Koulutustarjonta

Digital Systems and Design, Bachelor of Science and Master of Science (Technology)

Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman Digital Systems and Design -pääaine opettaa innovoivia, tulevia johtavia insinöörejä rakentamaan digitaalisia järjestelmiä, jotka pyörittävät maailmaa. Sinusta tulee verkostoitumisen, virtapiirien, algoritmisen oppimisen, säätö- ja automaatiotekniikan, sulautettujen järjestelmien ja fotoniikan asiantuntija. Opiskelijatovereidesi kanssa opit ratkaisevan tärkeitä digitaalisten järjestelmien tekniikkaan liittyviä käytännön taitoja yhteistyökursseilla ja saat uusimmat tiedot alan asiantuntijoilta.
Aalto University / students in the corridor / photography Aino Huovio

Tutkinto:

Tekniikan kandidaatti + diplomi-insinööri

Hakuaika:

8.1.2025 – 23.1.2025

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

3+2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Yleinen korkeakoulukelpoisuus

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

180+120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Sähkötekniikan korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset 12000 €/v (kandidaattiopinnot) + 17000 €/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelmaan, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Koulutuksen kuvaus

Oletko käytännönläheinen ja luova ja erityisen kiinnostunut elektroniikasta, insinööritieteestä, ohjelmoinnista ja matematiikasta? Digital Systems and Design -pääaine keskittyy sekä sähkötekniikkaan että suunnitteluun ja on siksi ainutlaatuinen kandidaattiohjelman pääaine.

Siinä pääset tutustumaan syvällisesti monimutkaisiin järjestelmiin ja insinöörisuunnittelun periaatteisiin. Tässä joitakin esimerkkejä opittavista aiheista:

  • verkostoituminen
  • säätö- ja automaatiotekniikka
  • käytetyt ohjelmointikielet (Python, C++, C, Matlab, Scala)
  • fotoniikka ja optinen tiedonsiirto
  • estimointi, havainnointi ja oppiminen
  • elektronisten piirien perusteet
  • muotoiluajattelu ja sähköinen prototyyppien teko

Digital Systems and Design -pääaineen opinnoissa opit

  • analysoimaan, suunnittelemaan ja optimoimaan kompleksisia järjestelmiä
  • huippuluokan teknisiä suunnittelutaitoja, joilla kehität uudenlaisia teknisiä ratkaisuja
  • johtamistaitoja, joita alan johtavissa paikoissa edellytetään
  • käytännön ohjelmointitaitoja useilla alalla käytetyillä ohjelmointikielillä, kuten Python, C, C++ ja MATLAB.
  • projekti- ja tiimityöskentelyä yritykselle tehdyn tai muuten alaan liittyvän projektin kautta
  • muotoilemaan ja esittämään ajatuksesi vertaisillesi ja alan sidosryhmille.

Kandidaatin tutkinnon aikana kehität erinomaiset järjestelmien mallinnus- ja analysointitaidot ja saat vakaan perustan työskennellä tietokoneverkkojen monipuolisella alalla. Lisäksi saat työkokemusta räätälöityjen yrityshankkeiden ja yrittäjyyskoulutuksen kautta ja pääset oppimaan suoraan tietotekniikan alan asiantuntijoilta.

Kaiken kaikkiaan ohjelma on suunniteltu siten, että voit tutkia ja hioa kiinnostuksenkohteisiisi liittyviä teknisiä taitoja laaja-alaisesti sekä teoreettisesti että käytännönläheisesti. Sen jälkeen pääset keskittymään valitsemaasi aiheeseen ja suunnittelemaan ja tekemään kandidaatintyöhön liittyvässä projektissa. Lopulta kehität osaamistasi edelleen projektiin liittyvässä kandidaatin tutkielmassa.

Opetuskieli

Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman ja Digital Systems and Design -pääaineen opetuskieli on englanti. Koko kandidaattiohjelma, eli kaikki opintojaksot ja tentit, suoritetaan englanniksi. Riittävästi suomea osaavien opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kandidaatin tutkintoon kuuluva 20–25 opintopisteen laajuinen sivuaine suomeksi. Tutkintoon on mahdollista sisällyttää kielikursseja vapaavalintaisina opintoina, jolloin voit saavuttaa suomen kielessä B1-taitotason.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 12 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.

Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

Kandidaatin tutkinto (180 op) koostuu koulutusohjelman yhteisistä opinnoista (65 op matematiikan, ohjelmoinnin ja tuotantotalouden opintoja ja pakollisia kieliopintoja, Aalto-opinnot ja orientaatio), Digital Systems and Design -pääaineopinnoista (65 op, joihin sisältyvät kandidaatintyö ja seminaari), sivuaineopinnoista (20–25 op) ja vapaasti valittavista opinnoista (25–30 op).

Lisätietoa ohjelmasta ja sen opetussuunnitelmasta saat Opiskelijan oppaasta.

Ohjelmassa yhdistetään digitaalisten järjestelmien suunnitteluun ja kehittämiseen tarvittava monitieteinen teoriatieto ja käytännön kokemus. Näihin kuuluvat suuret järjestelmät, kuten (itseohjautuvat) autot, lentokoneet, laivat ja satelliitit, samoin kuin anturit ja henkilökohtaiset mobiililaitteet. Opinnoissa keskitytään yllä mainittujen kaltaisten järjestelmien suunnitteluun. Samalla opiskelijat perehtyvät verkostoihin, elektronisiin piireihin, estimointiin ja oppimiseen, systeemien hallintaan ja automaatioon sekä optiseen tiedonsiirtoon.

Osaamista rakennetaan aiemmin hankitun matemaattiseen ja ohjelmoinnin osaamiseen. Taitoja syvennetään erilaisilla integroiduilla kursseilla ja työpajoissa, joissa opiskelijat saavat käytännön kokemusta ja johtamistaitoja toteuttaessaan ryhmäprojekteja. Eri opintopoluilla olevien opiskelijoiden kanssa tapahtuvan itsenäisen oppimisen, luentojen ja ryhmätöiden yhdistelmä antaa sinulle valmiudet rakentaa hienoa uraa, jonka aikana pääset rakentamaan ja ylläpitämään järjestelmiä, jotka ovat kriittisiä nykypäivän laajentuvassa digitaalisessa ympäristössä. Digital Systems and Design -pääaineessa harjaannut esiintymään ja kirjoittamaan englanniksi, kartutat johtamistaitoja ja saat oman alasi työkokemusta.

Ohjelma yhdistää teknisiä ja ihmissuhdetaitoja tavalla, joka auttaa sinua menestymään urallasi jatkossa.

Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology

Tutustu opiskelijatarinoihin

 Veera Ihalainen sitting on the stairs.

Opinnot avasivat Veera Ihalaiselle ohjelmoinnin maailman

Digital Systems and Design -pääaineen opiskelija on tykännyt erityisesti projektikursseista ja ohjelmoinnista, vaikka hänellä ei ollut aikaisempaa koodaustaustaa.

Uutiset
Johan Sarpoma standing in front of brick wall.

Yliopisto ei ollutkaan pelkkää teoriaa – englanninkielinen kandiohjelma ja opiskelijaelämä imaisivat Johan Sarpoman mukaansa

Ohjelmointi, elektroniikkarakentelu ja kansainvälisyys ovat Johanin mielestä parasta englanninkielisessä Science and Technology - Digital Systems and Design -kandidaattiohjelmassa.

Uutiset

Suuntautumisvaihtoehdot

Tällä pääaineella on ainutlaatuinen lähestymistapa kandidaatin tutkielmaan. Digital Systems and Design -pääaineen opinnoissa rakennat käytännön projektin, joka liittyy opinnäytteeseesi. Projektin tehtyäsi voit lähestyä tutkielmaa asiantuntijan näkökulmasta ja saada näin syvällistä ymmärrystä tutkimusaiheestasi.

Pääaineessa on lisäksi ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää suomen kielen taitojasi. Kansainväliset opiskelijat voivat suorittaa suomen kurssin joka lukukautena osana henkilökohtaista opintosuunnitelmaansa. Kurssin tavoitteena on saavuttaa B1-taitotaso (alempi keskitaso) kandidaattiopintojen loppuun mennessä. Näin he pääsevät osaksi suomalaista yhteiskuntaa ja suomalaisia työmarkkinoita ja läpäisevät YKI-testin (joka on edellytys Suomen kansalaisuudelle).

Kansainvälistyminen

Aalto-yliopistossa opiskeluympäristö on erittäin kansainvälinen, ja opintoja suoritetaan monikulttuurisissa ryhmissä. Sähkötekniikan korkeakoulun opetus- ja tutkimushenkilöstöstä 47 % ja professoreista 24 % on kotoisin muualta kuin Suomesta.

Aalto-yliopistossa on monia tapoja kehittää globaalia osaamista ja kansainvälisen viestinnän taitoja. Voit suorittaa osan tutkinnostasi ulkomailla kansainvälisessä kumppaniyliopistossa (vaihto-opinnot), suorittaa harjoittelun tai tehdä kesätöitä ulkomailla, käydä kesäkurssin toisessa maassa tai toimia tuutorina ensimmäisen vuoden opiskelijoille.

Digital Systems and Design -pääaineessa teet läheistä yhteistyötä eri kansallisuuksia edustavien ja eri taustoista tulevien opiskelijoiden kanssa. Ohjelmassa aloittaa 20–30 eri kulttuuritaustoista tulevaa opiskelijaa vuosittain.

Jatko-opintomahdollisuudet

Digital Systems and Design -pääaineopiskelijana sinulla on oikeus suorittaa myös maisterivaiheen opinnot Aalto-yliopistossa.

Kun olet tutustunut laaja-alaisesti tekniikan aloihin koko kandidaattiopintojesi ajan, olet valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti tulevaisuutesi määrittelemistä – ja vaihtoehtoja on runsaasti. Voit jatkaa opintoja missä tahansa Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun maisteriohjelmassa.

Voit jatkaa myös muihin Aallon tekniikan alan maisteriohjelmiin, kunhan olet suorittanut niihin tarvittavat sivuaineet ja/tai kurssit. Voit suunnitella opintojesi jatkoa oman akateemisen ohjaajasi kanssa.

Lisätietoa saat Opiskelijan oppaasta.

Uramahdollisuudet

Kandidaattiohjelman Digital Systems and Design -pääaine antaa valmiudet jatkaa syventäviin tekniikan alan, luonnontieteiden ja matematiikan opintoihin. Maisterivaiheen opinnot antavat sinulle valmiudet toimia muun muassa seuraavilla vaativilla aloilla:

  • sähkötekniikka
  • automaatiotekniikka
  • elektroniikka
  • simulaatiotekniikka

Tutkimuksen painopisteet

Opiskelijamme ja henkilökuntamme tutkimien tutkimusaiheiden laaja kirjo heijastaa tässä pääaineessa saatavan osaamisen laaja-alaisuutta. Anna kiinnostuksenkohteidesi ohjata opintojasi ja työskentele professorin opetus- tai tutkimusassistenttina. Näin pääset sähkötekniikan eturintamaan.

Engineering design (insinöörisuunnittelu) Tutustu insinöörisuunnittelun perusperiaatteisiin, ihmisen ja digitaalisen teknologian vuorovaikutuksen ytimeen.

Networking and network security: (verkostot ja niiden turvallisuus) Miten verkostot voidaan suunnitella paremmin ja tehdä niistä vähemmän haavoittuvia?

Electronic circuits (elektroniset piirit): Ole mukana piirilevyjen uusimmassa tutkimuksessa ja sen sovellutuksissa.

Estimation, detection and learning (estimointi, havainnointi ja oppiminen): Tee datan ymmärtämiseen liittyvää tutkimusta todennäköisyyslaskennan ja monimuuttuja-analyysin avulla.

Control and automation (säätö- ja automaatiotekniikka): Auta tehostamaan teollisuuden prosesseja, auta yrityksiä vähentämään päästöjä, ehkäisemään onnettomuuksia ja lisäämään kannattavuutta.

Embedded real-time systems (sulautetut reaaliaikaiset järjestelmät): Tutki, suunnittele ja toteuta reaaliaikaisesti ympäröivän maailman kanssa vuorovaikutuksessa olevia järjestelmiä, kuten lääkinnällisiä laitteita, ajoneuvon ohjausjärjestelmiä ja paikannusteknologiaa.

Artificial intelligence and machine learning (tekoäly ja koneoppiminen): Vaikuta uusimpaan transformatiivista tekoälyteknologiaa koskevaan tutkimukseen.

Photonics and optical communication (fotoniikka ja optinen tiedonsiirto): Osallistu nykyaikaisten optisten tiedonsiirtojärjestelmien ja optisten komponenttien uusimpaan tutkimukseen.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Digital Systems and Design -pääaineen opiskelijat työskentelevät yhdessä integroiduilla kursseilla ja tiimeissä kauppatieteen, taiteen ja tietotekniikan opiskelijoiden kanssa. Yhteiskurssit käsittelevät muotoilua, teknistä toteutusta ja liiketoimintastrategiaa.

Aallon opintojen aikana tekemäsi tiiviin yhteistyön ansiosta sinulla on valmistuessasi laaja kunnianhimoisten ammattilaisten verkosto sekä vahvat tekniset taidot, joita voit soveltaa heti työntekijänä tai yrittäjänä.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
Kolme henkilöä istuu jakkaroilla puupöydän ääressä modernissa sisätilassa, taustalla sumea näkymä ulos.

Get to know us

Aalto University / Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology students

Tekniikan englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan uusia opiskelijoita ympäri maailman – tässä kolme heistä: Dylan, Anna ja Ishaan

Aalto-yliopiston uudessa englanninkielisessä tekniikan kandidaattiohjelmassa aloitti syyskuussa 2018 39 opiskelijaa. Data Science- ja Digital Systems and Design –pääaineiden opiskelijoista noin kolmasosa on suomalaisia ja kaksi kolmasosaa kansainvälisiä opiskelijoita.

Uutiset
Aalto University / Salu Ylirisku / photo: Linda Koskinen

Mitä taiteen tohtori tekee Sähkötekniikan korkeakoulussa?

Taiteen tohtori Salu Ylirisku opettaa tuleville insinööreille muotoiluprosessia ja siihen liittyviä taitoja Sähkötekniikan korkeakoulussa.

Uutiset

Yhteystiedot

Perustieteiden korkeakoulun oppimispalvelut

Ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman oppimispalveluihin

[email protected]

Hakijapalvelut

Yleisissä opiskelijavalintoihin ja hakuun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Aallon hakijapalveluihin

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu