Anastasia Koptsyukh: Saan yhteisöltä paljon tukea
"Meidän yksikkömme on hyvin nuori ja pieni, meitä on yhteensä 15. Kulttuurimme on hyvin innostava, kannustava ja tukeva. Se on suuntautunut ammatilliseen kasvuun ja kehittymiseen."
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on osallistava ja monikulttuurinen akateeminen yhteisö. Kauppakorkeakoulussa on kansainvälisesti arvostettuja tutkijoita, joista monet ovat alansa johtavia asiantuntijoita. Kaikille tohtoriopiskelijoille nimetään vastuuprofessori ja väitöskirjaohjaaja, jotka ohjaavat tutkimusta ja opiskelijoiden kehitystä tutkijoina ja korkeakoulujen ammattilaisina koko ohjelman ajan.
Ohjelma tarjoaa 12 pääainetta. Näitä ovat laskentatoimi, yritysjuridiikka, taloustiede, yrittäjyys, rahoitus, tietojärjestelmätiede, kansainvälinen liiketalous, liikkeenjohdon systeemit, logistiikka, markkinointi, organisaatiot ja johtaminen sekä organisaatioviestintä. Ohjelmasta valmistuu kauppatieteen tohtoreita.
"Meidän yksikkömme on hyvin nuori ja pieni, meitä on yhteensä 15. Kulttuurimme on hyvin innostava, kannustava ja tukeva. Se on suuntautunut ammatilliseen kasvuun ja kehittymiseen."
Miten sovittaa yhteen puun myyntituotot, metsien monimuotoisuus ja niiden rooli hiilinieluna? Monitieteinen tutkimusryhmä on yhdistänyt taloustieteen, ekologian ja koneoppimisen ja löytänyt optimaalisen tavan hoitaa metsiä kestävästi. Nyt ryhmä tuo uuden menetelmänsä markkinoille.
Tohtoriopiskelijana olet osa kansainvälistä akateemista yhteisöä. Väitöskirjatutkimus ja opinnot tekevät sinusta tutkimusaiheesi asiantuntijan ja kasvattavat ammattillisia kykyjäsi.
Huomaathan tutustua alempaa löytyviin opinto-oikeuden hakukelpoisuusvaatimuksiin ennen kuin alat valmistella hakemustasi.
Ennen kuin haet ohjelmaan, tutustu sinua kiinnostavalla laitoksella tehtävään tutkimukseen, jotta löydät professoreja, jotka mahdollisesti voivat toimia väitöskirjatutkimuksesi vastuuprofessorina. Voit harkintasi mukaan olla yhteydessä soveltuviin professoreihin ennen hakemuksesi jättämistä.
Huomaathan, että kun haet tohtoriohjelmaan, sinun tulee ilmoittaa hakemuksella väitöskirjasi alustava tutkimusaihe. Osa pääaineista vaatii lisäksi tutkimussuunnitelman hakemuksen liitteenä.
Valinnat syyskuussa alkaviin tohtoriopintoihin järjestetään vuosittain joulu-tammikuussa.
Valinnan aikataulut 2025:
Haku aukeaa 12.12.2024 klo 09:00 (UTC+2) ja sulkeutuu 9.1.2025 klo 15:00 (UTC+2)
GMAT tai GRE testi ja kielitesti tulee suorittaa viimeistään 9.1.2025.
Jos et löydä hakuohjeista vastausta kysymykseesi, ole yhteydessä tohtoriohjelman tohtorinkoulutuspalveluihin osoitteessa [email protected].
Yksittäisen hakijan hakukelpoisuus voidaan vahvistaa ainoastaan osana virallista hakuprosessia. Hakukelpoisuuden vahvistaminen perustuu hakijan tutkintotodistuksiin ja todistuksen myöntäneen maan koulutusjärjestelmään.
Tohtorintutkintoon johtaviin opintoihin voidaan ottaa opiskelijaksi henkilö, joka on suorittanut:
Yliopisto voi edellyttää opiskelijaksi ottamansa henkilön suorittavan tarvittavan määrän täydentäviä opintoja koulutuksessa tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi.
Jos tutkintosi on keskeneräinen hakiessasi, sinun tulee suorittaa opinnot seuraavasti:
HUOM: Vain virallisella opintosuoritusotteella, joka liitetään hakulomakkeelle ennen hakuajan päättymistä (9.1.2025), näkyvät opinnot otetaan huomioon arvioinnissa. Hakuajan päättymisen jälkeen toimitettuja päivitettyjä opintosuoritusotteita ei oteta huomioon.
