pohdi onnistumista ja resursseja pitkällä tähtäimellä: Tunnista, että sivuainehankkeen onnistuminen edellyttää pitkäaikaista sitoutumista, ja ota mukaan keskeiset sidosryhmät, kuten osastopäälliköt, varmistaaksesi jatkuvat resurssit ja tuen.  

  • Ota huomioon opiskelijoiden panos: Ota huomioon palaute opiskelijoilta, jotka saattavat ilmoittautua sivuaineeseen. Tee kyselytutkimuksia tai haastatteluita tai kokoa fokusryhmiä, jotta ymmärrät heidän tarpeensa ja mieltymyksensä.  

  • Luo jäsennelty aikataulu ja aikatauluta kaikki kokoukset: Laadi ja jaa sivuaineen kehittämisprosessille selkeä ja realistinen aikataulu, johon sisältyy välitavoitteita ja määräaikoja, jotta prosessi pysyy aikataulussa. Aikatauluta kaikki kokouspäivät kehitysprosessin alussa ja kannusta osallistujia sitoutumaan siihen täysimääräisesti.  

  • Perusta tukiryhmä: Jos johdat hanketta yksin, hyödynnä tiivistä tukirakennetta, kuten Aalto Co-Educator -tiimiä, jonka kanssa voit pohtia asioita kokousten jälkeen, selventää ideoita ja jolta saat apua päätöksenteossa.  

  • Varmista sidosryhmien sitoutuminen: Järjestä prosessin alussa erilliset työpajat kaikille osallistuville aloille. Näin varmistetaan osallistujien omistajuuden tunne ja pidetään prosessi avoimena.     

  • Kokoa ydinryhmä: Luo ydinryhmä, joka ohjaa prosessia, mutta pidä kokoukset avoimina kaikille halukkaille.   

  • Varaa esittelykokoukset: Järjestä prosessin alussa lyhyitä kokouksia keskeisten osallistujien kesken varmistaaksesi, että kaikki äänet ja näkökulmat ymmärretään ja otetaan huomioon.   

  • Järjestä pieniä asiantuntijaryhmiä: Kehityskokousten aikana jaa laajempi ryhmä pienempiin asiantuntijaryhmiin, joita johtavat määrätyt moderaattorit. Alaryhmät voivat käydä tarkemmin kohdennettuja keskusteluja.   

  • Edistä monialaista yhteistyötä ja yhteistä ymmärrystä: Kannusta eri koulujen tai osastojen välistä yhteistyötä. Luo mahdollisuuksia monitieteisiin keskusteluihin ja kurssien opetukseen.  

  • Hyödynnä digitaalisia muistiinpanovälineitä: Hyödynnä digitaalisia yhteistyövälineitä, kuten Miroa, tehokkaaseen ja yhteisölliseen muistiinpanojen keräämiseen, ryhmäkeskusteluihin ja myöhemmin helposti saatavilla oleviin yhteisiin näkemyksiin.

Jos haluat integroida kestävään kehitykseen liittyviä ratkaisuja kurssillesi tai opetussuunnitelmaasi, Aalto Co-Educator -tiimi auttaa sinua! Lähetä viesti osoitteeseen [email protected], niin kuulet palveluistamme!

Related News

Minor development team participates in minor planning meeting

Uusi monialainen sivuaine 'Luonnonvarojen kestävä käyttö' käynnistyy Aallossa

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen, kestävään kehitykseen keskittyvä sivuaine "Luonnonvarojen kestävä käyttö" on yli vuoden suunnittelun ja Aallon korkeakoulujen luovan yhteistyön huipentuma. 

Uutiset
Sustainability talks headshots of key experts

Aalto kouluttaa vastuullisia ja vaikutusvaltaisia kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto antaa tiedekunnalle strategioita kestävän kehityksen integroimiseksi ohjelmiin, kursseihin ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämiseen.

Uutiset
6 roundtable speakers standing together

Vastuullisuusasiantuntijoiden avaintaidot: Yhteistyö ja viestintä

Kun eri toimialat keskittyvät yhä enemmän kestävään kehitykseen, vastuullisuusasiantuntemuksen kysyntä kasvaa. Mutta mitä erityistaitoja työnantajat hakevat kestävän kehityksen asiantuntijoilta?

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: