Aalto-yliopiston tehoelektroniikan koulutus auttaa ABB:n työntekijöitä valmistautumaan vihreään siirtymään
Aalto on jo pitkään auttanut ABB:tä varmistamaan henkilöstönsä kyvykkyyksien jatkuvan kehittämisen.
Apulaisprofessori Kim Kwantae, Integrated Circuit Design, Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
"Tutkin piirisuunnittelua, erityisesti integroituja piirejä, joita kutsutaan myös puolijohdesiruiksi. Integroitujen piirien suunnittelun ala on kiehtova, koska monet ihmiset ennustavat esineiden internetin (IoT, Internet of Things) laitteiden määrän räjähdysmäisen kasvun seuraavan vuosikymmenen aikana, ja pyrin edistämään tätä tulevaisuutta mahdollistamalla enemmän toimintoja pienemmissä järjestelmissä.
Tutkimukseni keskittyy erittäin pienitehoisiin integroituihin piireihin, analogisen / sekasignaalin integroitujen piirien suunnitteluun, sekä täysin mukautettuihin muistin integroituihin piireihin neuromorfisen signaalinkäsittelyn ja biolääketieteellisten antureiden sovelluksiin. Suuri tutkimusunelmani on integroida neljä ominaisuutta (IoT) -alustoille: tehdä niistä 1) pieniä, 2) aistinvaraisia, 3) älykkäitä ja 4) langattomia, ja tuoda sitten nämä tekniikat kaikkien saataville.
Olen todella innoissani siitä, että Aallossa on maailmanluokan tutkimusinfrastruktuuri erityisesti langattomille alustoille. Etelä-Koreassa ja Sveitsissä saamani kokemuksen perusteella en ole koskaan nähnyt mitään tällaista yliopistossa. Odotan innolla pääseväni työskentelemään Aallon upean integroitujen piirien suunnitteluosaamisen kanssa ja tekemään yhteistyötä vahvan sisäisen ja ulkoisen kumppaniverkoston kanssa!"
Apulaisprofessori Paul Verriner, Semiconductor Sensors, Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
"Puolijohdeanturien tutkimusalue mahdollistaa energiatehokkaampien fotoni-integroitujen piirien kehittämisen, mikä on kriittistä aikana, jolloin tekoälyn kaltaiset uudet teknologiat edustavat jatkuvasti kasvavaa prosenttiosuutta maailmanlaajuisesta energiankysynnästä.
Tutkimukseni keskittyy integroituun fotoniikkaan ja puolijohdelasereihin. Fotoniikan integrointiteknologia on mullistanut tavan, jolla käsittelemme ja välitämme tietoa, ja mahdollistaa nopean internetin, jota tarvitaan yhä verkottuneemmassa maailmassa. Tutkimme uusia lähestymistapoja lasereiden integroimiseksi puolijohdesiruihin muiden optisten komponenttien kanssa. Tämä tutkimusala on minulle erityisen jännittävä, koska se yhdistää perusfysiikan ja materiaalitieteen valtavan käytännöllisiin sovelluksiin.
Olen innoissani saadessani olla osa Aaltoa ja odotan innolla, että pääsen käyttämään uusinta puolijohteiden valmistusinfrastruktuuria, jonka avulla voin saavuttaa tutkimustavoitteeni. Odotan Aallossa työskentelyltä muun muassa sitä, että perustaisin dynaamisen tutkimusryhmän, joka rikkoisi fotoniikan integroinnin rajoja, rakentaisi vahvaa yhteistyötä Aallossa jo toimivien huippututkijoiden kanssa ja edistäisi Suomen kasvavaa fotoniikan ekosysteemiä."
Aalto on jo pitkään auttanut ABB:tä varmistamaan henkilöstönsä kyvykkyyksien jatkuvan kehittämisen.
Teemme Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella laaja-alaista tutkimusta sähkömagneettisen, mikro- ja nanoteknologian, radiotekniikan ja avaruusteknologian aloilla. Ensimmäinen suomalainen satelliitti Aalto-1 toteutettiin laitoksella opiskelijahankkeena.