Ulkomaiset tutkinnot
Ulkomailla suoritetun tutkinnon kohdalla hakukelpoisuuden edellytyksenä on, että sen tulisi antaa asianomaisessa maassa kelpoisuus vastaaviin opintoihin. Ulkomailla suoritettujen tutkintojen hyväksymisen lähtökohtana on pääsääntöisesti vähintään neljän vuoden laajuiset opinnot, joihin sisältyy pro gradu –tyyppinen opinnäytetyö ja joiden korkeakoulu arvioi antavan riittävät valmiudet jatkoopintojen suorittamiseen korkeakoulussa. Eurooppalaisten tutkintojen hyväksymisessä jatkotutkinnon pohjaksi on yleislinjauksena Bolognan prosessin mukaisesti (3+2 vuotta) suoritettu yliopistotutkintoyhdistelmä.
Ylemmät AMK-tutkinnot
Soveltuvalta alalta ylempää AMK-tutkintoa vastaavan tutkinnon ulkomailla suorittaneisiin hakijoihin sovelletaan samoja periaatteita kuin ylemmän AMK-tutkinnon Suomessa suorittaneisiin hakijoihin.
Hakukelpoisuuden antava tutkinto määrittää, kummassa valintaryhmässä haet.
Valintaryhmässä 2 Graduate Management Admission Test (GMAT) tai Graduate Records Examination (GRE) -tasotesti on pakollinen kaikille hakijoille.
Lue lisää tasotesteistä, testitulosten toimittamisesta ja määräajoista alempaa tältä sivulta.
Kaikkien hakijoiden on osoitettava suomen- tai englanninkielentaitonsa Aalto-yliopiston hyväksymällä tavalla. Jos kielitaito todistetaan kielitestillä, pisteiden on täytettävä asetetut Aalto-yliopiston asettamat vähimmäisvaatimukset.
Alempaa löydät lisätietoja kielitaidon osoittamisesta.
Muita kuin yllä mainittuja kielitestejä ei hyväksytä. Jos hakijalla on useita testituloksia, paras voimassa oleva ja haun määräaikaan mennessä saapunut virallinen testitulos huomioidaan valinnassa. Eri testikertojen tuloksia ei voi yhdistellä (esim. TOEFL MyBest scores ei kelpaa).
IELTS-, TOEFL- ja PTE-tulokset ovat voimassa kaksi vuotta testipäivästä lähtien. Vanhin hyväksyttävä kielitestin päivämäärä hakukierroksella 2025 on 1.12.2022. Huomaa kuitenkin, että testijärjestäjä ETS ei lähetä vanhentuneita TOEFL-tuloksia! C1 Advanced- ja C2 Proficiency -tuloksista hyväksytään 2006 jälkeen tehdyt sähköisesti verifioitavat testitulokset.
Kielitesti on oltava tehty viimeistään haun päättymispäivänä (9.1.2025).
Lisätietoa kielitesteistä testijärjestäjien sivuilta:
Kielitodistukseksi hyväksytään vain virallinen raportti kielitestistä.
Huom! Virallisten testitulosten lähettäminen Aalto-yliopistolle voi kestää useita viikkoja. Jos siis suoritit testin lähellä määräaikaa (9.1.2025), liitä hakemukseesi epävirallinen pdf-testituloksesi. Hakemuksesi on ehdollinen, kunnes virallinen testitulos on toimitettu palvelutuottajan toimesta Aalto-yliopistolle.
Yllälueteltujen kielitestien lisäksi voit osoittaa englannin kielen taitosi seuraavilla tavoilla:
Kohdissa 1–3 vähintään puolen yllämainitusta tutkinnosta tulee olla suoritettu sellaisessa maassa
ja korkeakoulussa, jossa suoritetut opinnot vapauttavat kielitestistä. Tutkintokielen tulee käydä
yksiselitteisesti ilmi tutkintotodistuksesta tai sen liitteestä, opintorekisteriotteesta tai muusta
kyseisen korkeakoulun antamasta virallisesta dokumentista. Jos tutkinto on suoritettu usealla
kielellä, tulee liitteestä käydä ilmi englanniksi suoritettujen opintojen määrä.
Vähintään puolet tutkinnosta tulee olla suoritettu sellaisessa maassa ja korkeakoulussa, jossa suoritetut opinnot vapauttavat kielitestistä. Huomaa tämä vaatimus, jos tutkintosi sisältää paljon hyväksiluettuja opintoja tai olet suorittanut kaksoistutkinnon.
Jos olet vapautettu englannin kielitestistä korkeakouluopintojen perusteella, liitä hakulomakkeelle kopio tutkintotodistuksesta ja virallisesta opintosuoritusotteesta PDF-muodossa.
