Tohtorikoulutuspilotti
Palkkaamme 178 uutta väitöskirjatutkijaa – valmistu tohtoriksi Aallosta.
Tavoitteemme on edistää kestävää bio- ja kiertotaloutta kemian tekniikan keinoin.
Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimus keskittyy metsäteollisuuden teknologioihin, kemiantekniikkaan, teolliseen bioteknologiaan, materiaalitieteeseen ja nanoteknologiaan, metallien ja mineraalien jalostukseen sekä energiateknologiaan.
Palkkaamme 178 uutta väitöskirjatutkijaa – valmistu tohtoriksi Aallosta.
Circular Materials Bioeconomy Network (CIMANET) on monitieteinen tohtorikoulutusverkosto, jonka tavoitteena on edistää kestävää kasvua tukemalla biopohjaisen teollisuuden uusiutumista. CIMANET tähtää uusiin innovatiivisiin materiaaliratkaisuihin, jotka mahdollistavat biomassan täyden potentiaalin hyödyntämisen teollisissa ratkaisuissa.
Ulkovaatteissa käytetään tänä päivänä pitkälti öljypohjaisia kuituja ja ympäristölle vahingollisia kemikaaleja. Helena Sederholm kehittää väitöstyössään ympäristöystävällisiä vettä hylkiviä tekstiilejä. Mallia hän ottaa luonnosta.
Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa tekemässään väitöstyössä Iannacchero hyödyntää koneoppimista ekologisesti kestävien elektronisten lankojen kehittämisessä. Näin on mahdollisuus löytää jotain aivan uutta.
Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen väitöskirjatutkija Sahar Babaeipourin tutkimus tähtää kestävämpään pakkausteollisuuteen.
Huomaathan tutustua alempaa löytyviin opinto-oikeuden hakukelpoisuusvaatimuksiin jo ennen kuin haet väitöskirjatutkijan paikkaa ja/tai olet yhteydessä mahdolliseeen vastuuprofessoriin.
Laitoksen ovat järjestäneet tutkimuksensa tutkimusryhmiin. Jos sinua kiinnostavat tutkimusaiheet sopivat jonkin tutkimusryhmän tutkimiin aiheisiin, on sinun helpompi löytää tohtoriopiskelupaikka.
Löydät tutkimusryhmät laitostemme sivuiltaKemiantekniikan korkeakoulun vastuuprofessorit ja tutkimusala
Laitosten ja tutkimusryhmien sivujen lisäksi voit käyttää Aalto-yliopiston tutkimusportaalia löytääksesi professoreja, jotka tekevät tutkimusta sinua kiinnostavalla alueella. Ennen kuin haet tohtoriopintoihin, sinun on hyvä olla tietoinen alalla tehtävästä tutkimuksesta ja sillä toimivista tutkijoista.
Löydä tutkijat ja tutkimusprojektit Aalto-yliopiston tutkimusportaalista Lisätietoa tutkimusaiheen ja vastuuprofessorin löytämisestä
Tohtoriopinnot tähtäävät ylempää korkeakoulututkintoa syvempään tieteelliseen tietoon ja taitoon tieteellisessä tutkimustyössä ja sitä soveltavassa käytännön toiminnassa. Keskeisenä tohtoriopinnoissa on tutkimustyöhön ja tutkimustulosten soveltamiskykyyn tähtäävä opiskelu. Korkeatasoinen tutkimus on tohtorikoulutuksen ehdoton edellytys.
Tohtorikoulutuksen tavoitteena on, että opiskelija:
Tohtorin tutkinto muodostuu kolmesta kokonaisuudesta:
Tohtoriopiskelija sitoutuu pitkäjänteiseen ja tavoitteelliseen opiskeluun ja tutkimustyöhön. Tohtoriopiskelijalla on oikeus opiskella opintosuunnitelmansa mukaan ja saada säännöllistä ja asiantuntevaa ohjausta opinnoissaan. Saadakseen ohjausta tohtoriopiskelija sitoutuu noudattamaan opinnoissaan vahvistettua opintosuunnitelmaa sekä tutkimussuunnitelmaa. Oikeus ohjaukseen edellyttää myös läsnäolevaksi ilmoittautumista Aalto-yliopistoon, ohjaussopimuksen sekä korkeakoulun arvojen ja sitoumuksien kunnioittamista.
Lisäksi tohtoriopiskelija sitoutuu noudattamaan Tutkimuseettisen neuvottelukunnan antamia ohjeita hyvästä tieteellisestä käytännöstä. Sitoutuminen edellyttää myös tutkimuksen eettisten käytäntöjen kuulumista jokaisen tohtorikoulutettavan teoriaopintoihin.
Päätoimisesti opiskellen tohtorin tutkinto on mahdollista suorittaa neljässä vuodessa. Lisätietoja opinnoista tohtoriohjelman sivuilta (englanniksi).
Päätoiminen jatko-opiskelu
Päätoimiset jatko-opiskelijat suunnittelevat jatko-opintonsa siten, että heidän on mahdollista saada tohtorin tutkinto valmiiksi neljän vuoden kuluessa jatko-opinto-oikeuden myöntämisestä. Päätoimisiin tohtorin opintoihin hakevalla tulee olla jatko-opintoihin osoitettu rahoitus (esimerkiksi työnantajan rahoitus, projektirahoitus tai apuraha). Aalto-yliopiston ulkopuolella työskentelevän tulee liittää hakemukseen työnantajan (esihenkilön) todistus päätoimisesta opiskelumahdollisuudesta (vähintään 80% työajasta voidaan käyttää opintoihin).
Sivutoiminen jatko-opiskelu
Sivutoimisia jatko-opiskelijoita ovat ne henkilöt, joiden osalta yllä esitetyt päätoimisen opiskelijan edellytykset eivät täyty. Sivutoimiset jatko-opiskelijat suunnittelevat opintonsa siten, että tohtorin tutkintoon kuluva aika on enintään kahdeksan vuotta. Tähän ryhmään kuuluvat muun muassa sellaiset tohtorikoulutettavat, joilla on päätoimi muualla kuin korkeakoulussa.
Sivutoimiseksi hakevien kohdalla suositellaan keskustelua siitä, liittyykö tutkimus läheisesti hakijan omaan työhön ja millaisia mahdollisuuksia työnantajalla on tukea intensiivisiä tohtoriopintoja työn ohessa.
Päätoimisuus ja sivutoimisuus tohtoriopinnoissa (sivu englanniksi)
Ohjelman opetuskieli on pääosin englanti, mutta väitöskirjan voi tehdä myös suomeksi tai ruotsiksi.
Hakija määrittelee jatko-opintohakemuksessa millä kielellä hän tulee suorittamaan tutkintonsa (tutkintokieli). Mahdolliset tutkintokielet ovat suomi, ruotsi tai englanti. Jos hakija kirjoittaa väitöskirjansa suomeksi tai ruotsiksi, tutkintokieleksi tulee suomi tai ruotsi. Jos väitöskirja kirjoitetaan englanniksi, tutkintokieleksi voi valita englannin. Tutkintokielen vahvistaa tohtorinkoulutusneuvosto. Tutkintokielen voi perustellusta syystä myöhemmin vaihtaa, mikäli esim. väitöskirjan kieli on muuttunut.
Tavallisimpia tapoja rahoittaa tohtoriopintoja ovat
Valtaosa Aalto-yliopiston tohtoriopiskelijoista yhdistää opintojensa aikana useita rahoituslähteitä.
Miten löytää ja hakea rahoitusta väitöskirjaopintoihin ja -tutkimukseen?
Lukuvuonna 2024-2025 Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa 178 uutta väitöskirjatutkijan paikkaa Aalto-yliopistossa tohtorikoulutuspilotin kautta.
Tohtorikoulutuspilotti: 178 väitöskirjatutkijan paikkaa
Yleensä Aalto-yliopisto ei tarjoa tohtoriopiskelijoille apurahoja. Vuoden 2024 aikana on kuitenkin tarjolla opetusministeriön rahoittamia Finland Fellowship -apurahoja Afrikan ja Etelä-Amerikan maista tuleville opiskelijoille. Lue iisätietoja Finland Fellowship - stipendeistä englanniksi.
Tohtoriopinnoista ei peritä lukuvuosimaksuja. Tohtoriopiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskuntaan maksamalla vuosittaisen jäsenmaksun. Tutustu tarkemmin tohtoriopiskelijan jäsenyyteen.
Kansainvälistyminen on kiinteä osa korkeakoulun tohtorinkoulutusta niin tohtoriopiskelijoiden rekrytoinnissa kuin heidän koulutuksessaan. Kemian tekniikan korkeakoululla on myös tiiviit yhteydet lukuisiin tieteenalojensa kärkiyliopistoihin ja tutkimuslaitoksiin.
Aalto-yliopisto kannustaa tohtorikoulutettaviaan lähtemään ulkomaille opintojensa aikana, sillä liikkuvuus edistää tohtorikoulutettavien uramahdollisuuksia. Vierailu toiseen ulkomaalaiseen yliopistoon ja tutkimusyksikköön merkitsee usein tiedon ja osaamisen jakamista, uusien ideoiden luomista, kansainvälisten verkostojen laajentamista sekä oman ammattitaidon kehittämistä. Kansainvälisen tutkimustyön ja opintojen avulla saat tutkimustyöhösi uusia ideoita, näkökulmia, ja kokemusta moninaisesta ryhmätyöskentelystä.
Tohtoriopinto-oikeushakemuksia käsitellään kolme kertaa vuoden 2025 aikana. Hakuajat ovat:
Hakijan tulee toimittaa sähköinen hakemus liitteineen määräaikaan mennessä. Vain hakemukset, joissa on kaikki vaaditut liitteet, käsitellään.
Hakijan on toimitettava hakemus ja kaikki vaadittavat liitteet, sekä täytettävät yleiset hakukelpoisuusehdot. Hakemuksen on sisällytettävä:
Olet hakukelpoinen, kun sinulla on maisterin tutkinto tai vastaava.
Pääsääntöisesti hakukelpoisuuden tuottaa maisterin tutkinto, joka on suoritettu Bolognan prosessin periaatteiden mukaisesti (3+2 vuotta). Pääsääntöisesti korkeakoulututkinnon (tai tutkintoyhdistelmän), joka on suoritettu maassa, joka ei noudata Bolognan prosessia, tulee sisältää vähintään 4 vuoden opinnot ja pro gradu -tutkielma.
Aiempien opintojen ala
Pääsääntöisesti maisterin tutkinto, joka vastaa Aalto-yliopiston myöntämää diplomi-insinöörin tutkintoa, antaa hakukelpoisuuden. Suoritetun tutkinnon tulee antaa hakijalle kyseisellä tutkimusalalla tarvittava osaaminen ja taidot.
Mikäli suoritettu tutkinto ei vastaa edellä mainittua diplomi-insinöörin tutkintoa, hakijan tulee osoittaa hankkimansa työkokemus tai kiinnostus alaa kohtaan sekä keskustella tohtorinopintoihin tarvittavista esitiedoista kyseisen Aalto-yliopiston tutkimusalan professorin kanssa.
Soveltuvan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneiden hakijoiden osalta arvioidaan erikseen heidän kyvykkyytensä suorittaa tohtoriopintoja menestyksekkäästi Aalto-yliopistossa. Näiltä hakijoilta edellytetään yleensä täydentäviä opintoja, joiden määrä voi olla korkeintaan 30 opintopistettä.
Maisterin tutkinnon arvosanavaatimukset (asteikolla 1 - 5)
Samat vaatimukset koskevat sekä Suomessa että ulkomailla suoritettuja tutkintoja.
Jos hakija ei täytä näitä kriteerejä, mutta on muutoin sopiva tohtoriopintoihin, hänellä on mahdollisuus liittää hakemukseensa opintosuoritusote, josta käy ilmi, että hän on suorittanut vastaavia kursseja ylemmin arvosanoin. Vaihtoehtoisesti, jos hakija hyväksytään, korkeakoulu voi vaatia täydentäviä opintoja. Kemian tekniikan korkeakoulussa suoritettavien kurssien lisäksi korkeakoulu voi vastuuprofessorin esityksestä hyväksyä täydentäviksi opinnoiksi myös muissa korkeakouluissa suoritettavia kursseja.
Hakeminen keskeneräisellä tutkinnolla
Tohtoriohjelmaan voi hakea keskeneräisellä tutkinnolla, mutta tutkinnon tulee valmistua ennen kuin opinto-oikeus voidaan myöntää. Voit hakea keskeneräisellä tutkinnolla, jos saat tutkintotodistuksesi kolmen kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien tulee myös täyttää kaikki edellä mainitut arvosanavaatimukset hakiessaan. Jos hakijan ylempää korkeakoulututkintoa ei ole suoritettu tai tutkintotodistusta ja opintosuoritusotetta ei toimiteta korkeakoulun asettamassa määräajassa, hakemus hylätään.
Hakemukseen voi liittää tiedon toisesta tutkinnosta
Hakukelpoisuuden antavan tutkinnon (ylempi korkeakoulututkinto) lisäksi voit ilmoittaa hakulomakkeella yhden muun korkeakoulututkinnon (esim. alempi korkeakoulututkinto).
Jos päätät sisällyttää toisen korkeakoulututkinnon hakulomakkeelle, sinun on liitettävä hakemukselle vaaditut liitteet myös tämän tutkinnon osalta.
Joissakin tapauksissa toisen tutkinnon sisällyttämistä hakemukselle edellytetään sen osoittamiseksi, että tutkintoyhdistelmä täyttää edellä mainitut hakukelpoisuuden myöntävälle tutkinnolle (tutkintoyhdistelmälle) asetetut vaatimukset.
Hakijalta vaaditaan
Akateemiset arviointikriteerit
a. Aiemmat opintosaavutukset ja opintojen kesto
b. Aiempi tutkimuskokemus ja potentiaali tutkijanuralle: työkokemus tutkimusalalta, tieteelliset julkaisut ja konferenssiesitelmät jne. Hakijan tulee kunnioittaa ja noudattaa kansallisia TENKin tutkimuseettisiä ja tekijyyttä koskevia ohjeita.
c. Tutkimusaiheen soveltuvuus: suhteessa korkeakoulun ja laitoksen painopistealueisiin, jotta tutkimukselle voidaan tarjota pätevää ohjausta ja että se soveltuu vastuuprofessorin tutkimusintresseihin
d. Tutkimussuunnitelma: aiheen teoreettinen ja käytännön merkitys ja uutuus sekä suunnitelman toteutettavuus (laatu, realistinen toteutettavuus, metodinen lähestymistapa jne.)
e. Valmiudet ja resurssit tohtoriopintoihin: opintosuunnitelman toteutettavuus, realistiset mahdollisuudet käyttää riittävästi aikaa opiskeluun ja tutkimukseen seuraavien kolmen-neljän vuoden aikana sekä motivaatio ja sitoutuneisuus tohtoriopintoihin edellyttämään työhön
f. Ajanhallinta, rahoitus ja resurssit: opintosuunnitelman toteutettavuus ja jatko-opintojen rahoitus, ohjausresurssit ja käytettävissä oleva aika jatko-opintoihin seuraavan neljän vuoden aikana
Edellä mainittujen kriteerien lisäksi huomioidaan myös laitoksen resurssit ohjata ja rahoittaa tohtoriopiskelijoita. Väitöskirjaprojektin käynnistämiseen tarvitaan vähintään vuoden rahoitus.
Hakemus jätetään sähköisellä hakulomakkeella, johon hakija liittää vaaditut hakemusliitteet PDF-muodossa.
Ota yhteyttä Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimusalastasi vastaavaan professoriin ennen hakuprosessin aloittamista.
Lue hakukelpoisuutta, hakuprosessia ja vaadittavia asiakirjoja koskevat tiedot huolellisesti ennen hakemuksen täyttämistä.
Varmista, että sähköpostiosoite, jota käytät hakiessasi, on käytössäsi siihen asti kunnes valintatulokset on julkaistu.
Hakemukset käsitellään kahden kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Puutteellinen hakemus hylätään, ellei puuttuvia hakemusliitteitä lähetetä annettuun määräaikaan mennessä.
Tohtorinkoulutuspalvelut tarkastaa hakemuksesi ja vaadittavat liitteet yleisten hakukelpoisuusvaatimusten osalta eli tarkistaa liitteiden aitouden, varmistaa, että hakemuksessa on kaikki vaadittavat liitteet ja että hakija on hakukelpoinen. Jos hakemus ei ole hakukelpoinen tai se on puutteellinen, se voidaan hylätä tässä vaiheessa, eikä professoreilla ole velvollisuutta käsitellä sitä.
Hakukelpoisten hakemusten akateemisen arvioinnin suorittavat professorit. Akateemisen arvioinnin pohjalta Tohtorinkoulutusneuvosto tekee esityksen hyväksyttävistä ja hylättävistä hakijoista korkeakoulun dekaanille. Dekaani tekee muodollisen päätöksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.
Aalto-yliopisto on vahvasti sitoutunut Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) ohjeisiin. Harhaanjohtavien tietojen antaminen hakuprosessin aikana ei ole hyvän tieteellisen käytännön mukaista. Hakijan TENKin ohjeen kohtien 3 ja 6-8 mukainen toiminta johtaa hakemuksen hylkäämiseen, vaikka hakija olisi muutoin hakukelpoinen tohtoriopintoihin. TENKin ohjeiden rikkomisella on painavat seuraukset henkilön uramahdollisuuksille Aalto-yliopistossa.
Hakija valitsee, millä ohjelman virallisista kielistä (suomi, ruotsi, englantia) hän osoittaa kielitaitonsa. Jos kielitaito osoitetaan kielitestillä, testitulosten tulee täyttää Aalto-yliopiston asettamat vähimmäisvaatimukset.
Hyväksyttyjä menetelmiä kielitaidon osoittamiseksi ovat:
Tutustu yksityiskohtaisiin tietoihin kaikista hyväksyttävistä kielitaidon osoittamisen tavoista, kielitestien vähimmäispistevaatimuksista ja voimassaoloajasta sekä ohjeisiin testitulosten ja vaadittujen asiakirjojen toimittamisesta:
Kielitaitovaatimukset tohtorivalinnoissa 2025
Hakemukset, joista puuttuu kielitaidon osoitus, hylätään.
Kielitestiraporttien tulee olla perillä Aalto-yliopistossa viimeistään hakuajan päättyessä. Voimassaoloaika lasketaan hakuajan ensimmäisestä päivästä kaikille kyseisen hakukierroksen hakijoille. Esimerkiksi vuoden 2025 ensimmäisellä hakukierroksella (9.12.2024-30.1.2025) hakevan hakijan aikaisin voimassaoleva TOEFL-testin suorituspäivä on 9.12.2022 ja Aalto-yliopiston tulee saada kyseinen kielitestiraportti viimeistään 30.1.2025. Huomaathan, että testijärjestäjät eivät välttämättä toimita vanhentuneita testituloksia – tilaa tulokset ajoissa. Katso hakuajat yllä.[TK1]
Jos sinun on toimitettava kielitestiin liittyviä tietoja tai asiakirjoja hakemuksen jättämisen jälkeen, käytä sähköpostiosoitetta [email protected].
