Aallon näyttelytilat
Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Aallon näyttelytiloissa esitellään yliopiston kuuden korkeakoulun innovatiivista ja luovaa tutkimusta. Tiloissa järjestetään esimerkiksi pedagogista näyttelytoimintaa kuten kurssien tuloksia esitteleviä näyttelyitä, opiskelijaprojekteja, konferenssinäyttelyitä ja koulutustapahtumia. Lisäksi Aallon näyttelyistä vastaava tiimi kuratoi ja koordinoi joka vuosi useita poikkitieteellisiä, eri teemoihin keskittyviä hankkeita niin kampuksella kuin kumppaneidenkin tiloissa yleisön tavoittamiseksi laajemminkin.
Väre, Otaniementie 14
Aalto-yliopistolla on yhdeksän näyttelytilaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Väre-rakennuksessa. Näyttelytiloissa järjestetään ympäri vuoden sekä kursseihin liittyvää että kuratoitua ohjelmaa kuten näyttelyitä, tapahtumia ja projekteja. Niiden kautta Aalto-yhteisö ja muu yleisö pääsevät tutustumaan Aallon taitelijoiden, suunnittelijoiden ja tutkijoiden innovatiiviseen työhön. Syyskuussa 2018 käyttöön otettu Väre sijoittuu kampusalueen kahden maamerkin, Otakaari 1:ssa sijaitsevan Kandidaattikeskuksen ja Harald Herlin -oppimiskeskuksen, väliin. Näyttelyohjelmassa korostuu innovatiivinen yhteistuottaminen, tiedon jakaminen ja dialogin vahvistaminen sekä yliopiston sisällä että yhteistyökumppanien kanssa. Väre tarjoaa useita erilaisia näyttelytiloja luovan työn esittelyyn ja poikkitieteellisten tapahtumien järjestämiseen.
Kandidaattikeskus, Otakaari 1
BetaSPACE-galleria sijaitsee Espoon Otaniemessä osoitteessa Otakaari 1, A-siipi. Se tarjoaa Aalto-yhteisölle tilaa kokeiluille ja pohdinnalle alasta riippumatta. BetaSPACEssa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden kurssitöiden näyttelyt yhdistyvät kuratoituun sisältöön, joka esittelee yliopiston muita koulutus- ja tutkimusaloja ja toimintaa. Elegantin ja tyylikkään tilan on suunnitellut arkkitehti Alvar Aalto.
Harald Herlin -oppimiskeskus, Otaniementie 9
Harald Herlin -oppimiskeskuksen näyttelytilat ovat Pääaula, Lämpiö ja Tori. Oppimiskeskuksen sisätiloissa näkyy edelleen Alvar Aallon kädenjälki, mutta tilat on remontoitu toimimaan myös näyttelytiloina. Niissä järjestetään sekä kuratoituja että kurssitöinä toteutettuja näyttelyitä, työpajoja, seminaareja ja esittävää taidetta. Ainutlaatuisessa rakennuksessa on pääaulan ja yläkerran lämpiön näyttelytilojen lisäksi opiskelutiloja, muun muassa kuva-aineistoja sisältävä Visual Resource Centre sekä yhdeksän metriä leveä mediaseinä rakennuksen Tori-näyttelytilassa, jossa voi järjestää myös tilaisuuksia.
Dipoli Gallery, Otakaari 24
Aalto-yliopiston päärakennus Dipoli on kohtaamisten ja tapahtumien näyttämö opiskelijoille, yliopistolle ja sen kumppaneille. Dipoli Gallery on yliopiston edustustila. Dipoli Gallery on Aalto-yliopiston edustustila, tuotantotalo, jossa suunnitellaan, luodaan ja käynnistetään asioita yhdessä ja jossa Aalto-yhteisö tuottaa uutta tietämystä. Dipoli Galleryn kuratoituun ohjelmaan kuuluu Aalto-yhteisön töitä esitteleviä näyttelyitä ja monenlaisia tapahtumia.
M8 Art Space, Maarintie 8
M8 Art Space -taidetila avattiin vuonna 2016 tuomaan Aalto-yliopiston sähkötekniikan ja muiden alojen ajattelu- ja toimintaympäristöön taiteellista tutkimusta tarjoamalla alustan näyttöruutuja hyödyntäville taideteoksille. Tilassa esitetään teoksia taiteilijoilta, jotka käsittelevät sähkötekniikan kehitykseen liittyviä aiheita. Nelikanavaisia videotaideteoksia esitetään Maarintie 8:ssa sijaitsevan rakennuksen aulassa.
Aalto Studios Gallery Lounge, Otakaari 7
Aalto Studios Gallery -näyttelytila on osa Aalto Studios -mediakeskusta. Otakaari 7:ssä sijaitseva kokeilevuuteen ja pohdintaan kannustava tila on tarkoitettu koko Aalto-yhteisölle. Näyttelyissä esitellään Aallon monitieteisiä koulutus- ja tutkimusaloja ja muuta toimintaa. Tila on kohtaamisten ja tapahtumien näyttämö opiskelijoille, yliopistolle ja sen kumppaneille. Aalto Studiosilta voi lainata videotykkejä ja IT-laitteita tilassa järjestettäviä näyttelyitä varten.