Jos olet vapautettu englannin kielitestistä englanninkielisen koulusivistyksen (ensimmäisen ja toisen asteen opinnot) perusteella, liitä hakulomakkeelle kopio päättö- tai tutkintotodistuksesta. Jos koulusivistys on saatu EU-/ETA-maassa, Sveitsissä tai Etelä-Afrikassa englanti opetuskielenä tulee olla mainittuna todistuksessa tai muussa oppilaitoksen antamassa virallisessa dokumentissa.
1. Korkeakoulututkinto/-opinnot
Korkeakoulututkinnolla voi osoittaa suomen/ruotsin kielitaidon, jos olet suorittanut jonkun seuraavista:
Jos kielitaidon osoitus on sama korkeakoulututkinto, jolla haet tohtorihaussa, kielitaidon osoittamiseksi ei tarvitse toimittaa lisäliitettä. Jos osoitat kielitaidon jollain muulla korkeakoulututkinnolla, liitä hakujärjestelmään skannattu värikopio tutkintotodistuksestasi ja opintosuoritusotteestasi.
2. Perusopetus, toisen asteen tutkinto tai muu korkeakoulukelpoisuuden antava tutkinto,mikäli päättötodistuksessa on suomi/ruotsi äidinkielenä hyväksytyllä arvosanalla.
3. Suomalainen ylioppilastutkinto, jokin seuraavista:
4. IB-tutkinto, jokin seuraavista:
5. EB-tutkinto, jokin seuraavista:
6. RP- tai DIA-tutkinto Helsingin saksalaisessa koulussa, jokin seuraavista:
7. Kulkuri-etäkoulun perusopetuksen oppimäärää vastaavat opinnot suomen kielestä hyväksytysti suoritettu
8. Opetushallituksen yleinen kielitutkinto (YKI) (suomi/ruotsi) keskitason tutkinto suoritettu taitotasolla 4 kokeen kaikissa osakokeissa (tekstin ymmärtäminen, kirjoittaminen, puheen ymmärtäminen ja puhuminen). Vaihtoehtoisesti ylimmän tason tutkinnosta (taitotasot 5 ja 6) vähintään kolme osakoetta suoritettuna hyväksytysti. Eri tutkintokertoja voi yhdistellä.
9. Valtionhallinnon suullinen ja kirjallinen kielitutkinto (suomi/ruotsi) suoritettu arvosanalla hyvä
10.TISUS-koe (Test i svenska för universitetsstudier) kaikki kokeen osa-alueet suoritettu hyväksytysti.
Jos osoitat kielitaidon samalla korkeakoulututkinnolla, jolla haet tohtorihaussa, kielitaidon osoittamiseksi ei tarvitse toimittaa lisäliitettä.
Jos osoitat kielitaidon suomalaisella ylioppilastutkinnolla, liitä hakulomakkeelle kopio yo-tutkintotodistuksestasi.
Jos osoitat kielitaidon peruskoulun tai toisen asteen päättötodistuksella, liitä hakulomakkeelle kopio päättötodistuksesta, jossa näkyy kielen arvosana.
Yleisestä kielitutkinnosta (YKI), valtionhallinnon kielikoetuloksesta tai TISUS-kokeesta tulee toimittaa oikeaksi todistettu paperikopio skannattuna osoitteeseen [email protected].
Kaikki arvioitavat liitteet, jotka haluat huomioitavan hakuprosessissa, tulee olla kielellä, jota hakemuksia arvioivat ihmiset ymmärtävät. Yleensä tämä tarkoittaa englantia tai suomea. Jos asiakirjasi ovat jollain muulla kielellä, ota etukäteen yhteyttä pääaineen professoriin.
Vaadittavat liitteet:
Tutkintotodistus, todistuksen liite ja virallinen suoritusote englanninkielisin käännöksin.
Skannattu värikopio alkuperäisestä hakukelpoisuuden antavan ylemmän korkeakoulututkinnon tutkintotodistuksesta* (PDF-muodossa), Nimeä liite seuraavasti: Tutkintotodistus-sukunimi-etunimi.
*Tämä ei koske hakijoita, joilla on keskeneräinen tutkinto. Tutkinto tulee olla suoritettuna 24.11.2025 mennessä. Jos tutkinto on kesken hakuvaiheessa, jätä tutkintotodistuksen latausliiteosio tyhjäksi.
*Aalto-yliopistossa tai sen edeltäjissä ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden hakijoiden tarvitsee toimittaa ainoastaan opintosuoritusote, ei tutkintotodistusta tai diploma supplement-dokumenttia.
Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, skannatut värikopiot tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen virallisista käännöksistä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi (PDF-muodossa). Virallisen käännöksen ohjeet ovat alla (katso Liiteohjeet-kohdan "Käännökset").
Nimeä liitteet: Käännös-todistus-sukunimi ja Käännös-ote-sukunimi.
Jos sinulla on muita korkeakoulututkintoja, jotka haluat otettavan huomioon valinnassa, lisää skannatut värilliset kopiot tutkintotodistuksesta, todistuksen liitteestä ja virallinen opintosuoritusote. Jos asiakirjat eivät ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, vaaditaan myös skannatut värikopiot virallisista käännöksistä.
Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulu varaa oikeuden pyytää hakijalta hakudokumenttien käännöksiä tai alkuperäisiä dokumentteja.
Valintaryhmä 2: suomalainen ylempi ammattikorkeakoulututkinto tai ulkomainen ylempi korkeakoulututkinto. Lue lisää valintaryhmistä yllä.
GMAT: Virallinen testiraportti tulee lähettää testin ylläpitäjän toimesta suoraan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle. Testin ylläpitäjät lähettävät raportit sähköisesti. Kokeessa hakijat valitsevat korkeakoulun, johon he haluavat testituloksensa lähetettävän. Testitulokset tulee lähettää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun GMAT-ohjelmakoodilla C1N-9F-85.
Jos olet suorittanut kokeen aikaisemmin, mutta et lähettänyt tuloksia Aaltoon, pyydä testin ylläpitäjää lähettämään viralliset tulokset kauppakorkeakoulun ohjelmakoodilla.
Lisätietoja GMAT-testistä:GMAT (www.mba.com).
GRE: Hyväksytyt kokeet ovat GRE General Test ja GRE Revised General Test. GRE-subjecttest ei ole hyväksyttävä. Testin ylläpitäjän tulee lähettää virallinen testiraportti suoraan Aalto-yliopistolle. Testin tulokset saadaan sähköisesti testin ylläpitäjiltä. Aalto-yliopiston GRE-testin raportointikoodi on 7364.
Jos suoritit kokeen aikaisemmin, mutta testipisteitä ei lähetetty, pyydä testin ylläpitäjää lähettämään lisäpisteraportti Aalto-yliopistoon.
Pisteitä muunnettaessa huomioidaan vain GRE-testin Verbal reasoning-osio ja Quantitative reasoning-osio
Lisätietoja GRE-testistä: GRE (www.ets.org/gre)
Aalto-yliopisto hyväksyy myös seuraavat: GMAT™ Online exam ja GRE® General Test at home.
Huom! Virallisten testitulosten lähettäminen Aalto-yliopistolle voi kestää useita viikkoja. Jos siis suoritit testin lähellä määräaikaa (9.1.2025), liitä hakemukseesi epävirallinen pdf-testituloksesi. Hakemuksesi on ehdollinen, kunnes virallinen testitulos on toimitettu palvelutuottajan toimesta Aalto-yliopistolle.
Kopio viimeistään 9.1.2025 tehdyn kielitestin tuloksista. Jos hakijan pisteet löytyvät testin omistajan tietokannasta ennen hakuajan päättymistä, opiskelijakopiota ei vaaditaan. Huomioithan, että hakija ei voi tulla ehdollisesti valituksi puuttuvalla kielitestillä, koe on aina suoritettava ennen hakuajan päättymistä;
Lue lisää tulosten lähettämisestä kohdasta Kielitaitovaatimukset.
Voit vapaasti käyttää omaa mallia, standardoitua vaatimusta ei CV:lle ole.
Enintään 1000 sanan pituinen englanninkielinen motivaatiokirje (statement of purpose), joka kuvaa motivaatiotasi tohtorintutkintoon ja uratavoitteitasi
Pääaineesta riippuen:
Tutkimussuunnitelman muoto on vapaa, voit esimerkiksi noudattaa oman tieteenalasi totuttua muotoa.
Lisätietoa tutkimussuunnitelmasta
Seuraavat pääaineet vaativat tutkimussuunnitelman: Kansainvälinen liiketoiminta, Organisaatiot ja johtaminen, Yrittäjyys, Yritysjuridiikka, Organisaatioviestintä, Markkinointi, Logistiikka, Laskentatoimi.
Seuraavat pääaineet vaativat akateemisen työn: Liikkeenjohdon systeemit, Tietojärjestelmätiede, Rahoitus, Taloustiede.