[TK1]linkki
Skannaa alkuperäiset asiakirjat huolellisesti ja tallenna ne värillisinä PDF-muodossa. Skannaa asiakirjat oikeassa suunnassa niin, että vaakasuuntainen asiakirja näkyy vaakasuunnassa ja pystysuuntainen asiakirja pystysuunnassa. Nimeä tiedostot ohjeiden mukaan (esim. opintosuoritusote-sukunimi-etunimi). Lataa jokainen asiakirja erikseen hakulomakkeen oikeaan liitekohtaan.
Opintopisteytetty suunnitelma. Nimeä tiedosto muodon mukaan: opintopisteytetty_suunnitelma-sukunimi-etunimi.
Alustava suunnitelma tutkinnon teoreettisisten opintojen, 30 op, suorittamisesta. Suunnitelman tulee noudattaa tohtoriohjelman opetussuunnitelmaa 2024-2026, joka sisältää kaksi pakollista kurssia: LC-L1000 Research Ethics for Doctoral Students ja CHEM-L1100, Toolkit for Doctoral Studies.
Jos tutkintosi on keskeneräinen, tutkintotodistusta ei vaadita tässä vaiheessa, toimita ainoastaan voimassa oleva opintosuoritusote.
Edellä mainittujen asiakirjojen lisäksi vastuuprofessoriksesi esitetyn Kemian tekniikan korkeakoulun professorin tulee toimittaa suosituskirjeensä suoraan korkeakoulun tohtorikoulutuspalveluihin. Kirjeessä professori voi kertoa tarkemmin osaamisestasi ja potentiaalistasi.
Kaikkien asiakirjojen tulee olla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Jos alkuperäinen tutkintotodistus tai opintosuoritusote on kirjoitettu jollakin muulla kielellä, asiakirjasta on toimitettava virallinen käännös.
Käännös on virallinen, jos sen on tehnyt tutkinnon myöntänyt korkeakoulu tai auktorisoitu kääntäjä. Käännöksissä tulee olla auktorisoidun kääntäjän leima ja allekirjoitus.
Opetushallitus (www.oph.fi/en) ylläpitää rekisteriä Suomessa toimivista auktorisoiduista kääntäjistä.
Aitous osoitetaan esittämällä alkuperäiset viralliset asiakirjat henkilökohtaisesti tai toimittamalla oikeaksi todistetut paperikopiot tutkintotodistuksesta ja opintosuoritusotteesta.
Huom: Jos olet suorittanut tutkintosi Aalto-yliopistossa (tai sen edeltäjissä) tai jos olet suorittanut tutkintosi Suomessa 1.1.2003 jälkeen ja sinulla on suomalainen henkilötunnus, sinun EI tarvitse esittää alkuperäisiä asiakirjoja eikä paperikopioita. Varmistamme sähköisten asiakirjojesi aitouden kansallisesta tietokannasta.
Aitouden osoittamisen vaihtoehtoiset tavat
(Hyväksymispäätöksen jälkeen)
Edellä mainittujen tapojen lisäksi hyväksymme myös tiettyjä sähköisiä palveluita.
Lisätietoja maakohtaisissa vaatimuksissa
Hyväksytyille hakijoille annetaan määräaika ja lisäohjeita asiakirjojen toimittamiseen.
Lopulliset valintatulokset julkaistaan kahden kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Kaikki hakijat saavat sähköpostin, joka ohjaa heidät sähköiseen hakujärjestelmään tarkistamaan lopullisen valintapäätöksensä.
Opiskeluoikeus on voimassa vasta, kun dekaani on myöntänyt opinto-oikeuden ja hakija on ottanut opiskelupaikan vastaan. Hakijalla on kaksi viikkoa aikaa ottaa paikka vastaan.
Voit lykätä opintojesi aloittamista eli ilmoittautua poissaolevaksi vain yliopistolaissa (558/2009, 39 §) mainituista syistä. Lisätietoja (aalto.fi).
Paikka vastaanotetaan hakujärjestelmässä ja samalla hyväksytty hakija ilmoittautuu yliopistoon ensimmäiselle lukuvuodelle. Vastaanottoilmoitus on sitova, eikä sitä voi muuttaa jälkikäteen. Tarkemmat ohjeet toimitetaan hyväksytyille hyväksymiskirjeiden mukana.
Hyväksytty hakija voi ottaa vastaan vain yhden suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta (yliopistolaki 558/2009). Säännös koskee yliopistojen myöntämiä kandidaatin, maisterin, lisensiaatin ja tohtorin tutkintoja sekä ammattikorkeakoulututkintoja. Syyslukukausi alkaa 1.8. ja päättyy 31.12., kevätlukukausi alkaa 1.1. ja päättyy 31.7. Linjaus koskee kaikkia tutkintoon oikeuttavia korkeakoulukoulutuksia riippumatta siitä, haetaanko niihin yhteishaussa, erillisvalinnassa vai tohtorikoulutuksen haussa (lisensiaatin tai tohtorin tutkintoon).
Jos sinulle tarjotaan eri valinnoissa opiskelupaikkaa useampaan kuin yhteen hakukohteeseen, voit ottaa vastaan vain yhden tarjolla olevista opiskelupaikoista. Opiskelupaikan vastaanottamista ei voi peruuttaa. Vaikka opiskelija siirtäisi opintojen aloittamista tai keskeyttäisi opintonsa, hän ei voi ottaa vastaan toista opiskelupaikkaa samalla lukukaudella alkavaan ohjelmaan.
Jos olet tällä hetkellä Aalto-yliopiston opiskelija, huomioithan, että Aalto-yliopistossa opiskelijalla voi olla voimassa vain yksi samaan tutkintoon oikeuttava opinto-oikeus. Jos Aalto-yliopiston opiskelija ottaa vastaan uuden opinto-oikeuden samaan tutkintoon johtavaan koulutukseen Aallossa, vanha opiskeluoikeus peruutetaan.
Kirjallisen oikaisuvaatimusmenettelyn tarkoituksena on antaa hakijalle mahdollisuus vedota päätöksenteossa mahdollisesti tapahtuneeseen virheeseen saadakseen mahdollisen virheellisen päätöksen korjatuksi. Oikaisuvaatimuksessa tulee yksilöidä, mitä oikaisuvaatimus koskee ja ne seikat, joihin hakija vetoaa. Oikaisumenettelyä ei ole tarkoitettu palautteen saamista varten tai lisätietojen saamiseksi valinnasta. Valintapäätökset perustuvat niihin tietoihin, jotka hakija toimittaa yliopistolle tietojen toimittamiseen varattuna aikana. Oikaisuvaatimus on osoitettava korkeakoulun dekaanille.
Valintaa koskevat oikaisuvaatimukset tulee toimittaa Aalto-yliopiston Kirjaamoon 14 päivän kuluessa tulosten julkaisemisesta:
Aalto-yliopisto
Kirjaamo
PL 11000
00076 AALTO
tai sähköpostitse [email protected]
Käyntiosoite Otakaari 1 B, Espoo
Oikaisuvaatimukset pyritään käsittelemään mahdollisimman nopeasti oikaisuajan päättymisen jälkeen, mutta loma-aika saattaa aiheuttaa viivästyksiä.
Tohtoriohjelman opiskelijapalvelut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected]
Kemian ja materiaalitieteen laitos keskittyy mikro-, nano- ja atomimittakaavan yhdisteisiin ja materiaaleihin. Toimintamme näiden parissa kattaa synteesiin, karakterisoinnin ja laskennallisen tutkimuksen.
Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksen asiantuntemusaloja ovat kemian tekniikka, metallien jalostus, energiateknologiat ja uusien materiaalien tuotanto.
Bio2: johtavaa osaamista puunjalostusteknologiassa ja bioteknologian huippua
Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimusinfrastruktuuri kuuluu joko biotalousinfrastruktuuriin tai RAMI-infrastruktuuriin.