Uutiset

Vastuullisuusasiantuntijoiden avaintaidot: Yhteistyö ja viestintä

Kun toimialat keskittyvät yhä enemmän kestävään kehitykseen, vastuullisuusasiantuntemuksen kysyntä kasvaa. Mutta mitä erityistaitoja työnantajat hakevat kestävän kehityksen asiantuntijoilta?
6 roundtable speakers standing together
Vasemmalta oikealle: Sustainability Science Days -kongressin roundtable-keskusteluun osallistuneet: Taru Halla, Meeri Karvinen, Jussi-Pekka Teini, Petri Suomala, Elina Kähkönen ja Katri-Liisa Pulkkinen. Kuva: M.Georgiou

Kahdessa Aalto Co-Educator -tiimin tänä keväänä järjestämässä tilaisuudessa teollisuuden edustajat korostivat kahta avaintaitoa: yhteistyötä ja viestintää.   

"Ihmiset on saatava mukaan muutoksen aikaansaamiseksi", sanoi Outokummun vastuullisuusjohtaja Heidi Peltonen Aallon opettajille järjestetyssä paneelikeskustelussa. Hän korosti, että vaikka substanssiosaaminen kestävän kehityksen teemoissa on tärkeää, se ei ole ainoa tekijä, jolla on merkitystä. Voit katsoa keskustelun täältä.   

Ecobion toimitusjohtaja Taru Halla, jolla on yli 20 vuoden kokemus yritysten kestävän kehityksen konsultoinnista, jakoi samankaltaisia näkemyksiä roundtable-keskustelutilaisuudessa, jonka otsikkona oli "Sustainability Competencies for the Future". Hän korosti, että eri tieteenalojen, kuten kemian, matematiikan, biologian ja insinööritieteiden asiantuntijoiden välinen yhteistyö on välttämätöntä, jotta kestävyyden monitasoisella alalla löydetään parhaat ratkaisut. Halla korosti myös kysymysten esittämisen tärkeyttä.

Valmistuneet tarvitsevat välineitä eettisten päätösten tekemiseen  

Roundtable-keskustelun avauspuheenvuoron piti Aallon koulutusjohtaja Petri Suomala. Suomala korosti monitieteisyyden merkitystä.

Lisäksi Suomala korosti, että meidän on keskusteltava siitä, miten arvot voidaan sisällyttää koulutukseen - ainakin tunnustamalla niiden olemassaolo.  

Pohjimmiltaan korostettiin, että tehokas kestävän kehityksen opetus edellyttää eri tieteenalojen opettajien yhteistyötä ja kehittyneitä pedagogisia menetelmiä. Lisäksi tutkinnon suorittaneet tarvitsevat välineitä tehdä tutkimukseen perustuvia, eettisiä päätöksiä sen lisäksi, että he tarvitsevat välineitä monimutkaisten haasteiden ratkaisemiseen työelämässä.  

Sekä alan johtajat että tutkijat korostavat, että vaikka tekninen tietämys kestävän kehityksen alalla on keskeistä, on myös kyky työskennellä tehokkaasti eri tieteenalojen välillä ja kommunikoida erilaisten sidosryhmien kanssa ensiarvoisen tärkeää.  

Aalto Co-Educator -tiimi tukee opettajia ja koulutusohjelmien johtajia heidän integroidessaan kestävään kehitykseen liittyviä teemoja mielekkäästi kursseihin ja ohjelmiin. Lue lisää palveluistamme täältä tai ota yhteyttä [email protected] 

Lisää kestävyyttä koulutukseen liittyvässä sisällössä

Opettajat työskentelevät yhdessä

Aalto Co-Educator

Aalto Co-Educator (ACE) -tiimi tukee ja tekee yhteistyötä opettajien, ohjelmajohtajien ja tiedekunnan jäsenten kanssa. Tiimin tavoitteena on integroida kestävän kehityksen teemoja olemassa oleviin kursseihin ja ohjelmiin radikaalin luovuuden ja yrittäjämäisen ajattelun kautta.

Henkilöstölle – uutisia ja tukea työhösi
Picture of leaves in water.

Tutkinnon suorittaneiden kestävän kehityksen osaaminen ja vaikutusmahdollisuudet työelämässä - Aalto-yliopiston uusin tutkimus

Aalto-yliopiston Meeri Karvinen puolustaa menestyksekkäästi väitöskirjaansa, helmikuu 2024.

Uutiset
Teachers and students walking outdoors. They're discussion the Sustainability in Teaching course.

Ratkaisuja kestävään kehitykseen: Mitä se tarkoittaa opetuksessa?

Lue lisää kestävän kehityksen ratkaisuista ja tiimityötaidoista sekä niiden integroimisesta kursseihin ja opetussuunnitelmiin.

Henkilöstölle – uutisia ja tukea työhösi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

ABB:n henkilökuntaa juttelemassa opiskelijan kanssa Aalto Talent Expossa 2024
Yhteistyö Julkaistu:
Sushant Passi, kuva: George Atanassov
Yhteistyö Julkaistu:

Sushant Passi: Tulevaisuudessa ihmisten välinen vuorovaikutus on ylellisyyttä

"Vuonna 2050 tulemme todennäköisesti edistämään ihmisten välistä vuorovaikutusta. Se on tällä hetkellä ehkä hieman syrjässä kaikesta, mutta se on korvaamatonta."
Students on Aalto University campus. Photo by Petri Anttila.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Miten käyttäisit 14 000 euroa Aalto-yliopiston opiskelijoiden hyvinvointiin?

Jätä ehdotuksesi 30.9.2024 mennessä osallistavan budjetoinnin hankkeeksi parantamaan opiskelijoiden hyvinvointia kampuksella. Ideoista äänestetään voittaja vielä vuoden 2024 aikana.
Lahopuu ja metsä
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Elävät ja virkistävät kampusmetsät - syksyiset metsänhoitotoimet käynnistyvät

Metsänhoidollisia töitä tehdään syksyllä 2024 muun muassa harventamalla vanhoja puita ja oksia.