Kaksi suosituskirjettä jotka suosittelija lähettää suoraan [email protected]-osoitteeseen.
Huomaa, että suosittelija voi olla yliopistotaustainen, teollisuudesta tai yrityksestä ja että kirjeelle ei ole mallipohjaa. Hakijan vastuulla on ottaa yhteyttä suosittelijoihin ja ohjeistaa heitä lähettämään kirjeet suoraan osoitteeseen [email protected].
Kopio voimassa olevasta passista tai virallisesta valtion myöntämästä henkilökortista, jossa on kuva ja tiedot kansalaisuudesta. Lataa kopio vain passin henkilötietosivusta (ei kaikista sivuista). Nimeä tiedosto muodossa: Passi-sukunimi-etunimi.
Hakuaika syksyllä 2025 alkaviin opintoihin alkaa 12.12.2024 ja päättyy 9.1.2025. Hakemus koostuu sähköisestä hakulomakkeesta, jonne hakija lisää tarvittavat liitteet PDF-muodossa. Myöhästyneitä hakemuksia ei arvioida.
Hakijan tulee hakemuksellaan määritellä mihin pääaineeseen hän hakee.
GMAT- tai GRE-testit sekä kielitestit on suoritettava ennen hakuajan päättymistä.
Hakemus (mukaan lukien sen liitteet PDF-muodossa) toimitetaan sähköisen hakujärjestelmän kautta. Haku päättyy 9.1.2025.
Lue hakukelpoisuutta, hakuprosessia ja vaadittavia asiakirjoja koskevat tiedot huolellisesti ennen hakemuksen täyttämistä.
Linkki on avoinna 12.12.2024 klo 09:00 (UTC+2) - 9.1.2025 klo 15:00 (UTC +2)
Varmista, että hakemuksella antamasi sähköpostioisoite on voimassa vielä hakuajan päätyttyäkin siihen asti kunnes tulokset on julkaistu.
Tohtorikoulutuspalvelu tarkistaa hakemuksesi ja vaaditut asiakirjat yleisten kelpoisuusvaatimusten osalta eli tarkistaa asiakirjojen aitouden, varmistaa, että hakemus sisältää kaikki vaadittavat asiakirjat ja hakija täyttää hakuvaatimukset. Puutteelliset tai kelpaamattomat hakemukset hylätään tässä vaiheessa, eivätkä professorit käsittele niitä.
Hakukelpoiset hakemukset välitetään laitoksille akateemiseen arviointiin hakemuksessa nimetyn pääaineen perusteella. Pääaineilla on oikeus siirtää hakemus toiseen pääaineeseen oman arvionsa perusteella. Akateemiset laitokset arvioivat hakemuksia aiemman akateemisen suorituskyvyn, tutkimuspotentiaalin, motivaation, standardoitujen testien suoritusten ja suositusten perusteella. Hakukelpoisten hakemusten akateeminen arviointi suoritetaan hakuasiakirjojen perusteella ja hakijoiden tulee olla käytettävissä mahdolliseen haastatteluun.
Valittujen hakijoiden määrä perustuu akateemiseen arviointiin, tarjolla olevaan rahoitukseen ja ohjauskapasiteettiin. Kaikki hakukelpoiset hakijat eivät tule valituksi, vain parhaille hakijoille voidaan tarjota opiskelupaikka.
Tohtorinkoulutusneuvosto tekee akateemisten arvioijien arvion perusteella valinnasta tai hylkäämistä koskevan ehdotuksen Kauppakorkeakoulun dekaanille. Dekaani tekee päätöksen hakijoiden hyväksymisestä tai hylkäämisestä.
Tulosten julkaisun aikataulu ilmoitetaan tässä pian.
Oikaisupyyntö tarkoittaa, että hakijalla on mahdollisuus vaatia oikaisua, jos hän katsoo, että päätöksentekoprosessissa on tapahtunut virhe. Valituksessa hakijan tulee ilmoittaa virhe. Valitusoikeutta ei ole tarkoitettu välineeksi saada palautetta tai pyytää lisätietoja hakuprosessista. Valintapäätökset perustuvat hakijan Aalto-yliopistolle määräaikaan mennessä toimittamiin tietoihin. Valituskirje osoitetaan Kauppakorkeakoulun dekaanille.
Valituskirje on toimitettava Aalto-yliopiston kirjaamoon 14 päivän kuluessa päätösten julkistamisesta:
Aalto-yliopisto
Kirjaamo
PL 11000
FI-00076 Aalto
Suomi
tai sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]
Käyntiosoite: Otakaari 1 B, Espoo.
