Uutiset

Älykorun antenni sai nimen Oreo-keksiltä

Opiskelijat tutkivat ja kehittivät Kalevala Korulle antenniratkaisuja Antennas workshop -kurssilla.

Kun Suomen suurin koruvalmistaja pyytää uutuustuotteeseensa toimivia ja toteuttamiskelpoisia parannusehdotuksia, opiskelijoilta vaaditaan muutakin kuin teknistä taitavuutta.

”Kurssilla opitaan ja tarvitaan käytännön työelämätaitoja, kuten teorian soveltamista, luovuutta ja työskentelyä poikkitieteellisissä tiimeissä”, sanoo yliopistonlehtori Jari Holopainen. Hän vetää Antennas workshop -kurssia, jonka aihe tuli tänä syksynä Kalevala Korulta. Yrityksen uusin aluevaltaus ovat älykorut, joita se kehittää yhdessä käyttäjien ja lupaavien startup-yritysten kanssa. Ensimmäisenä testivaiheeseen on saatu Biisafen kanssa tehdyt Buddy-tuoteperheen riipukset, joiden painikkeen avulla korun kantaja voi jakaa sijaintinsa tai hälyttää apua.

Opiskelijat tutkivat kurssin aikana, miten metallisen korun sisälle integroitu Bluetooth-antenni toimii ja ideoivat sille parannusehdotuksia. He selvittivät muun muassa, että antennin hyötysuhdetta voidaan parantaa muuttamalla esimerkiksi pariston sijaintia korun sisällä. Opiskelijat ideoivat myös koruun täysin uusia antenniratkaisuja, joista Kalevala Koru piti lupaavimpana samanmuotoiselta keksiltä nimensä saanutta Oreo-antennia

"Kurssi onnistui mielestäni mainiosti. Oli hienoa nähdä, kun opiskelijat oikeasti innostuivat aiheesta. Uusia antenniprototyyppejä suunniteltiin, valmistettiin ja mitattiin uudella Starlab-antennimittauslaitteella innokkaasti. Oreo-antenni on niin mielenkiintoinen ja hyvä, että aiomme julkaista tulokset yhdessä opiskelijoiden kanssa alan lehdessä tai konferenssissa”, Holopainen kertoo.

Antennas workshop on osa Nano and Radio sciences -maisteriohjelman Radio science and engineering –pääainetta.

Kuvat kurssin loppuseminaarista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa