Uutiset

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa ilmaisen ICT-kurssikokonaisuuden verkossa

Kurssit tarjoavat kattavan läpileikkauksen lähes alalla kuin alalla tarvittavista digitiedoista. FITechin kurssit sopivat hyvin organisaatioille, jotka haluavat uudistaa henkilöstön osaamista.
FITech kurssit

FITech-verkostoyliopisto julkaisee maksuttoman verkkokurssikokonaisuuden, joka avaa jokapäiväisten ohjelmistojen ja sovellusten toimintaperiaatteita sekä merkitystä yhteiskunnan toiminnan kannalta. FITech 101: Digi & Data -kokonaisuuden tarjoaa Aalto-yliopisto, ja sen ensimmäiset kolme kurssia käynnistyvät toukokuussa. FITechin tavoitteena on saada kursseille vuoden loppuun mennessä 20 000 osallistujaa. Kurssien pilottitoteutuksiin haetaan nyt osallistujia.

”Kurssit tarjoavat kattavan läpileikkauksen lähes alalla kuin alalla tarvittavista digitiedoista, ja niiden pohjalta voi jatkaa myös syventävien opintojen pariin”, kertoo kurssien suunnittelusta vastannut Arto Hellas Aalto-yliopistosta.

FITech 101: Digi & Data on kokonaisuus, josta jokainen voi valita itselleen sopivia kursseja. Kokonaisuus täydentyy vielä useilla kursseilla vuoden loppuun mennessä. Kahden opintopisteen laajuisen kurssin suorittamiseen kuluu arviolta 54 tuntia. Opintopisteiden lisäksi osallistuja saa halutessaan myös Linkedin-suoritusmerkin uusista, päivitetyistä taidoistaan.

Kurssit toteutetaan MOOC (Massive Open Online Course) -verkkokursseina, joita voi opiskella missä tahansa, kellonaikaan katsomatta. Kurssit sopivat oman osaamisen kehittämiseen ja tarjoavat esimerkiksi lukiolaisille mahdollisuuden kurkistaa yliopisto-opintoihin. Myös yrityksissä voidaan hyödyntää kursseja henkilöstön osaamisen uudistamisessa.

FITechin opintotarjonnasta löytyy kaikkiaan yli 100 kurssia maksuttomia jatko-opintoja erilaisiin tietotekniikan osaamistarpeisiin.

”Yliopiston verkkokursseja tarjoamalla työnantaja voi olla varma opetuksen laadusta”, sanoo FITech ICT -projektin akateeminen johtaja ja Aalto-yliopiston tietotekniikan professori Petri Vuorimaa.

Pilottikurssit käynnistyvät loppukeväästä

Kursseista järjestetään ensin pilottitoteutukset, joiden aikataulu on seuraava:

  • 25.5.2020 Johdatus ohjelmointiin
  • 1.6.2020 Data ja tieto
  • 8.6.2020 Internet ja selainohjelmointi

Pilottikurssit voi aloittaa 15.7.2020 mennessä ja ne sulkeutuvat 31.7.2020.

Pilottitoteutusten jälkeen kurssit ovat vapaasti suoritettavissa 17.8.2020 alkaen. Lue lisää kursseista FITechin verkkosivuilla.

Lisätietoja

Tiina-Maria Hartikainen
Viestintäpäällikkö, FITech
puh. 050 512 4735
[email protected]

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa valikoituja opintoja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa. Kurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. FITech-verkostoyliopiston perustajajäseniä ovat yliopistojen lisäksi Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan Akateemiset TEK ry.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.