Janne Pietilä on harrastanut musiikkia nuoresta lähtien, minkä vuoksi akustiikan ja audioteknologian maisteriohjelma tuntui hänestä heti oikealta vaihtoehdolta. Kurssien ajankohtaisen ja mielenkiintoisen sisällön lisäksi hän on nauttinut erityisesti vapaudesta suunnitella omia opintoja ja aikatauluja.
Jannen mukaan myös alan työllisyystilanne näyttää hyvältä - hän on huomannut, että koulutus on arvostettu ja ohjelmasta valmistuneita rekrytoidaan helposti esimerkiksi rakennusakustiikan tehtäviin.
Miksi valitsit Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology -maisteriohjelman?
Musiikki ja kitaransoitto ovat olleet minulle tärkeitä asioita pienestä pitäen. Lukiossa mietin, minne lähtisin opiskelemaan ja pohdin musiikkialaa vaihtoehtona. Siinä mietityttivät kuitenkin esimerkiksi työllistyminen ja musiikkialan heikko asema yhteiskunnassa. Lukiossa pärjäsin hyvin fysiikassa ja matematiikassa ja kun törmäsin Aalto-yliopiston akustiikan maisteriohjelmaan, olin vakuuttunut, että tämä olisi minulle oikea paikka. Kävin eräässä Aallon lukiolaisille suunnatussa tapahtumassa, ja siellä minua neuvottiin lukemaan sähkötekniikan kandiksi ja jatkamaan siitä Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology -maisteriohjelmaan.
Mikä on ollut parasta opinnoissasi?
Vapaus koota itse haluamansa kurssit ja se, että voi itse päättää, miten ja milloin opiskelee. Kiitos myös ohjelman opettajille siitä, että kurssit ja niiden sisällöt on mietitty hyvin ja ne ovat ajan hermolla. Aallossa on hyvät mahdollisuudet ottaa kursseja muista Aallon kouluista, mutta myös muista yliopistoista. Itse kävin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa pari musiikkiteknologian kurssia.
Aallossa on paljon erilaisia yhdistyksiä, jotka mahdollistavat jokaiselle omanlaisia harrastuksia. Näistä on löytynyt itsellenikin sopiva musiikkiyhdistys, teekkareiden jazzyhdistys Polirytmi ry, jonka toiminnassa olen mukana.