Aalto-yliopisto sijoittuu hienosti pronssille CEMS-koulujen opiskelijapalautteiden valossa
Aallon CEMS-ohjelmassa tapahtui kesän jälkeen muutos, kun ohjelman akateemisena johtajana 10 vuotta toiminut työelämäprofessori Rita Järventie-Thesleff antoi kapulan eteenpäin ohjelman uudelle akateemiselle johtajalle. Tehtävässä aloitti professori Hannu Seristö. Samalla Global Management -maisteriohjelman johtajaksi nimitettiintyöelämäprofessori Perttu Kähäri.
”Kiitän Ritaa hänen erinomaisesta työstään Aallon CEMS-ohjelman akateemisena johtajana. On todella hieno asia, että CEMS-ohjelmamme on viime vuosina kuulunut opiskelijoidemme rankkaamana koko maailmanlaajuisen verkoston parhaisiin”, sanoo dekaani Timo Korkeamäki.
Perinteisesti CEMS-opiskelijat ovat arvostaneet Aallon CEMS-ohjelmassa CEMS-toimiston antamaa hyvää palvelua, ohjelman omia Global Strategy- sekä Global Leadership -kursseja, CEMSsareille kehitettyjä valinnaisia kursseja sekä kevätlukukauden businessprojekteja. Aallon tarjoamaa yleistä oppimiskokemusta on myös kehuttu.
Jo Kauppakorkeakoulun entisellä rehtorilla Eero Kasasella oli vahva Eurooppa-visio, hän halusi Kauppakorkeakoulun Euroopan ytimeen. Tänä päivänä näin onkin. CEMS eli The Global Alliance in Management Education on maailmanlaajuinen kauppakorkeakoulujen, yritysten ja kansalaisjärjestöjen muodostama yhteenliittymä, jonka tavoitteena on kouluttaa opiskelijoista vastuullisia johtajia ja päätöksentekijöitä kansainvälisille markkinoille.
CEMS MIM (Master in International Management) on yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisen johtamisen maisteriohjelmista. CEMS MIM -ohjelmaa tarjotaan Aallossa sekä niin että opiskelija suorittaa sitä jonkin toisen Aallon maisteriohjelman rinnalla tai vaihtoehtoisesti niin että opiskelija opiskelee CEMSissä osana Global Management -maisteriohjelmaa. Molemmat ohjelmarakenteet sisältävät kansainvälisen vaihdon jossain toisessa CEMS-koulussa.
Global Management -ohjelma käynnistettiin vuonna 2017 ja samana vuonna CEMS-ohjelmalle löydettiin kotipesä kansainvälisen liiketoiminnan aineesta Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta. Kauppakorkeakoulu on kuulunut CEMS-allianssiin jo vuodesta 1998 alkaen.
Ohjelman vaatimukset ovat kovat, mutta opiskelijoita ei jätetä yksin
Rita Järventie-Thesleff kertoo, että on ainakin kaksi asiaa, jotka eivät ole muuttuneet vuosien aikana, vaikka ohjelman sisältö onkin kehittynyt paljon. Ensimmäinen melko muuttumaton asia on opiskelijat. ”CEMSsarit” ovat fiksuja, vastuullisia, kiinnostuneita ympäröivästä yhteiskunnasta ja maailmasta, kansainvälisiä, kohteliaita ja kunnianhimoisia. Toinen hyvin pysyvä asia on ollut CEMS-toimiston Programme Managerit Liisa Kotilainen ja Arja Sahlberg. He ovat molemmat työskennelleet ohjelmassa jo vuosien ajan. Global Management -ohjelmaa tukee lisäksi oppimispalveluiden suunnittelija Elli Hämäläinen.
”Rita ei yhtään liioittele, kun hän kuvailee opiskelijoitamme! Niin erinomaisia kuin he ovatkin, tarvitsevat he tänä päivänä syystä tai toisesta ehkä jopa aiempaa enemmän tukea ja neuvontaa. Globaalin ohjelman raamit tulevat annettuna allianssin keskustoimistosta ja jollei opiskelija täytä kaikkia tiukkoja ohjelman vaatimuksia, hän ei valmistu. Annamme vierihoitoa, emmekä jätä opiskelijoita yksin. Tuntuukin hyvältä, että opiskelijat kertovat palautteissaan arvostaneensa tukeamme paljon”, Liisa Kotilainen kertoo.
Rita kertoo, että Liisan ja Arjan toimenkuvat ja vastuut ovat laajentuneet paljon vuosien myötä. Global Management -ohjelman myötä opiskelijamäärät ja markkinointitarve ovat kasvaneet voimakkaasti. CEMS-allianssi edellyttää myös aktiivista yhteydenpitoa eri sidosryhmiin kuten CEMS-yrityspartnereihin ja globaaliin verkostoon. Yhdessä akateemisen johtajan kanssa CEMS Programme Managerit vastaavat myös opiskelijavalintaprosessista ja sen kehittämisestä.
”CEMS-ohjelmaan valittavilta edellytetään muun muassa hyviä yhteistyötaitoja ja moninaisuuden ymmärtämistä ja hyväksymistä. Ohjelmamme on näissä asioissa edelläkävijä. On kyllä erittäin hyvä asia, että EDI-asiat (equality, diversity, inclusion) ovat vihdoin monien muidenkin toimijoiden agendalla. Liisa ja Arja ovat harjaantuneet hakijoiden arvioimisessa. Yhteistyö HR-ammattilaisten kanssa on opettanut heidät tunnistamaan eri ihmistyyppejä ja nimenomaan opiskelijoita, jotka sopivat tähän ohjelmaan”, Rita Järventie-Thesleff sanoo ja kehuu vuolaasti entisiä tiimiläisiään.
Yhteisöllisyys on CEMSin todellinen voimavara. Ohjelmaa kehitetään sitoutuneesti yhdessä kaikkien jäsenkoulujen, yrityskumppaneiden ja alumnien kanssa, niin paikallisesti kuin globaalistikin. ”CEMS-kollegojen kanssa työskentely on tiivistä ja inspiroivaa”, Arja Sahlberg hehkuttaa. Myös CEMS-opiskelijat ovat poikkeuksellisen tiiviisti yhteen hitsautunut porukka.
”Jokaisessa yhteisöön kuuluvassa jäsenyliopistossa toimii myös oma CEMS Clubinsa. CEMS Clubien toiminnan tarkoituksena on tukea CEMSsareiden keskinäistä verkostoitumista ja lisätä tietoisuutta CEMSistä ja CEMS MIMistä. CEMS Clubit myös pyrkivät tukemaan opiskelijoita opinnoissa ja auttavat opiskelijoita tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja työelämään, kun he suorittavat vaihtojaksoaan”, Arja Sahlberg kertoo.
”Aktiiviset alumnit ovat myös upea asia ohjelmallemme”, Rita jatkaa. ”Aiemmat CEMSsarit kertovat aaltolaisille ja Aallon ulkopuolella opiskelukokemuksistaan, intensiivisestä yritysyhteistyöstä ja aktiivisesta sosiaalista toiminnasta ja se, jos mikä, levittää hyvää sanaa ohjelmasta”, hän iloitsee ja kiittää lämpimästi CEMS-alumneja.
CEMS MIM at Aalto info fall 2022
Register here to an info session about CEMS MIM at Aalto University.
- Julkaistu:
- Päivitetty: