Koulutustarjonta

Kemian tekniikan tohtoriohjelma

Kemian tekniikan tohtoriohjelma koostuu kuudesta tutkimusalasta. Ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Biotuotteiden ja biotekniikan laitos, Kemian ja materiaalitieteen laitos ja Kemian tekniikan ja metallurgian laitos.
Doctoral students in the lab

Tutkinto:

Tekniikan tohtori

Hakuaika:

13.9.2024 – 5.12.2024

Opetuskieli:

suomi
englanti
ruotsi

Kesto:

4 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai soveltuva ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

Korkeakoulu:

Kemian tekniikan korkeakoulu

Valitse tohtoriopinnot Kemiantekniikan korkeakoulussa

Tavoitteemme on edistää kestävää bio- ja kiertotaloutta kemian tekniikan keinoin.

  • Luomme kansainvälisesti houkuttelevia ekosysteemejä ja huippuosaamisen klustereita
  • Etsimme vastauksia ekologisesti kestäviin vaihtoehtoihin
  • Edistämme siirtymistä vähähiiliseen talouteen ja hillitsemme ilmastonmuutosta
  • Saavutamme erinomaisia tuloksia yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimus keskittyy metsäteollisuuden teknologioihin, kemiantekniikkaan, teolliseen bioteknologiaan, materiaalitieteeseen ja nanoteknologiaan, metallien ja mineraalien jalostukseen sekä energiateknologiaan.

A gold-plated cryostat sits half open with many cables coming out from the bottom.

Tohtorikoulutuspilotti

Palkkaamme 178 uutta väitöskirjatutkijaa – valmistu tohtoriksi Aallosta.

CIMANET-tohtorikoulutusverkosto

Circular Materials Bioeconomy Network (CIMANET) on monitieteinen tohtorikoulutusverkosto, jonka tavoitteena on edistää kestävää kasvua tukemalla biopohjaisen teollisuuden uusiutumista. CIMANET tähtää uusiin innovatiivisiin materiaaliratkaisuihin, jotka mahdollistavat biomassan täyden potentiaalin hyödyntämisen teollisissa ratkaisuissa.

Tohtorikoulutuspilotti
Helena Sederholm photographed in a lab setting, wearing a blue sweater.

Vaihtoehtoja fossiilipohjaisille kuiduille – Helena Sederholm kehittää kestäviä tekstiilejä

Ulkovaatteissa käytetään tänä päivänä pitkälti öljypohjaisia kuituja ja ympäristölle vahingollisia kemikaaleja. Helena Sederholm kehittää väitöstyössään ympäristöystävällisiä vettä hylkiviä tekstiilejä. Mallia hän ottaa luonnosta.

Uutiset
Matteo

Biopohjaisia lankoja kehittävä Matteo Iannacchero: ”Arvostan tieteen vapautta”

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa tekemässään väitöstyössä Iannacchero hyödyntää koneoppimista ekologisesti kestävien elektronisten lankojen kehittämisessä. Näin on mahdollisuus löytää jotain aivan uutta.

Uutiset
Sahar

Unelmana yrittäjyys – sitä ennen Sahar Babaeipour haluaa valmistua tohtoriksi

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen väitöskirjatutkija Sahar Babaeipourin tutkimus tähtää kestävämpään pakkausteollisuuteen.

Uutiset

Polkusi tohtoriopintoihin Kemiantekniikan korkeakoulussa

  1. Tarvitset vastuuprofessorin, joka lupaa vastata tohtoriopinnoistasi. Olet kiinnostunut tutkimaan tiettyä aihepiiriä, joka liittyy jonkin korkeakoulumme tutkimusryhmän tutkimiin aiheisiin. Tämän voit saavuttaa useammalla eri tavalla:
    • Haet palkallista väitöskirjatutkijan paikkaa Aallossa. Nämä löydät sivulta Avoimet paikat Aalto-yliopistossa.
    • Jos olet kiinnostunut päätoimisista opinnoista, mutta tällä hetkellä ei ole haussa avoimia väitöskirjatutkijan paikkoja, voit olla suoraan yhteydessä sinua kiinnostavasta tutkimusalasta vastuussa olevaan professoriin ja keskustella mahdollisuudesta löytää vastuuprofessori. Professoreilla voi myös olla tietoa muista rahoitusmahdollisuuksista (kuten apurahoista) tai tulevista avoimista paikoista.
    • Jos olet töissä muualla, voit suorittaa tohtorintutkintoa työsi ohella joko pää- tai sivutoimisesti, tilanteestasi riippuen. Tässä tapauksessa ole suoraan yhteydessä potentiaaliseen vastuuprofessoriin. Huomaathan, että tutkintoaan suorittavien tulee oleskella Suomessa ainakin osan opintoajasta. 
    • Jos olet hakemassa tohtoriopintoihisi ulkoista rahoitusta, ole suoraan yhteydessä potentiaaliseen vastuuprofessoriin mahdollisesta opiskelupaikasta. Huomaathan, että tutkintoaan suorittavien tulee oleskella Suomessa ainakin puolet opintoajasta. EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisten tulee huomioida Maahanmuuttoviraston tulorajat.
  2. Sovittuasi asiasta vastuuprofessorin kanssa, haet opinto-oikeutta tohtoriohjelmassamme (mahdollisen Aallon kanssa tehtävän työsopimuksen lisäksi) – ks. ohjeet alla. Huomaathan että saat tohtoriopiskelijan aseman vasta kun sinut on virallisesti hyväksytty tohtoriohjelmaan, vaikka olisit saanut palkallisen väitöskirjatutkijan paikan jo aiemmin.

Huomaathan tutustua alempaa löytyviin opinto-oikeuden hakukelpoisuusvaatimuksiin jo ennen kuin haet väitöskirjatutkijan paikkaa ja/tai olet yhteydessä mahdolliseeen vastuuprofessoriin.

Löydä väitöskirjasi aihe ja vastuuprofessori

Laitoksen ovat järjestäneet tutkimuksensa tutkimusryhmiin. Jos sinua kiinnostavat tutkimusaiheet sopivat jonkin tutkimusryhmän tutkimiin aiheisiin, on sinun helpompi löytää tohtoriopiskelupaikka.

Löydät tutkimusryhmät laitostemme sivuiltaKemiantekniikan korkeakoulun vastuuprofessorit ja tutkimusala

Laitosten ja tutkimusryhmien sivujen lisäksi voit käyttää Aalto-yliopiston tutkimusportaalia löytääksesi professoreja, jotka tekevät tutkimusta sinua kiinnostavalla alueella. Ennen kuin haet tohtoriopintoihin, sinun on hyvä olla tietoinen alalla tehtävästä tutkimuksesta ja sillä toimivista tutkijoista.

Löydä tutkijat ja tutkimusprojektit Aalto-yliopiston tutkimusportaalista Lisätietoa tutkimusaiheen ja vastuuprofessorin löytämisestä

Kemiantekniikan korkeakoulun julkaistut väitöskirjat

Perustietoa tohtoriopinnoista

Näin haet meille

Kemian tekniikan korkeakouluun tohtoriopiskelijaksi hakevien hakemuksia käsitellään neljä kertaa vuodessa. Hakulomake on nyt auki ja syksyn ensimmäinen haku päättyy 12.9.2024. Syksyn jälkimmäinen haku sulkeutuu 5.12.2024. Hakemukset käsitellään neljä kertaa vuodessa alla annetun aikataulun mukaisesti. Määräaikaan mennessä jätetyt hakemukset käsitellään seuraavassa mahdollisessa tohtorinkoulutusneuvoston kokouksessa hakuajan päättymisen jälkeen. Vain täydelliset hakemukset käsitellään. Puutteelliset hakemukset hylätään, mikäli hakemusta ei ole täydennetty annetussa määräajassa. Kaikki annetut ajat ovat Suomen aikaa. 

Hakemusten määräajat vuonna 2024:
Hakuaika päättyy
tiistaina 30.1.2024 klo 23:59
tiistaina 7.6.2024 klo 23:59
torstaina 12.9.2024 klo 23:59
tiistaina 5.12.2024 klo 23:59

Seuraava hakuaika päättyy 12.9.2024 klo 23.59.
Syyskauden jälkimmäinen hakuaika päättyy 5.12.2024. 

Hakijan pitää toimittaa sähköinen hakemus liitteineen määräaikaan mennessä.

Hakulomake (opintopolku.fi)

Opiskeluoikeus alkaa sen jälkeen, kun dekaani on myöntänyt opiskeluoikeuden ja hakija on ottanut tarjotun opiskelupaikan vastaan. Hakijalla on 2 viikkoa aikaa ottaa vastaan tarjottu opiskelupaikka, eikä opiskeluoikeuden alkamista voi siirtää.

Yliopistolain (558/2009) nojalla hakija saa ottaa vastaan ainoastaan yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta suomalaisessa yliopistossa.

Säännös koskee yliopistojen myöntämiä kandidaatin, maisterin, lisensiaatin ja tohtorin tutkintoja sekä ammattikorkeakoulututkintoja. Syyslukukausi alkaa 1.8. ja päättyy 31.12., kevätlukukausi alkaa 1.1. ja päättyy 31.7. Hyväksytty hakija ei voi ottaa vastaan toista opiskelupaikkaa samana lukukautena alkavasta koulutuksesta siinäkään tapauksessa, että siirtää opintojen aloittamista tai keskeyttää opinnot.

Yhteystiedot

Tohtoriohjelman opiskelijapalvelut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Kemian tekniikan korkeakoulun laitokset

Kemian ja materiaalitieteen laitos

Kemian ja materiaalitieteen laitos keskittyy mikro-, nano- ja atomimittakaavan yhdisteisiin ja materiaaleihin. Toimintamme näiden parissa kattaa synteesiin, karakterisoinnin ja laskennallisen tutkimuksen.

picture

Kemian tekniikan ja metallurgian laitos

Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksen asiantuntemusaloja ovat kemian tekniikka, metallien jalostus, energiateknologiat ja uusien materiaalien tuotanto.

Researchers in the lab

Biotuotteiden ja biotekniikan laitos

Bio2: johtavaa osaamista puunjalostusteknologiassa ja bioteknologian huippua

Lignocellulose samples by Mohamed Magd. Photo: Valeria Azovskaya

Tutkimusinfrastruktuuri

Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimusinfrastruktuuri kuuluu joko biotalousinfrastruktuuriin tai RAMI-infrastruktuuriin.

Image from the Aalto Bioproduct centre

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: