Datatieteen alumnit työelämässä
Datatiedettä opiskelleiden alumnien uratarinoita.
Data ohjaa maailmaa yhä enemmän, ja datapohjaisia ratkaisuja tarvitaan eri aloilla: kestävyys- ja ympäristökysymyksissä, taloudessa, politiikassa, lääketieteessä ja terveydenhuollossa.
Valmistuessasi englanninkielisestä Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -ohjelmasta ja sen Data Science -pääaineesta tekniikan kandidaatiksi saat taitoja, joita digitalisaation huippuasiantuntijalta edellytetään kaupan ja teollisuuden sekä tieteen ja tekniikan aloilla.
Data Science -pääaineessa tutkitaan tieteellisiä menetelmiä, joilla datasta jalostetaan tietoa ja rakennetaan malleja, joilla pyritään ratkaisemaan nykyisten tietoyhteiskuntien kompleksisia ongelmia. Pääaine on monitieteinen ja siinä hyödynnetään laajasti matematiikan, tilastotieteen, koneoppimisen, informaatiotutkimuksen ja tietotekniikan tekniikoita ja teorioita.
Opinnoissa korostuvat matematiikan, tilastotieteen ja laskennan perusperiaatteet. Lisäksi siinä rakennetaan opiskelijoille vahva datatieteen taustatietopohja. Pääset tutustumaan olemassa oleviin tekniikoihin ja saat samalla työkalut alan nopeassa kehityksessä mukana pysymiseen koko urasi ajan.
Data Science -pääaineen opintojen aikana saat:
Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman ja sen Data Science -pääaineen opetuskieli on englanti. Koko kandidaattiohjelma, eli kaikki opintojaksot ja tentit, suoritetaan englanniksi. Riittävästi suomea osaavien opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kandidaatin tutkintoon kuuluva 20–25 opintopisteen laajuinen sivuaine suomeksi.
Myös maisterivaiheen opinnot on mahdollista suorittaa kokonaan englanniksi.
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 12 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.
Kandidaatin tutkinto (180 op) koostuu koulutusohjelman yhteisistä opinnoista (65 op matematiikan, ohjelmoinnin ja tuotantotalouden opintoja ja pakollisia kieliopintoja, Aalto-opinnot ja orientaatio), Data Science -pääaineopinnoista (65 op, joihin sisältyvät kandidaatintyö ja seminaari), sivuaineopinnoista (20–25 op) ja vapaasti valittavista opinnoista (25–30 op).
Lisätietoa ohjelmasta ja sen opetussuunnitelmasta saat Opiskelijan oppaasta.
Ensimmäisenä opiskeluvuonna opiskelijat saavat vankan matematiikan ja ohjelmoinnin tietopohjan. Toisena opiskeluvuotenaan he jatkavat tietojensa syventämistä kursseilla, jotka käsittelevät mm. optimointia, ihmisen ja tietokoneen välistä vuorovaikutusta, tilastollista päättelyä, koneoppimista ja laskentaa. Kolmas opiskeluvuosi koostuu kandidaatintyöstä ja seminaarista sekä valinnaisista kursseista, jotka käsittelevät mm. algoritmeja, ohjattua oppimista ja datanlouhintaa.
Kandidaattiohjelman Data Science -pääaineen monitieteiset opinnot antavat opiskelijoille matematiikan, tilastojen, koneoppimisen, informaatiotieteiden ja tietotekniikan perusteet. Osaamista kartutetaan monipuolisin opiskelumenetelmin, joihin kuuluvat mm. luennot ja projektityöt, jotka antavat sekä teoreettista ymmärrystä että käytännön kokemusta.
Data Science on kandidaatin tutkintosi pääaine. Aallon laajan sivuaine- ja vapaavalintaisten opintojen valikoiman ansiosta voit joko syventää tai laajentaa tietojasi ja taitojasi valitsemallasi alalla.
Aalto-yliopistossa opiskeluympäristö on erittäin kansainvälinen, ja opintoja suoritetaan monikulttuurisissa ryhmissä. Kansainvälisyydestä kertoo esimerkiksi se, että Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksen sekä matematiikan ja systeemianalyysin laitoksen professoreista n. 20 % on kotoisin muualta kuin Suomesta.
Aalto-yliopisto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia omien kansainvälisten valmiuksien kasvattamiseen. Niitä ovat esimerkiksi tutkinnon suorittaminen osittain jossakin Aallon kansainvälisistä kumppaniyliopistoista, harjoittelu tai kesäkurssi ulkomailla sekä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tuutorina toimiminen.
Kandidaatin tutkinnosta saat vakaan perustan jatkaa opintoja missä tahansa Aalto-yliopiston maisteriohjelmassa. Voit hakeutua esimerkiksi seuraaviin maisteriohjelmiin: Master’s Programme in Computer, Communication and Information Sciences (CCIS), Master’s Programme in Mathematics and Operations Research, Master’s Programme Life Science Technologies, tai Master’s Programme in Electrical Engineering. Data Science -pääaineopiskelijana sinulla on oikeus suorittaa myös maisteriopinnot Aalto-yliopistossa. Ohjelmasta valmistuneet voivat hakea myös ulkomaille jatko-opintoihin.
Lisätietoa saat Opiskelijan oppaasta.
Nykypäivän tietoyhteiskunnassa datatieteen johtaville asiantuntijoille on yhä enemmän kysyntää. Data Science -pääaineen tavoitteena on kouluttaa ammattilaisia, jotka pystyvät työskentelemään monilla eri aloilla. Ohjelmasta valmistuneet voivat aloittaa työuransa muun muassa datatieteilijöinä, insinööreinä tai teknologiayrittäjinä.
Valmistuneilla on myös hyvät valmiudet jatkaa maisteriopintoihin tekniikan, luonnontieteen tai matematiikan alalla. Tämä valmistaa opiskelijoita tuleviin uriinsa mm. konsultteina, insinööritieteen, liiketoiminta-analyysin, yritystutkimuksen, teknologiajohtamisen, teknisen johtamisen piirissä monitieteisissä tiimeissä.
Meiltä valmistuneet työllistyvät yleensä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, konsulttitoimistoihin tai tutkimuslaitoksiin eri aloilla.
Aalto-yliopisto on datatieteen ja sen lähialojen tutkimuksessa maailman huipulla. Opiskelijat pääsevät toimimaan alansa johtavien tutkijoiden kanssa ja osallistumaan uraauurtaviin tutkimushankkeisiin.
Aallon tietotekniikan laitos ja matematiikan ja systeemianalyysin laitos työskentelevät läheisesti keskenään ja tekevät tiivistä yhteistyötä suomalaisten ja kansainvälisten datatieteen alalla toimivien yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa. Aalto-yliopisto on Suomen tekoälykeskuksen (FCAI) keskeinen toimija ja tekee sen kautta yhteistyötä tekoälystä kiinnostuneiden yritysten kanssa. Yhteistyömuotoja voivat olla mm. huippututkimuksen tekeminen, henkilöstön koulutus, opiskelijayhteistyö ja lahjakkaiden nuorten rekrytoiminen sekä teknologiansiirto.
Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, ammattilaisten verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä.
Datatiedettä opiskelleiden alumnien uratarinoita.
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Datakilta (Data Guild) on Aalto-yliopiston datatieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Se on melko tuore kilta – perustettu vain kolme vuotta sitten. Viisi killan kulttuurijaoston jäsentä - Ilia Zalesskii, Aaron Wallasvaara, Christian Guidikov, Pranava Varshan ja Rainer Ruuskanen – kertovat miksi he opiskelevat juuri datatiedettä ja miten he kokevat opiskelijaelämän.
Thong Tran on ensimmäinen Aalto-yliopistosta valmistunut opiskelija, jonka pääaineena oli datatiede, ja hän jakaa nyt opiskelukokemuksiaan.
Ennen kuin Angeline Jayanegara aloitti datatieteen opintonsa Aalto-yliopistossa, hän opiskeli muotisuunnittelua. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä datatieteilijänä muotialalla.
Linh Nguyen halusi tutkinnon, joka takaisi hyvät työmahdollisuudet. Sen vuoksi hän päätti alkaa opiskella datatiedettä Aalto-yliopistossa.
Aalto-yliopiston uudessa englanninkielisessä tekniikan kandidaattiohjelmassa aloitti syyskuussa 2018 39 opiskelijaa. Data Science- ja Digital Systems and Design –pääaineiden opiskelijoista noin kolmasosa on suomalaisia ja kaksi kolmasosaa kansainvälisiä opiskelijoita.
Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Koulutamme muutoksentekijöitä ratkaisemaan yhteiskunnan suuria haasteita ja luomaan hyvinvointia.
Datatiedettä opiskelleiden alumnien uratarinoita.
Perustieteiden korkeakoulun oppimispalvelut
Ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman oppimispalveluihin
Hakijapalvelut
Yleisissä opiskelijavalintoihin ja hakuun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Aallon hakijapalveluihin