Uutiset

Aallon innovaatio- ja yrittäjyystoiminta arvioitiin kovatasoiseksi

Aalto-yliopisto sijoittui MIT:n 200 yliopiston vertailussa viiden nousevan yliopiston joukkoon.

Innovaatio- ja yrittäjyystoimintaa tarjoavien yliopistojen menestystä arvioi amerikkalainen Massachusetts Institute of Technology, MIT. Aalto-yliopiston menestystekijöiksi arvioitiin lahjakkaiden yksilöiden johtama tasa-arvoinen ja ruohonjuuritason työ, vahva startup-yrittäjyyttä tukeva ilmapiiri ja Aalto-yliopiston ylimmän johdon tuki.

‒ On hienoa, että Suomessa ja Aallossa tehty hyvä työ saa tunnustusta. Tähän on päästy nostamalla Aalto-yliopiston perustamisesta lähtien innovaatiotoiminta ja yrittäjyys keskeisesti mukaan koulutukseen, tutkimukseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen koko yliopistossa, Aalto-yliopiston vararehtori Hannu Seristö iloitsee.

Vertailussa arvioitiin muun muassa yliopistojen innovaatioita tukevaa ilmapiiriä, tutkimusalueiden vahvuuksia, opiskelijoiden yrittäjyysmyönteisyyttä sekä valtion tarjoamaa tukea.

Hannu Seristö pitää opiskelijoiden uraauurtavaa työtä ja yhteistyötä yrittäjien kanssa merkittävinä kasvuyrittäjyyttä edistävinä tekijöinä.  

‒ Kokeneiden yrittäjien valmennus aloitteleville yrityksille muun muassa Startup Saunassa on ollut valtavan arvokasta. Myös ministeriöt ja erityisesti Tekes ovat tukeneet toiminnan kehittämistä. Yhteispelillä on saatu erittäin hyvää aikaan, mutta tekemistä riittää vielä paljonkin. Tavoitteet ovat korkealla ja kilpailu on kovaa eikä tässä muu auta kuin juosta entistä lujempaa, Seristö jatkaa.

Aalto-yliopisto sijoittui arvioidusta 200 yliopistosta viiden ”nousevan tähden” joukkoon, jotka toimivat haasteellisissa ympäristöissä ja kykenevät avaamaa uusia teitä käytännön sovelluksille innovaatioekosysteemin kannalta vähemmän suotuisissa olosuhteissa. Tähän joukkoon lukeutuvat myös University of Auckland (Uusi-Seelanti), University of Michigan (USA), KAIST (Etelä-Korea) ja Technion (Israel). Rankingissa korkeimmalle sijoittuivat alan kolme huippuyliopistoa, MIT (USA), Stanford University (USA) ja University of Cambridge (Iso-Britannia), jotka tunnetaan korkeatasoisesta tutkimuksesta, opetuksesta sekä maailmanlaajuisista, merkittävistä keksinnöistä. Stanfordin yliopiston kanssa Aalto-yliopisto on tehnyt jo vuosia läheistä yhteistyötä.

Aalto-yliopiston panostus kasvuyrittäjyysopetukseen alkaa tuottaa hedelmää. Esimerkiksi Aalto Ventures Program (AVP) on parissa vuodessa valmentanut lähes 3000 perusopiskelijaa yrittäjyyteen.

Yliopistojen arviointi julkaistiin 25. heinäkuuta. Lue koko arviointi Creating university-based entrepreneurial ecosystems evidence from emerging world leaders (rhgraham.org, pdf-tiedosto)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.
Two students fly a kite. Photo: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Miten valmistaa opiskelijoita ammattilaisiksi epävarmassa tulevaisuudessa?

Valmistuneet tarvitsevat monenlaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä.
Henri Hentilä, Henrik Kahanpää & Alec Wright.
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot Julkaistu:

Mikä on parasta tohtoriopinnoissa? Palkitut sähkötekniikan tohtorit kertovat

Elli Leppänen, Henri Hentilä, Henrik Kahanpää ja Alec Wright palkittiin erinomaisista väitöskirjoista.
voikukkia nurmikolla
Opinnot Julkaistu:

Kauppatieteen avoimen väylän valintaperusteet vuodelle 2025

Kauppatieteen avoimen väylän valintaperusteet vuodelle 2025 on päivitetty väylän ohjesivuille (aalto.fi).