Koulutustarjonta

Kemian tekniikan tohtoriohjelma

Kemian tekniikan tohtoriohjelma koostuu kuudesta tutkimusalasta. Ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Biotuotteiden ja biotekniikan laitos, Kemian ja materiaalitieteen laitos ja Kemian tekniikan ja metallurgian laitos.
Doctoral students in the lab

Tutkinto:

Tekniikan tohtori

Hakuaika:

9.12.2024 – 30.1.2025

Opetuskieli:

suomi
englanti
ruotsi

Kesto:

4 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai soveltuva ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

Korkeakoulu:

Kemian tekniikan korkeakoulu

Valitse tohtoriopinnot Kemiantekniikan korkeakoulussa

Tavoitteemme on edistää kestävää bio- ja kiertotaloutta kemian tekniikan keinoin.

  • Luomme kansainvälisesti houkuttelevia ekosysteemejä ja huippuosaamisen klustereita
  • Etsimme vastauksia ekologisesti kestäviin vaihtoehtoihin
  • Edistämme siirtymistä vähähiiliseen talouteen ja hillitsemme ilmastonmuutosta
  • Saavutamme erinomaisia tuloksia yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimus keskittyy metsäteollisuuden teknologioihin, kemiantekniikkaan, teolliseen bioteknologiaan, materiaalitieteeseen ja nanoteknologiaan, metallien ja mineraalien jalostukseen sekä energiateknologiaan.

A gold-plated cryostat sits half open with many cables coming out from the bottom.

Tohtorikoulutuspilotti

Palkkaamme 178 uutta väitöskirjatutkijaa – valmistu tohtoriksi Aallosta.

CIMANET-tohtorikoulutusverkosto

Circular Materials Bioeconomy Network (CIMANET) on monitieteinen tohtorikoulutusverkosto, jonka tavoitteena on edistää kestävää kasvua tukemalla biopohjaisen teollisuuden uusiutumista. CIMANET tähtää uusiin innovatiivisiin materiaaliratkaisuihin, jotka mahdollistavat biomassan täyden potentiaalin hyödyntämisen teollisissa ratkaisuissa.

Tohtorikoulutuspilotti
Helena Sederholm photographed in a lab setting, wearing a blue sweater.

Vaihtoehtoja fossiilipohjaisille kuiduille – Helena Sederholm kehittää kestäviä tekstiilejä

Ulkovaatteissa käytetään tänä päivänä pitkälti öljypohjaisia kuituja ja ympäristölle vahingollisia kemikaaleja. Helena Sederholm kehittää väitöstyössään ympäristöystävällisiä vettä hylkiviä tekstiilejä. Mallia hän ottaa luonnosta.

Uutiset
Matteo

Biopohjaisia lankoja kehittävä Matteo Iannacchero: ”Arvostan tieteen vapautta”

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa tekemässään väitöstyössä Iannacchero hyödyntää koneoppimista ekologisesti kestävien elektronisten lankojen kehittämisessä. Näin on mahdollisuus löytää jotain aivan uutta.

Uutiset
Sahar

Unelmana yrittäjyys – sitä ennen Sahar Babaeipour haluaa valmistua tohtoriksi

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen väitöskirjatutkija Sahar Babaeipourin tutkimus tähtää kestävämpään pakkausteollisuuteen.

Uutiset

Polkusi tohtoriopintoihin Kemiantekniikan korkeakoulussa

  1. Tarvitset vastuuprofessorin, joka lupaa vastata tohtoriopinnoistasi. Olet kiinnostunut tutkimaan tiettyä aihepiiriä, joka liittyy jonkin korkeakoulumme tutkimusryhmän tutkimiin aiheisiin. Tämän voit saavuttaa useammalla eri tavalla:
    • Haet palkallista väitöskirjatutkijan paikkaa Aallossa. Nämä löydät sivulta Avoimet paikat Aalto-yliopistossa.
    • Jos olet kiinnostunut päätoimisista opinnoista, mutta tällä hetkellä ei ole haussa avoimia väitöskirjatutkijan paikkoja, voit olla suoraan yhteydessä sinua kiinnostavasta tutkimusalasta vastuussa olevaan professoriin ja keskustella mahdollisuudesta löytää vastuuprofessori. Professoreilla voi myös olla tietoa muista rahoitusmahdollisuuksista (kuten apurahoista) tai tulevista avoimista paikoista.
    • Jos olet töissä muualla, voit suorittaa tohtorintutkintoa työsi ohella joko pää- tai sivutoimisesti, tilanteestasi riippuen. Tässä tapauksessa ole suoraan yhteydessä potentiaaliseen vastuuprofessoriin. Huomaathan, että tutkintoaan suorittavien tulee oleskella Suomessa ainakin osan opintoajasta. 
    • Jos olet hakemassa tohtoriopintoihisi ulkoista rahoitusta, ole suoraan yhteydessä potentiaaliseen vastuuprofessoriin mahdollisesta opiskelupaikasta. Huomaathan, että tutkintoaan suorittavien tulee oleskella Suomessa ainakin puolet opintoajasta. EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisten tulee huomioida Maahanmuuttoviraston tulorajat.
  2. Sovittuasi asiasta vastuuprofessorin kanssa, haet opinto-oikeutta tohtoriohjelmassamme (mahdollisen Aallon kanssa tehtävän työsopimuksen lisäksi) – ks. ohjeet alla. Huomaathan että saat tohtoriopiskelijan aseman vasta kun sinut on virallisesti hyväksytty tohtoriohjelmaan, vaikka olisit saanut palkallisen väitöskirjatutkijan paikan jo aiemmin.

Huomaathan tutustua alempaa löytyviin opinto-oikeuden hakukelpoisuusvaatimuksiin jo ennen kuin haet väitöskirjatutkijan paikkaa ja/tai olet yhteydessä mahdolliseeen vastuuprofessoriin.

Löydä väitöskirjasi aihe ja vastuuprofessori

Laitoksen ovat järjestäneet tutkimuksensa tutkimusryhmiin. Jos sinua kiinnostavat tutkimusaiheet sopivat jonkin tutkimusryhmän tutkimiin aiheisiin, on sinun helpompi löytää tohtoriopiskelupaikka.

Löydät tutkimusryhmät laitostemme sivuiltaKemiantekniikan korkeakoulun vastuuprofessorit ja tutkimusala

Laitosten ja tutkimusryhmien sivujen lisäksi voit käyttää Aalto-yliopiston tutkimusportaalia löytääksesi professoreja, jotka tekevät tutkimusta sinua kiinnostavalla alueella. Ennen kuin haet tohtoriopintoihin, sinun on hyvä olla tietoinen alalla tehtävästä tutkimuksesta ja sillä toimivista tutkijoista.

Löydä tutkijat ja tutkimusprojektit Aalto-yliopiston tutkimusportaalista Lisätietoa tutkimusaiheen ja vastuuprofessorin löytämisestä

Kemiantekniikan korkeakoulun julkaistut väitöskirjat

Perustietoa tohtoriopinnoista

Näin haet meille

Hakuohjeet 2025

Tohtoriopinto-oikeushakemuksia käsitellään kolme kertaa vuoden 2025 aikana. Hakuajat ovat:

  • 9.12.2024 – 30.1.2025, haku sulkeutuu klo 23.59 
  • 31.1. – 8.5.2025, haku sulkeutuu klo 23.59
  • 4.6. – 2.10.2025, haku sulkeutuu klo 23.59

Hakijan tulee toimittaa sähköinen hakemus liitteineen määräaikaan mennessä. Vain hakemukset, joissa on kaikki vaaditut liitteet, käsitellään.

Kuka voi hakea?

Hakijan on toimitettava hakemus ja kaikki vaadittavat liitteet, sekä täytettävät yleiset hakukelpoisuusehdot. Hakemuksen on sisällytettävä:

  • hakukelpoisuuden antavan tutkinto
  • hyväksytty kielitaidon osoitus; ja
  • vaaditut hakuliitteet määräaikaan mennessä.

Miten hakea?

Hakemus jätetään sähköisellä hakulomakkeella, johon hakija liittää vaaditut hakemusliitteet PDF-muodossa.

