Creative Sustainability, Master of Science (Technology)
Tutkinto:
Hakuaika:
Opetuskieli:
Kesto:
Hakukelpoisuus:
Koulutusala:
Laajuus:
Korkeakoulu:
Lukuvuosimaksut:
Koulutuksen kuvaus
Master’s Programme in Creative Sustainability (CS) -maisteriohjelma tarjoaa monitieteisen oppimisalustan, jossa yhdistyvät muotoilu, kauppatieteet sekä materiaali- ja kemiantekniikka. Kestävä kehitys on tärkeää kaikilla tekniikan aloilla, ja yhä useammin ammattilaisten odotetaan sekä kehittävän ratkaisuja esimerkiksi kriittisten materiaalivirtojen, tuotantoprosessien ja infrastruktuurien hallintaan että osallistuvan monitieteisiin kestävää kehitystä edistäviin innovaatioprosesseihin. Materiaali- ja kemiantekniikan opiskelijoille Creative Sustainability -maisteriohjelma tarjoaa kestävän kehityksen edistämiseen tarvittavat taidot, tiedot ja valmiudet.
Monimutkaiset kestävyyshaasteet kuten ilmastokriisi, luontokato sekä köyhyys ja eriarvoisuus edellyttävät uusia ajattelutapoja ja taitoja. Niihin kuuluu systeeminen näkemys planeetastamme sekä kyky työskennellä eri alojen ja eri kulttuureista kotoisin olevien ammattilaisten kanssa. Kestävyyshaasteiden ratkaisemiseksi vaaditaan monitasoisia ratkaisuja, joihin osallistuu monia sidosryhmiä, joilla on usein keskenään kilpailevia intressejä. Creative Sustainability -ohjelma antaa opiskelijalle valmiudet vastata näihin haasteisiin antamalla hänelle monitieteisen ja kansainvälisen koulutuksen liiketalouden, muotoilun, kemiantekniikan ja materiaalitieteen aloilla.
Creative Sustainability -maisteriohjelma tuo yhteen opiskelijoita, joilla on palo kehittää kokonaisvaltaisia ratkaisuja, työskennellä monitieteisissä tiimeissä ja haastaa itseään käytännön oppimistehtävin. Ohjelman nimessä oleva sana creative eli luova kertoo siitä, että ohjelmassa keskitytään tuoreisiin, holistisiin sekä kehitteillä oleviin innovaatioihin ja kauaskantoisiin, vaihtoehtoisiin ratkaisuihin. CS-opinnoissa uusin tietämys kestävän kehityksen ympäristö- ja talousulottuvuuksista ja sosiokulttuurisista tekijöistä yhdistyy käytännön oppimiseen kumppaniorganisaatioiden kanssa toteutettavien projektien kautta.
Creative Sustainability -ohjelmasta vastaavat Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulu, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu sekä Kemian tekniikan korkeakoulu. Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun kautta CS-ohjelmaan tulevat opiskelijat suorittavat Master of Science (Technology) -tutkinnon.
Opetuskieli
Master’s Programme in Creative Sustainability -maisteriohjelmassa opetuskieli on englanti.
Lukuvuosimaksut ja apurahat
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Opintojen rakenne
Master’s Programme in Creative Sustainability -maisteriohjelma koostuu yhteensä 120 opintopisteestä. Kaksivuotinen ohjelma koostuu seuraavista osista:
- pakolliset Creative Sustainability -opinnot (60 op)
- sivuopinnot (20 op)
- vapaasti valittavat opinnot (10 op)
- diplomityö (30 op)
Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta.
Suuntautumisvaihtoehdot
Opinnot on jaettu neljään eri kategoriaan:
- Pakolliset yhteiset CS-opinnot: pakolliset ydinopinnot, joita kaikki kolmen korkeakoulun CS-maisteriopiskelijat opiskelevat yhdessä. Tällaisia kursseja ovat muun muassa systeemiajattelu, luova tiimityö sekä kestävän kehityksen ympäristölliset, sosiaaliset ja taloudelliset näkökohdat.
- Pakolliset opinnot: oman koulun pakolliset opinnot. Kemian tekniikan korkeakoulussa näitä ovat biopohjaisiin materiaaleihin ja kiertotalouteen liittyvät kurssit.
- Vaihtoehtoiset CS-opinnot: minkä tahansa kolmen korkeakoulun CS-maisteriopiskelijoiden saatavilla olevat opinnot.
- Vapaasti valittavat opinnot: Aalto-yliopiston tai muiden suomalaisten yliopistojen muiden ohjelmien sivuaineopinnot tai kurssit, kansainvälinen opiskelijavaihto, harjoittelu tai vaihtoehtoisten CS-kurssien listan kurssit.
Pakolliset yhteiset kurssit sekä kemian alan pakolliset kurssit on tarkoitus suorittaa ohjelman ensimmäisen vuoden aikana. Toisena vuonna opiskelijoilla on joustavuutta valita kursseja kiinnostuksensa mukaan ja sen mukaan, millaista erikoistumista he haluavat kerryttää.
Aihealueet
Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijat opiskelevat etenkin kiertotaloutta ja biomateriaaleja. Metallien kierrätystä ja kaivosvahinkojen minimointia painotetaan voimakkaasti, ja opiskelijat voivat myös syventyä biomateriaaleihin tutkimalla esimerkiksi metsäbiomassaa ja biopohjaisia polymeerejä, joilla voi olla merkittävä vaikutus jäteongelmaan, aina pakkauksista tekstiileihin. Alla olevat kurssit ovat esimerkkejä ohjelman laajasta kurssitarjonnasta:
- Materials for a World in Transition (5 op)
- Fundamentals of Chemical Thermodynamics (5 op)
- Metal Recycling Technologies (5 op)
- Plant Biomass (5 op)
- Circular Economy for Materials Processing (5 op)
Menetelmät
Pedagoginen lähestymistapa perustuu opetuksen ja tutkimuksen integrointiin, haastepohjaiseen ja monimuotoiseen oppimiseen sekä vahvaan kytkökseen käytännön tulosten kanssa. Opetusmenetelmät vaihtelevat vuorovaikutteisista oppitunneista ja laboratoriotyöstä ryhmätehtäviin ja yhteistyöorganisaatioille tehtäviin käytännön projekteihin.
Ohjelma on osa eurooppalaista osaamis- ja innovaatioyhteisöä, EIT Climate-KIC:tä, joka pyrkii vauhdittamaan siirtymistä hiilettömään talouteen. Opiskelijat pääsevät vuorovaikutukseen muiden eurooppalaisten yliopisto-opiskelijoiden kanssa ja osallistuvat yhteisön järjestämään koulutukseen ja toimintaan.
Henkilökohtainen opintosuunnitelma
Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) on käytännöllinen työkalu opiskelijan oman opintopolun määrittelyyn, ja se sisältää optimaalisen kurssivalikoiman, joka vastaa opiskelijan kiinnostuksen kohteita ja ohjelman vaatimuksia. HOPS on myös hyödyllinen väline, jonka avulla opiskelijat voivat seurata opintojaan. Parhaimmillaan se osoittaa, missä vaiheessa opiskelijat ovat opinnoissaan, ja asettaa konkreettisia välitavoitteita, joita he voivat seurata.
Kansainvälistyminen
Ympäristöön, yhteiskuntaan ja talouteen liittyviin haasteisiin vastaaminen edellyttää kulttuurien välistä ymmärrystä ja maailmanlaajuista yhteistyötä. Creative Sustainability -ohjelma on aidosti kansainvälinen oppimisympäristö: tähän mennessä meillä on ollut opiskelijoita 54 eri maasta ympäri maailmaa. CS-ohjelma tarjoaa monimuotoisen ympäristön, jossa opiskelija opiskelee yhdessä samanmielisen, kannustavan ja erittäin motivoituneen opiskelija- ja opettajakunnan kanssa.
Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille monia mahdollisuuksia kehittää kansainvälisyysosaamistaan. Opiskelijat voivat esimerkiksi:
- valita sellaisia kursseja, joille on ominaista kulttuurienvälinen lähestymistapa, opiskella vieraita kieliä ja/tai toimia kansainvälisten opiskelijoiden opiskelijatuutorina
- suorittaa osan tutkinnosta, esim. sivuaineen, ulkomailla vaihto-opiskelijana jossain Aallon kansainvälisistä yhteistyöyliopistoista
- suorittaa harjoittelun tai tehdä diplomityön ulkomailla
- osallistua kesäkursseille ulkomailla
Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Aktiivisten tuutorointiohjelmien ja tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.
Jatko-opintomahdollisuudet
The Master’s programme in Creative Sustainability – MSc in Technology -tutkintoa pidetään erinomaisena pohjana tohtoriopinnoille.
Uramahdollisuudet
Kestävyysnäkökohdat nousevat esiin kaikissa liike- ja teollisuusyhteyksissä, joten kestävyys- ja materiaalitieteen osaajille on tarjolla useita mahdollisia uravaihtoehtoja. Creative Sustainability -maisteriohjelmasta valmistuneet Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijat pääsevät esimerkiksi seuraaville urapoluille:
- kestävän kehityksen ja liiketoiminnan kehittämispäällikkönä toimiminen teollisuudessa, jolla on edessään suuria ekologisia haasteita (esim. metsätalous, valmistus, elektroniikka, maatalous)
- kiertotalouden uusien materiaaliratkaisujen kehittäminen
- yritystoiminnan aloittaminen
- julkisen sektorin strategisissa ja johtavissa tehtävissä toimiminen.
Aalto-yliopiston urapalvelut tukevat opiskelijoiden ja valmistuneiden työllistymistä Suomessa ja ulkomailla. Opintojen joustavuus mahdollistaa sen, että monet Aallon opiskelijoista ovat töissä jo opiskeluaikanaan ja varmistavat siten itselleen ensimmäisen oman alan työpaikkansa jo ennen valmistumistaan. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille.
Tutkimuksen painopisteet
Lisätietoa tutkimuksesta:
https://www.aalto.fi/en/department-of-bioproducts-and-biosystems
https://www.aalto.fi/en/department-of-chemical-and-metallurgical-engineering
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Ohjelman kansainvälinen ja monialainen oppimisalusta yhdistää liike-elämän, muotoilun, kemiantekniikan ja materiaalitieteen tavalla, joka valmistaa opiskelijoita vastaamaan nyky-yhteiskunnan asettamiin haasteisiin. Opiskelijat opiskelevat monialaisissa tiimeissä lisäten ymmärrystään eri tieteenaloista ja mahdollistaen kokonaisvaltaiset lähestymistavat. Tämä aktivoi opiskelijoita luomaan uusia kestäviä ratkaisuja ihmis-, kaupunki-, teollisuus- ja liiketoimintaympäristöön.
Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä.
Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Arviointiperusteet 2025
Mitä arvioidaan? | Alemman korkeakoulututkinnon keskiarvo |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiempaa opintomenestystä (hakukelpoisuuden antavassa tutkinnossa) arvioidaan keskiarvon perusteella. Hakijan arvosanojen keskiarvon on oltava vähintään 3 (asteikolla 1–5, jossa 1 on alin hyväksytty arvosana). |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote, tutkintotodistus, arvosteluasteikko |
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen sisältö ja määrä verrattuna hakukohdekohtaisiin vaatimuksiin. |
Mitä toivomme hakijalta? |
Kandidaatin tutkintoa tai vastaavaa tutkintoa joltakin aiheeseen liittyvältä tekniseltä tai luonnontieteelliseltä alalta. Soveltuvat tutkinnot (alat): Materiaalitiede/tekniikka, fysiikka, kemia, kemiantekniikka, konetekniikka, metallurgia, paperinjalostustekniikka, puumateriaalitiede, tekstiilitekniikka Keskeisiä aihealueita: matematiikka, fysiikka, kemia, materiaalitiede, prosessitekniikka, kemiantekniikka, metallurgia, komposiittitiede/-tekniikka Tiedot ja taidot: Hakijalla on oltava riittävät matematiikan, fysiikan ja kemian tiedot. Metallien ja epämetallien sekä biotuotteiden materiaalitekniikan tuntemus katsotaan merkittäväksi eduksi. Hakukelpoisuuden antavien opintojen lisäksi voidaan arvioida myös mahdollisia muita opintoja. Hakukohteessa opiskelun pitää kuitenkin antaa aidosti uutta tietoa hakijalle ja parantaa tämän uranäkymiä. Näin ollen hakija, jolla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta, voidaan hyväksyä ohjelmaan vain, jos hän on esittänyt hyvät perustelut hakemiselleen motivaatiokirjeessään. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote, tutkintotodistus, arvosteluasteikko |
Mitä arvioidaan? | Hakijan aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiemman oppilaitoksen (jossa hakukelpoisuuden antava tutkinto on suoritettu) laatua ja tunnettuutta arvioidaan. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Kansainväliset ja kansalliset korkeakouluvertailut |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus, motivaatio ja sitoutuminen hakukohteen opintoihin |
Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijan on selvästi osoitettava aitoa motivaatiota opiskella valittua alaa. Hänen on kuvattava, miten aiemmat opinnot tukevat hakukohteen opiskelua ja miksi hän olisi hyvä valinta hakukohteen opiskelijaksi. Lisää ohjeita motivaatiokirjeen kirjoittamiseen annetaan alempana. Opintojen on annettava aidosti uutta tietoa hakijalle. Jos hakijalla on jo maisterin tutkinto, hänen tulee osoittaa selvästi, miksi hän hakee suorittamaan toista maisterin tutkintoa. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Motivaatiokirje ja ansioluettelo |
Arviointiprosessi
Hakijat arvioidaan aluksi Aalto-yliopiston yleisten hakukelpoisuusvaatimusten perusteella. Nämä ovat luettavissa osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/haku-maisterikoulutuksiin. Hakijat, jotka täyttävät maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen kullekin hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.
Seuraavassa kuvataan yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden valintaprosessi. Ensin
hakemukset arvioidaan seuraavien (kriittisten) arviointiperusteiden mukaisesti:
- opintomenestys
- aiempien opintojen soveltuvuus
- soveltuvuus.
Vain kriittiset arviointiperusteet täyttäviin hakijoihin sovelletaan kaikkia arviointiperusteita.
Alla olevien perusteiden perusteella tehdyn arvioinnin jälkeen valitaan kaikkien arviointiperusteiden yhteistuloksen perusteella parhaat hakijat.
- aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu
Ohjelmassa ei ole vähimmäiskiintiötä eivätkä kaikki hakuehdot täyttävät hakijat tule välttämättä valituiksi.
Hakukohdekohtaiset liitteet
Kaikilta hakijoilta vaadittavat hakuliitteet on lueteltu Aalto-yliopiston verkkosivuilla https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/haku-maisterikoulutuksiin. Lisäksi tähän ohjelmaan on toimitettava alla mainitut hakukohdekohtaiset liitteet. Hakukohdekohtaisissa kysymyksissä otathan yhtyettä Kemian tekniikan korkeakouluun ([email protected]).
Tämän hakudokumentin puuttuessa hakemuksesi hylätään.
Kirjeen maksimipituus on 4 000 merkkiä (laskettuna välilyönneillä) ja se tulee kirjoittaa englanniksi. Merkkimääräraja ei koske ansioluetteloa.
Kirjoita erillinen motivaatiokirje jokaiseen hakukohteeseen, johon haet.
Erittele motivaatiokirjeessäsi erityisesti seuraavia:
1 Miksi haet ohjelmaan: Miksi haet tähän maisteriohjelmaan? Mitä hyötyä arvelet ohjelman opinnoista olevan itsellesi?
2 Tulevaisuuden suunnitelmasi: Millä alalla haluaisit työskennellä tulevaisuudessa? Miten tämä maisteriohjelma auttaisi sinua saavuttamaan tavoitteesi?
3 Kiinnostuksenkohteesi: Kuvaile kiinnostuksesi kestävään kehitykseen. Liitteitä voidaan pyytää tarvittaessa myöhemmin.
4 Tietoa sinusta hakijana: Miksi sinut pitäisi mielestäsi valita tähän maisteriohjelmaan? Miten aiempi koulutuksesi, työkokemuksesi ja tiedot ja taidot tukevat opintojasi?
Liitä motivaatiokirjeeseen korkeintaan kahden (2) sivun pituinen ansioluettelo. Ansioluettelo täytyy laatia englanniksi. Motivaatiokirjeen merkkimääräraja ei koske ansioluetteloa.
Jos sinulla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta tai opiskeluoikeus toisessa maisteri- tai tohtoriohjelmassa, sinun tulee perustella, miksi haet opiskelemaan toista maisterin tutkintoa.
Hakijan tulee toimittaa asiakirja tai dokumentti, josta selviää kandidaatintutkinnon opinnoissa käytetty virallinen arvosteluasteikko. Dokumentti voi olla tutkintotodistuksen liite, linkki tutkinnonsuorituspaikan verkkosivuille tai käsikirjaan, diploma supplement -asiakirja tai muu luotettava lähde. Hakijat, joiden pohjakoulutuksena on suomalainen yliopisto tai ammattikorkeakoulu eivät toimita kyseistä asiakirjaa.
Yhteystiedot
Kemian tekniikan korkeakoulu
Maisteriohjelmaa ja opintojen sisältöä sekä hakukohdekohtaisia liitteitä koskevat kysymykset voi lähettää Kemian tekniikan korkeakoulun oppimispalveluille
+358 50 362 3017
https://www.aalto.fi/en/programmes/masters-programme-in-creative-sustainability
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen Aalto-yliopiston hakijapalveluille osoitteeseen
- Julkaistu:
- Päivitetty: