Uutiset

Aallon uusi First Time Manager -koulutus tarjoaa kattavat eväät aloittelevalle esihenkilölle

Noin puolen vuoden mittainen koulutus opettaa osallistujia reflektoimaan omaa johtajuuttaan. Tärkeintä on hahmottaa omaa esihenkilötyötään ja muodostaa toimivia työskentelytapoja jatkoa varten.
People with laptops having a meeting around a table.
Kuva: Otso Alasko

Esihenkilötyö ja tiimien tai projektien luotsaaminen vaatii monenlaisia taitoja, jotka useimmiten opitaan käytännön työn ja kokemuksen kautta. Työelämässä on kuitenkin paljon alanvaihtajia, vastavalmistuneita ja muita osaajia, jotka ovat vasta aloittamassa uraansa esihenkilönä, tiiminvetäjänä tai projektipäällikkönä.

Millaisia asioita ensimmäistä kertaa tällaisessa vastuutehtävässä työskentelevän henkilön tulisi osata?

Tähän kysymykseen Aalto-yliopistossa lanseerattu First Time Manager -koulutusohjelma pyrkii tarjoamaan vastauksia. Puolen vuoden mittainen työpajoihin, henkilökohtaisiin välitehtäviin ja ryhmätyöskentelyyn perustuva ohjelma tukee monipuolisesti osallistujien kehittymistä esihenkilötyössä.

”Koulutusinvestointi kasvaa korkoa, kun työpaikan asiat ovat kunnossa”

Idea First Time Manager -koulutukseen tuli alun perin Aallon alumneilta, josta se eteni pilotiksi vuonna 2020. Koulutus osoittautui hyödylliseksi ja sitä jatkettiin Tekniikan Akateemiset TEK ry:n kautta 120 osallistujalle. Nyt se on tarjolla kaikille osana Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjontaa.

First Time Managerin aikana käsitellään johtamiseen liittyviä aiheita eri näkökulmista ja pohditaan oman johtajuuden ja esihenkilötyön visiota. Kun koulutus on tarpeeksi pitkä, sen aikana tarjoutuu myös aidosti aikaa ja mahdollisuuksia pohtia omaa esihenkilötyötä.

”Koulutuksessa opetetaan ajattelemaan ja reflektoimaan omaa tilannetta työpaikalla. Ei edetä pelkät työkalut edellä, vaan halutaan rakentaa pohja ja periaate, jota voidaan sitten soveltaa niiden työkalujen avulla”, sanoo kouluttaja, yliopistonlehtori Jari Ylitalo.

Ylitalo korostaa, että on tärkeää rakentaa työpaikalle jatkuvan oppimisen kulttuuri ja varmistaa, että tukitoimet uudelle esihenkilölle ovat kunnossa.

”Kurssit ovat hyödyllisiä, mutta ne eivät yksistään riitä, vaan työpaikoilla tarvitaan jatkuvaa käytänteiden ja kulttuurin kehittämistä ja ylläpitoa. Koulutuksen jälkeen aiheista kannattaa keskustella työkavereiden kesken. Myös muista tukitoimista, kuten mentorointi- ja tukihenkilötoiminnasta, täytyy pitää huolta. Koulutusinvestointi alkaa kasvaa korkoa, kun työpaikan asiat ovat myös kunnossa.”

Valmennus ei tarjoa suoria vastauksia siihen, kuinka voisit olla upea pomo, vaan se antaa sinulle työkaluja kehittää itseäsi sitä kohti.

First Time Manager -koulutuspilotin osallistujapalaute

Seuraava toteutus tulossa syksyllä

Seuraava First Time Manager -toteutus käynnistyy 14.9.2023 ja jatkuu kevääseen 2024 saakka. Ilmoittautuminen seuraavaan toteutukseen on jo käynnissä ja ennakkoilmoittautujan etuhinta on voimassa 31.5.2023 saakka.

Jos samasta organisaatiosta on useita kiinnostuneita osallistujia, koulutus on mahdollista saada alennettuun ryhmähintaan. Kysy lisää! Yhteystiedot löytyvät koulutuksen sivuilta.

Henkilö istuu merinäkoalan edessä kuulokkeet päässä ja selaa tablettia hymyillen

Elämänlaajuinen oppiminen

Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjonta auttaa sinua kehittämään osaamistasi alati muuttuvassa ympäristössä.

Image from remote site: www.aaltoee.fi

First Time Manager – asiantuntijasta esihenkilöksi (ulkoinen linkki)

Koulutus on tarkoitettu ensimmäistä kertaa esihenkilönä työskenteleville ammattilaisille.

Uutisia elämänlaajuisesta oppimisesta Aallossa

Aalto University / Riitta Silvennoinen / Photo: Jaakko Kahilaniemi
Opinnot Julkaistu:

Miksi juuri nyt jokaisen kannattaisi opiskella luovuutta?

Henkilöstöjohtaja Riitta Silvennoinen kannustaa olemaan radikaali ottamalla uuden oppimiselle aikaa. Kaikki aaltolaiset voivat tehdä radikaalin luovuuden peruskurssin työajallaan.
Kolme ihmistä katsoo jotain kannettavan tietokoneen näytöltä hymyillen.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Hae nyt ensi kevään FITech-kursseille!

Tarjolla on lähes 200 maksutonta kurssia mm. uusiutuvan energian ja digitalisaation teemoista.
Nelli Puumalainen kandidaattikeskuksen takana
Opinnot Julkaistu:

Väyläopiskelijan tarina: Ympäristöasioita opiskelemaan väylän kautta

Keminmaasta kotoisin oleva Nelli suoritti tekniikan väylän ja opiskelee Aallossa kiinteistötaloutta ja geoinformatiikkaa.
Mies sukeltamassa radikaalin luovuuden verkkokurssille. Kuva: Lina Jelanski
Opinnot Julkaistu:

Päivitä osaamistasi: opiskele radikaalin luovuuden perusteet

Luova ajattelu ja sen myötä kehittyvä muutoskyky ovat tulevaisuuden ydinosaamista kaikilla aloilla. Aalto-yliopisto avasi 14.11.2024 maksuttoman radikaalin luovuuden johdantokurssin verkossa suomeksi ja englanniksi.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ilmakuva rannikkonäkymästä, jossa on maailmanpyörä, moderneja rakennuksia ja sininen taivas rauhallisen veden yllä.
Yhteistyö Julkaistu:
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Väitöskirjoille tulossa uudet kannet, kirjoituspohjat ja uusi tilaustapa

Väitöskirjojen tilausalusta vaihtuu 30.11.2024 jälkeen. Väitöskirjoja varten on myös suunniteltu uudet kannet ja kirjoituspohjat.
Opiskelijoita kampuksella. Kuva: Henri Vogt
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhä harvempi yliopisto-opiskelija jää kotiseudulleen Suomen suurimmissa kaupungeissa – uusi selvitys näyttää kaupunkikohtaiset erot

Aalto-yliopiston kaupunkitaloustieteen tutkimusryhmä AlueAvain on tarkastellut Tilastokeskuksen yksilötason rekisteriaineistojen avulla yliopisto-opiskelijoiden muuttoliikkeitä Suomen suurimmissa kaupungeissa viimeisten 20 vuoden aikana. Tarkastelussa vertailtiin erikseen pääkaupunkiseudun kuntia sekä Tamperetta, Turkua ja Oulua.