Ota yhteyttä Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimusalastasi vastaavaan professoriin ennen hakuprosessin aloittamista. 

Lue hakukelpoisuutta, hakuprosessia ja vaadittavia asiakirjoja koskevat tiedot huolellisesti ennen hakemuksen täyttämistä.

Varmista, että sähköpostiosoite, jota käytät hakiessasi, on käytössäsi siihen asti kunnes valintatulokset on julkaistu. 

Linkki sähköiselle hakulomakkeelle

Kielitaitoa koskevat vaatimukset

Hakija valitsee, millä ohjelman virallisista kielistä (suomi, ruotsi, englantia) hän osoittaa kielitaitonsa. Jos kielitaito osoitetaan kielitestillä, testitulosten tulee täyttää Aalto-yliopiston asettamat vähimmäisvaatimukset. 

Hyväksyttyjä menetelmiä kielitaidon osoittamiseksi ovat: 

  1. Kielitestit
  2. Muut tavat kuten tietyissä maissa englanniksi suoritetut korkeakoulututkinnot. 
    Myös Suomessa suoritetut suomen-, ruotsin- tai englanninkieliset korkeakoulututkinnot hyväksytään kielitaidon osoitukseksi. Aalto-yliopistossa suoritettu tutkinto on riittävä kielitaidon osoitus. 

Tutustu yksityiskohtaisiin tietoihin kaikista hyväksyttävistä kielitaidon osoittamisen tavoista, kielitestien vähimmäispistevaatimuksista ja voimassaoloajasta sekä ohjeisiin testitulosten ja vaadittujen asiakirjojen toimittamisesta:

Kielitaitovaatimukset tohtorivalinnoissa 2025

Hakemukset, joista puuttuu kielitaidon osoitus, hylätään.

Hakemuksen pakolliset liitteet

Skannaa alkuperäiset asiakirjat huolellisesti ja tallenna ne värillisinä PDF-muodossa. Skannaa asiakirjat oikeassa suunnassa niin, että vaakasuuntainen asiakirja näkyy vaakasuunnassa ja pystysuuntainen asiakirja pystysuunnassa. Nimeä tiedostot ohjeiden mukaan (esim. opintosuoritusote-sukunimi-etunimi). Lataa jokainen asiakirja erikseen hakulomakkeen oikeaan liitekohtaan.

Valintatulokset

Lopulliset valintatulokset julkaistaan kahden kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Kaikki hakijat saavat sähköpostin, joka ohjaa heidät sähköiseen hakujärjestelmään tarkistamaan lopullisen valintapäätöksensä.

Opiskeluoikeus on voimassa vasta, kun dekaani on myöntänyt opinto-oikeuden ja hakija on ottanut opiskelupaikan vastaan. Hakijalla on kaksi viikkoa aikaa ottaa paikka vastaan.

Voit lykätä opintojesi aloittamista eli ilmoittautua poissaolevaksi vain yliopistolaissa (558/2009, 39 §) mainituista syistä. Lisätietoja (aalto.fi).

Yhteystiedot

Tohtoriohjelman opiskelijapalvelut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Kemian tekniikan korkeakoulun laitokset

Kemian ja materiaalitieteen laitos

Kemian ja materiaalitieteen laitos keskittyy mikro-, nano- ja atomimittakaavan yhdisteisiin ja materiaaleihin. Toimintamme näiden parissa kattaa synteesiin, karakterisoinnin ja laskennallisen tutkimuksen.

picture

Kemian tekniikan ja metallurgian laitos

Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksen asiantuntemusaloja ovat kemian tekniikka, metallien jalostus, energiateknologiat ja uusien materiaalien tuotanto.

Researchers in the lab

Biotuotteiden ja biotekniikan laitos

Bio2: johtavaa osaamista puunjalostusteknologiassa ja bioteknologian huippua

Lignocellulose samples by Mohamed Magd. Photo: Valeria Azovskaya

Tutkimusinfrastruktuuri

Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimusinfrastruktuuri kuuluu joko biotalousinfrastruktuuriin tai RAMI-infrastruktuuriin.

Image from the Aalto Bioproduct centre

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: