Uutiset

EIT Digitalin Challenge –kilpailu etsii Euroopan lupaavimpia kasvuyrityksiä

Kilpailu jakautuu viiteen kategoriaan: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, Digital Infrastructure ja Digital Finance.

Kolmatta kertaa järjestettävässä EIT Digital Challenge -kilpailussa etsitään eurooppalaisia startup- ja kasvuyrityksiä, jotka havittelevat lisärahoitusta ja tähtäävät kansainväliseen kasvuun.

Yritykset kisaavat merkittävistä palkinnoista: jokaisen kategorian voittaja saa rahapalkintona 50 000 euroa.  Lisäksi kolme parasta yritystä kustakin kategoriasta pääsee mukaan EIT Digitalin yleiseurooppalaiseen innovaatioverkostoon, joka koostuu yli 130 yrityksen, pk-yrityksen, yliopiston ja tutkimuslaitoksen ekosysteemistä.

Viime vuonna tamperelainen yritys, Ekin Labs, voitti älykkäät tilat –kategorian. Se voitti myös Las Vegasissa järjestettävän CES Innovation Award 2015 –kilpailun, ja on saanut sijoittajiksi eurooppalaisia yksityishenkilöitä sekä FiBan –sijoittajia.

- Yli 80% Euroopan startupeista pyrkii kansainvälistymään, mutta todellisuudessa ainoastaan noin puolet heistä ottaa tämän askeleen. Jos Euroopan tavoitteena on johtaa maailmanlaajuista digitaalista murrosta, innovaatioiden on voitava laajentaa toimintaansa yli rajojen. Haluamme tunnistaa ja tukea niitä, jotka ovat valmiita valloittamaan uusia markkinoita ja aloittamaan matkan kotimaisesta tuotteesta kansainväliseksi brändiksi, sanoo Dominik Krabbe, EIT Digital Challengen vetäjä.

Kilpailu on käynnissä 15.7.2016 asti. Kilpailun verkkosivut: www.challenge.eitdigital.eu

Lisätietoja:

Tanja Rauniaho-Mitchell, EIT Digital viestintäpäällikkö, [email protected], puhelin 050 480 1963

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.