Oikaisupyynnöt käsitellään mahdollisimman pian oikaisuajan päätyttyä, mutta otathan huomioon lomakauden aiheuttamat viivästykset.
Valitun on ilmoitettava yliopistolle tarjotun opiskelupaikan vastaanottamisesta tai opiskelupaikka perutaan. Hyväksytyn hakijan tulee ottaa opiskelupaikka vastaanhakujärjestelmässä ja ilmoittautua samalla ensimmäiselle lukuvuodelle. Hyväksyminen on sitova, eikä sitä voi muuttaa. Tarkemmat ohjeet lähetetään hyväksytyille hakijoille valintapäätöksen mukana.
Hyväksytyn hakijan opinto-oikeus alkaa 1.8.2025. Käytännössä opinnot alkavat syyskuussa 2025.
1.8.2016 alkaen hakijat, voivat ottaa yhden lukukauden aikana vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelijapaikan Suomessa (yliopistolaki 558/2009). Korkeakoulututkintoihin kuuluvat yliopistojen myöntämät kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinnot sekä ammattikorkeakoulujen tutkinnot.
Valitun hakijan tulee hyväksyä (tai hylätä) tarjottu opiskelupaikka 10 päivän kuluessa valintakirjeen päivämäärästä ja ilmoittautua läsnäolevaksi tohtoriopiskelijaksi. Ensimmäisenä opintovuonna poissaolevaksi voi ilmoittautua vain yliopistolaissa (Yliopistolaki 558/2009, 39 §) annetuin perustein, kuten:
Jos sinulla on kysyttävää hakuohjeista, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen [email protected]
Halutessasi keskustella hakemaasi pääaineen kanssa ennen hakemuksen jättämistä, löydät alta listan pääaineensa tohtoriopintoja vastaavista professoreista, joihin voit ottaa yhteyttä (katso sähköpostiosoitteet https://people.aalto.fi/):
Laskentatoimi | Professori Lasse Niemi |
Yritysjuridiikka | Apulaisprofessori Moritz Scherleitner |
Taloustiede | Professori Kristiina Huttunen |
Yrittäjyys | Professori Myrto Chliova |
Rahoitus | Johtaja Mikko Leppämäki |
Tietojärjestelmätiede | Professori Matti Rossi Professori Virpi Tuunainen |
Kansainvälinen liiketoiminta | Apulaisprofessori Iiris Saittakari |
Logistiikka | Professori Markku Kuula |
Liikkeenjohdon systeemit | Professori Pekka Malo |
Markkinointi | Apulaisprofessori Kushagra Bhatnagar |
Organisaatiot ja johtaminen | Apulaisprofessori Jukka Rintamäki |
Organisaatioviestintä | Apulaisprofessori Paula Koskinen Sandberg |
Laskentatoimen laitos on yksi Pohjoismaiden johtavista tutkimuslaitoksista.
Aalto-yliopiston rahoituksen laitos on Euroopan johtavia rahoituksen laitoksia.
Johtamisen laitos tarjoaa dynaamisen oppimis- ja tutkimusympäristön.
Taloustieteen laitos tarjoaa kattavan näkemyksen talouksien toiminnasta ja yritysten toimintaympäristöstä.
Tieto- ja palvelujohtamisella viitataan tiedon ja digitaaliteknologian luovaan hyödyntämiseen liiketoiminnassa ja siirryttäessä teollisesta tuotannosta palveluvoittoiseen tuotantoon.
Markkinoinnin laitos on menestyksekäs ja dynaaminen yhteisö opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita, joiden kunnianhimoisuus näkyy tutkimusprojekteissa ja hankkeiden verkostoissa.
Kansainvälisten markkinoiden tutkimuskeskus (CEMAT) toteuttaa akateemista ja soveltavaa tutkimusta, jossa erikoistutaan Venäjän talouteen ja liiketoimintaympäristöön. CEMAT toimii avoimen yliopistoverkoston Northern Dimension Instituten (NDI) johtavana koordinaattorina.
CKIR:n tutkimus keskittyy innovaatioekosysteemeihin, IT-palveluympäristöihin ja uuteen liiketoiminnan dynamiikkaan.
Haku syyskuussa alkaviin opintoihin järjestetään vuosittain joulu-tammikuussa.
Kuka tahansa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tohtoriopinnoista kiinnostunut voi osallistua hakuun. Sinulla voi olla oma rahoitus opinnoillesi, toinen tohtoritutkinto, tai voit olla Suomen, Skandinavian tai jonkin muun maan kansalainen. Mikäli olet jo tuottanut tieteellisiä julkaisuja, ne voidaan ottaa huomioon hakuvaiheessa.
Valinnassa on kaksi valintaryhmää, aiempaa tutkintoon perustuen. Lue yllä lisää valintaryhmistä ja niihin sovellettavista vaatimuksista.
Linkki hakemukselle ohjeineen lisätään tälle sivulle lähempänä hakuaikaa. Hakemus on sähköinen. Hakija skannaa ja liittää kaikki pyydetyt liitteet hakemukselleen, lukuunottamatta GMAT- tai GRE-testiraporttia ja suosituskirjeitä. Paperisia liitteitä ei tarvita.
Kaksi. Suosituskirjeet tulee lähettää suoraan tohtoriohjelmalle. Kirjeet voi tulostaa paperille tai lähettää sähköpostitse. Kummassakin tapauksessa kirjeiden tulee saapua suoraan suosittelijalta tohtoriohjelmalle. Poikkeuksellisesti mikäli olet suorittanut maisteritutkinnon Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja opinnäytteen ohjaajasi on osa koulun henkilöstä, suosituskirjeet eivät välttämättä ole tarpeellisia, mutta se tulee tarkistaa laitokselta etukäteen.
Rahoitusjärjestelyt tehdään kun hakuprosessi on ohi ja hyväksytyt opiskelijat saavat ohjeet rahoitusta varten.
Vaatimukset riippuvat valintaryhmästä missä haet. Lue lisää yllä annetuista ohjeista.
Vastaanotamme vuosittain noin 170-260 hakemusta ja hyväksymme noin 20-30 opiskelijaa. Määrät vaihtelevat vuosittain eivätkä edellisen vuoden määrät ole välttämättä luotettavia ennustajia seuraavalle vuodelle.
”Valitsemasi akateemisen työn” valitsee hakija itse. Se voi olla maisterin tutkinnon opinnäytetyö mikäli olet valmistunut lähiaikoina tai olet valmistumassa, tai mikä tahansa muu tutkimustyö, -julkaisu tai muu tieteellinen työ, jonka koet oleelliseksi hakemustasi varten.
Hyväksytyt opiskelijat aloittavat tohtoriopintonsa syyskuun alussa.
The Graduate Management Admission Test (GMAT) ja Graduate Records Examinations (GRE) ovat englanninkielisiä standardisoituja testejä, joita käytetään kansainvälisesti arviointikriteerinä kauppatieteiden opiskelijavalinnoissa. Testit arvioivat hakijan analyyttisiä, kielellisiä ja kvantitatiivisia kykyjä.
Aalto-yliopisto ei järjestä GMAT- ja GRE-testejä. Kysymykset testeistä tulee osoittaa testien järjestäjille.
Graduate Management Admission Test (GMAT) koostuu neljästä osasta:
Aalto-yliopisto ottaa huomioon vain testin kokonaispistemäärän. Kokonaispistemäärä muodostuu vain kvantitatiivisesta ja sanallisesta osuudesta. Analyyttinen kirjallinen osuus ja ongelmanratkaisu eivät vaikuta kokonaispisteisiin eikä niitä oteta huomioon hakuprosessissa. Hakija voi halutessaan jättää tekemättä analyyttisen kirjallisen osuuden sekä ongelmanratkaisun.
Lisätietoa testijärjestäjän nettisivuilta: www.mba.com.
Graduate Record Examinations (GRE)
Huomioonotettavat testit ovat GRE General Test ja GRE Revised General Test. GRE Subject Test ei hyväksytä.
GRE-testin rakenne:
Sanallinen päättely: arvioi kykyä analysoida ja tehdä päätelmiä keskustelusta; tehdä päätelmiä epätäydellisen tiedon pohjalta; ymmärtää kirjoittajan oletuksia ja/tai perspektiiviä; ymmärtää useita tarkoituksia kuten kirjaimellisuutta, kuvainnollisuutta ja kirjoittajan tarkoitusperää sekä valita oleelliset asiat; erottaa tärkeät ja vähemmän olennaiset asiat; tehdä yhteenveto tekstistä; ymmärtää tekstin rakennetta, sanojen tarkoituksia, lauseita ja kokonaisia tekstejä; ymmärtää sanojen ja konseptien yhteneväisyyksiä.
Kvantitatiivinen päättely: mittaa kykyä ymmärtää kvantitatiivista tietoa; analysoida ja tulkita sitä; ratkaista ongelmia käyttäen matemaattisia malleja; hyödyntää matemaattisia taitoja ja alkeistason aritmetiikkaa, algebraa, geometriaa ja datan käsittelyä sisältäen tosielämän skenaarioita.
Analyyttinen kirjoittaminen: arvioi kykyä ilmaista monimutkaisia ideoita selkeästi ja tehokkaasti; perustella ajatuksia järki- ja esimerkkipohjaisesti; tutkia väitöksiä ja niiden perusteluita; ylläpitää hyvin keskitettyä ja johdonmukaista keskustelua; hallita kirjoitetun englanninkielen elementtejä.
Lisätietoa testistä osoitteesta www.ets.org/gre.
Molemmat hyväksytään. GMAT Focus editionissa Aalto katsoo kokonaispistemäärää joka koostuu Quantitative Reasoning, Verbal Reasoning ja Data Insights- osista.
Testin voi suorittaa missä tahansa sadoista testipisteistä ympäri maailman. Löydä lähin testipisteesi testijärjestäjän nettisivuilta.
Suomessa GMAT-testin järjestää SwanIT Oy (LGF), joka sijaitsee Espoossa (Osoite: Metsäneidonkuja 8, Spektri Business Park, Trio-rakennus, 1. kerros, 02130 Espoo). Testikeskus tarjoaa vain tilat GMAT-testiä varten. Lisätietoa testin sisällöstä, rekisteröitymisestä ja maksamisesta löytyy testijärjestäjän sivuilta www.mba.com. Testiä varatessa sinun tulee ilmoittaa nimesi juuri siten, kuin se lukee henkilöllisyystodistuksessasi, jonka otat testipäivänä mukaasi. Testi maksaa noin 250 USD.
GRE-testin voi varata testijärjestäjän sivuilta. Kun rekisteröidyt netissä, sinun tulee ensin tehdä My GRE -tili. Suomessa GRE-testin järjestää Nuevo Mundo (Arabiankatu 12, 7. kerros, 00560 Helsinki). Testi maksaa noin 205 USD.
Testin rakenteeseen ja sisältöön kannattaa perehtyä hyvin ennen testiä. Testijärjestöt tarjoavat paljon harjoitusmateriaaleja netissä. Myös harjoituskirjoja on saatavilla.
GMAT-testin harjoitteluvinkkejä ja ilmainen harjoitteluympäristö löytyvät osoitteesta www.mba.com.
GRE-sivustolta löytyy ’Prepare for the Test’ -osio ja kyseiseltä sivulta voi ladata harjoittelusovelluksen testiä varten.
Testin varaaminen ja suorittaminen hyvissä ajoin on hakijan vastuulla. Tulosten valmistumisen ja korkeakouluille toimituksen aikataulu kannattaa tarkastaa testijärjestäjältä. Aalto-yliopisto ei järjestä testiä eikä voi vastata testituloksien lähettämiseen liittyviin kysymyksiin.
Valintaryhmässä 2 hakevien hakijoiden tulee suorittaa GMAT/GRE -testi. Valintaryhmäsi määräytyy aiemmin suorittamasi korkeakoulututkinnon mukaisesti.
GMAT- ja GRE-tulokset ovat voimassa 5 vuotta. 2025 valinnassa vanhin hyväksyttävän tuloksen testipäivä on 12.12.2019. Huomaa, että testipalveluntarjoaja ei lähetä yli 5 vuotta vanhoja testituloksia.
Testistä otetaan huomioon paras voimassaoleva tulos. Eri testipäivinä suoritettujen testien tuloksia ei voi yhdistellä. Testin suorituspäivä ilmoitetaan sähköisellä hakemuksella.
Liitteiden tulee olla suomen-, ruotsin- tai englanninkielisiä. Jos alkuperäinen opintosuoritusote tai tutkintotodistus on myönnetty jollain muulla kielellä, tulee näistä toimittaa viralliset käännökset.
Käännös on virallinen, jos sen on tehnyt tutkinnon myöntänyt korkeakoulu tai virallinen kielenkääntäjä. Virallisen kielenkääntäjän käännöksissä tulee olla kääntäjän leima ja allekirjoitus.
Opetushallitus ylläpitää rekisteriä (oph.fi) virallisista kääntäjistä Suomessa.
Ulkomaisen tutkinnon englanninkielinen diploma supplement (tutkintotodistuksen liite) kelpaa tutkintotodistuksen käännökseksi, mikäli siinä on kaikki samat tiedot kuin tutkintotodistuksessa (vähintään tutkintonimike, tutkinnon myöntäneen korkeakoulun nimi, tutkinnon myöntöpäivämäärä ja opiskelijan nimi).
Kuulut valintaryhmään 1 eikä sinulta vaadita GMAT/GRE-testiä.