Koulutustarjonta

Computer Engineering, Bachelor of Science and Master of Science (Technology)

Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman Computer Engineering -pääaine yhdistää tietotekniikan ja sähkötekniikan. Saat vankan pohjan, jonka tarvitset kehittyäksesi taitavaksi insinööriksi, joka osaa kehittää luovia laite- ja ohjelmistoratkaisuja, joissa yhdistyy perustason ohjelmointitaidot, mikroelektroniikan, tietokonearkkitehtuurin ja sulautettujen järjestelmien osaaminen sekä laitteistokiihdytys.
Opiskelijat työskentelevät yhdessä tietokoneella

Tutkinto:

Tekniikan kandidaatti + diplomi-insinööri

Hakuaika:

8.1.2025 – 23.1.2025

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

3+2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Yleinen korkeakoulukelpoisuus

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

180+120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Sähkötekniikan korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset 12000 €/v (kandidaattiopinnot) + 17000 €/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelmaan, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Koulutuksen kuvaus

Oletko luova, teknisesti suuntautunut opiskelija, joka haluaa yhdistää laitteistotekniikan ja ohjelmoinnin osaamisen ratkoakseen tosimaailman ongelmia tai jopa tehdä jotakin aivan uutta?

Aalto-yliopiston Computer Engineering -pääaineessa yhdistyvät matematiikka, fysiikka, tieto- ja viestintätekniikka sekä käytännön ohjelmointi- ja sähkötekniikan taidot. Tässä pääaineessa saat tietoa ja taitoja etsiä innovatiivisia, kestäviä ja turvallisia ratkaisuja monimutkaisiin haasteisiin, jotka syntyvät nykyisten digitaalisten laitteiden joutuessa vastaamaan nopeasti kehittyvien teknologioiden, kuten tekoälyn (AI) ja esineiden internetin (IoT) vaatimuksiin.

Computer Engineering -opintojen aikana saat:

  • vahvat perustiedot matematiikassa, fysiikassa, ohjelmoinnissa ja sähkötekniikassa
  • syvällisen ymmärryksen tietotekniikasta, sekä laitteista että ohjelmistoista
  • kykyä innovoida ja suunnitella teknisiä ratkaisuja, jotka yhdistävät laitetekniikan ja perustason ohjelmoinnin ja kykyä visioida tulevaisuuden teknologioiden käyttöönottoa
  • arvokasta kokemusta projektinhallinnasta ja tiimityöskentelystä käytännön projektien kautta
  • tutkimus- ja kirjoitustaidot, joita tarvitset opintojen jatkamiseen maisteri- ja tohtoritasolla ja ajatustesi viestimiseen alan johtajille.

Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman Computer Engineering -pääaineen järjestävät Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu ja sähkötekniikan korkeakoulu yhdessä. Kun teet tiivistä yhteistyötä kummankin alan asiantuntijoiden kanssa, saat tietoa ja taitoja, joiden avulla kehityt yhteiskuntaa muuttavien teknisten ratkaisujen kehittäjäksi ja johtavaksi asiantuntijaksi. Opit toimimaan avaintehtävissä, kun rakennetaan älykkäämpiä, toisiinsa liitettyjä kaupunkeja ja parannetaan verkkojen turvallisuutta hyökkääjiä vastaan sekä optimoidaan laitteita. Opit mm. rakentamaan energiaa säästäviä laitteistoja IoT:tä varten ja tekoälyä varten kiihdyttimiä, jotka mahdollistavat energiatehokkaan toiminnan ja suuren laskentatehon kriittisillä aloilla, kuten terveydenhuollossa, valmistustekniikassa ja maataloudessa.

Opetuskieli

Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman ja Computer Engineering -pääaineen opetuskieli on englanti. Koko kandidaattiohjelma, eli kaikki opintojaksot ja tentit, suoritetaan englanniksi. Riittävästi suomea osaavien opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kandidaatin tutkintoon kuuluva 20–25 opintopisteen laajuinen sivuaine suomeksi.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 12 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.

Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

Kandidaatin tutkinto (180 op) koostuu koulutusohjelman yhteisistä opinnoista (65 op matematiikan, ohjelmoinnin ja tuotantotalouden opintoja ja pakollisia kieliopintoja, Aalto-opinnot ja orientaatio), pääaineopinnoista (65 op, joihin sisältyvät tietokonearkkitehtuurin ja signaalinkäsittelyn opintoja, kandidaatintyö ja seminaari), sivuaineopinnoista (20–25 op) ja vapaasti valittavista opinnoista (25–30 op).

Tässä pääaineessa yhdistyvät teoria ja soveltava kokemus monitieteisten tietotekniikan opintojen kautta. Teoreettinen osaamisesi kehittyy luennoilla ja seminaareissa. Usein tehtävien ryhmätöiden kautta pääset työskentelemään Aallon eri ohjelmien opiskelijoiden kanssa. Saat myös arvokasta käytännön kokemusta todellisista projekteista ja maailmanluokan laboratorioista – pääset esimerkiksi tutustumaan Aalto-yliopiston opiskelijoiden rakentamaan RISC-V-mikroprosessoriin. Näitä taitoja voit hyödyntää läpi opintojesi ja myöhemmin työelämässä.

Lisätietoa ohjelmasta ja sen opetussuunnitelmasta saat Opiskelijan oppaasta.

Suuntautumisvaihtoehdot

Computer Engineering on kandidaatin tutkintosi pääaine. Aalto-yliopiston laajan sivuaine- ja vapaasti valittavien opintojen valikoiman turvin voit luoda omanlaisesi opintopolun, jossa keskityt kartuttamaan taitoja ja kokemusta juuri itseäsi kiinnostavilta aloilta.

Kansainvälistyminen

Aalto-yliopistossa opiskeluympäristö on erittäin kansainvälinen, ja opintoja suoritetaan monikulttuurisissa ryhmissä. Perustieteiden korkeakoulun ja Sähkötekniikan korkeakoulun opetus- ja tutkimushenkilöstö koostuu huipputason suomalaisista ja kansainvälisistä ammattilaisista.

On monia tapoja kehittää globaalia osaamista ja kansainvälisen viestinnän taitoja opintojen aikana. Voit suorittaa osan tutkinnostasi ulkomailla kansainvälisessä kumppaniyliopistossa (vaihto-opinnot), suorittaa harjoittelun tai tehdä kesätöitä ulkomailla, käydä kesäkurssin toisessa maassa tai toimia tuutorina ensimmäisen vuoden opiskelijoille.

Jatko-opintomahdollisuudet

Computer Engineering -pääaineesta tekniikan kandidaatiksi valmistuttuasi sinulla on oikeus jatkaa maisterivaiheen opintoihin Sähkötekniikan korkeakouluun.

Kandidaatin tutkinnosta saat vakaan perustan jatkaa opintoja missä tahansa Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun maisteriohjelmassa, joita ovat esimerkiksi: Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology ja Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences (CCIS).

Voit jatkaa automaattisesti myös muihin Aallon tekniikan alan maisteriohjelmiin, kunhan olet suorittanut niihin tarvittavat sivuaineet ja/tai kurssit. Voit suunnitella opintojesi jatkoa oman akateemisen ohjaajasi kanssa.

Lisätietoa saat Opiskelijan oppaasta.

Uramahdollisuudet

Tämä pääaine on vastaus huipputason tietotekniikkaa osaavien insinöörien nopeasti kasvavaan kysyntään. Valmistuttuasi maisteriohjelmasta voit luoda kiinnostavan uran Suomessa ja ulkomailla muun muassa seuraavilla aloilla:

  • automaatio- ja prosessitekniikka
  • tietokonearkkitehtuuri, laitteistosuunnittelu ja tekniikka
  • ohjelmistosuunnittelu ja ohjelmointi
  • tekoäly (AI)
  • esineiden internet (IoT)
  • tieto- ja viestintätekniikka (ICT)

Mahdollisia tehtävänimikkeitä ovat:

  • tietotekniikkainsinööri tai ohjelmoija
  • ohjelmistosuunnittelija
  • tietoverkkoinsinööri
  • laitesuunnittelija
  • sulautettujen järjestelmien kehittäjä
  • tutkimus- ja kehittämisinsinööri 
  • projektipäällikkö tai tekninen johtaja IT-, AI- tai IoT-alalla
  • tekninen johtaja

Maisterin tutkinto antaa valmiudet tohtoriopintoihin, joita usein vaaditaan, jos haluaa työskennellä mikrosirujen ja järjestelmäpiirien suunnittelun ja tekniikan parissa.

Tutkimuksen painopisteet

Aalto-yliopisto on tietotekniikan tutkimuksessa maailman huipulla. Tutkimusta tehdään kahdella huipputason laitoksella, ja opiskelijamme ja henkilökuntamme tutkimien tutkimusaiheiden laaja kirjo heijastaakin tässä pääaineessa saatavan osaamisen laaja-alaisuutta.

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos keskittyy mm. mikroaaltotekniikkaan, mikrosirutekniikkaan ja anturitekniikkaan.

Informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitos tutkii koneoppimisen, audio- ja äänitekniikan ja IoT-laitteiden aitoja toteutuksia.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä.

Aalto-yliopiston opiskelijana voit sisällyttää tutkintoosi myös Aallon muiden korkeakoulujen, ohjelmien ja pääaineiden opintoja. Voit opiskella myös muissa yliopistoissa, mm. Finnish Institute of Technology (FITech)-verkostoyliopistossa, joka tarjoaa runsaasti tekniikan alan kursseja suomeksi ja englanniksi.

Pääset osaksi vilkasta ekosysteemiä, joka yhdistää Aalto-yliopiston opiskelijat suomalaisiin ja kansainvälisiin teknologiayrityksiin. Tutustut ammattilaisiin ja mahdollisiin työnantajiin opintojesi aikana vierailevien luentojen, seminaarien, aitojen tiimiprojektien ja rekrytointitilaisuuksien kautta. Aallon opintojen aikana tekemäsi tiiviin yhteistyön ansiosta sinulla on valmistuessasi laaja kunnianhimoisten ammattilaisten ja mentoreiden verkosto sekä vahvat tekniset taidot, joita voit soveltaa heti työntekijänä tai yrittäjänä.

Yhteystiedot

Perustieteiden korkeakoulun oppimispalvelut

Ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman oppimispalveluihin

[email protected]

Hakijapalvelut

Yleisissä opiskelijavalintoihin ja hakuun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Aallon hakijapalveluihin

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu