Uutiset

Huaweilta ja F-Securelta lahjoitukset Aallon tietoturvaopiskelijoille - houkuttaa erinomaisia opiskelijoita Suomeen

Lahjoitusten avulla HAIC tarjoaa myös ensi vuonna kattavia stipendejä parhaille, kansainvälisille maisteriopiskelijoille, jotka aloittavat tietoturva-alan opintonsa Aallossa.

Opiskelijoita SSG Demo Dayssä
Kuva: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto

Teknologia-alan yritys Huawei ja tietoturvayhtiö F-Secure tukevat Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhdessä perustamaa tietoturvan tutkimuskeskusta HAIC:ia lahjoituksella myös vuonna 2020. Vuonna 2016 perustettu HAIC pyrkii varmistamaan Suomessa tehtävän tietoturvatutkimuksen ja -koulutuksen korkean tason tulevaisuudessa.

VP Technology Planning and Site Manager Mikko Terho Huawei Technologies Oy:stä sanoo, että Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto ovat onnistuneet hyvin tehtävässään kouluttaa osaavia tietoturva-alan asiantuntijoita. Tämä on hänenkin mielestään tärkeää sen takaamiseksi, että alusta- ja pilviturvallisuuden tutkimus säilyttää tasonsa ja kehittyy. ”HAIC-ohjelmalla on keskeinen rooli näiden tavoitteiden saavuttamisessa”, Terho sanoo.

F-Secure on rahoittanut HAIC:ia jo kolme vuotta ja Huawei kaksi, ja molemmat ovat lahjoitustensa kautta tukeneet tietoturva-alan maisteriopiskelijoita. ”Huaweissa yhteistyön on nähty hyödyttävän molempia osapuolia. Se on myös mahdollistanut parempia rekrytointeja Huaweille, ja meillä on ollut useita hyviä harjoittelijoita ja lopputyöntekijöitä. Nämä asiat ovat vahvistaneet ja tukeneet talon sisällä olevaa osaamista moniin aiheisiin liittyen”, Terho sanoo.

F-Securen teknologiavastaava Jyrki Tulokas sanoo, että F-Secure tunnistaa Suomen ja yritysten kasvavan tarpeen kouluttaa lisää kyberturvallisuusalan huippuosaajia, minkä vuoksi se jatkaa HAIC:in tukemista ja diplomityö- ja harjoittelupaikkojen tarjoamista tietoturva-alan opiskelijoille.

HAIC:n perustanut professori N. Asokan huomauttaa opiskelijastipendien tukemisen lahjoitusten avulla olevan suhteellisen uusi toimintamalli Suomessa. ”Olen tyytyväinen siihen, että Huawein ja F-Securen kaltaiset yhteistyökumppanimme teollisuudesta ovat johdonmukaisesti tukeneet HAIC:ia sen alusta alkaen.”

N. Asokan luopuu tehtävästään HAIC:n johtajana vuoden 2019 lopussa. Hän huomauttaa, että korkeakoulutus muuttuu kaikkialla maailmassa. Hänen mielestään Suomessa tarvitaan lisää yrityksiä tarjoamaan tämäntyyppistä tukea, jotta voidaan varmistaa se, että Suomi kouluttaa tulevaisuudessakin tietoturva-alan huippuja.

”Olen kiitollinen Huaweille ja F-Securelle siitä, että ne jatkavat tietotekniikan alan koulutuksen tukemista Suomessa. Minulle on myös suuri kunnia jatkaa N. Asokanin perintöä ja kuljettaa HAIC uudelle vuosikymmenelle aloittaessani työt Aallossa tammikuussa 2020”, sanoo tietotekniikan professori ja HAIC:n tuleva johtaja Janne Lindqvist.

Lahjoituksella HAIC myöntää stipendejä aiemmissa opinnoissaan erinomaisesti menestyneille, uusille maisteriopiskelijoille. Tällä tavoin HAIC haluaa vastata tietoturva-alan akuuttiin ja jatkuvasti kasvavaan työvoimapulaan. HAIC aikoo myöntää stipendejä ensi vuonna useille opiskelijoille.

Stipendiaatit saavat opintojensa ajan merkittävää rahallista tukea arjen menojensa rahoittamiseen. Yliopisto ei myöskään peri heiltä lukukausimaksuja, vaikka he olisivat kotoisin EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelta. Stipendin saavan opiskelijan täytyy ottaa vastaan opiskelupaikka joko Aallon Computer, Communication and Information Sciences -maisteriohjelman Security and Cloud Computing -pääaineesta tai Security and Cloud Computing (Erasmus Mundus) -maisteriohjelmasta.

Aiempien vuosien HAIC-stipendiaatit ovat olleet erittäin tyytyväisiä opintoihinsa Aalto-yliopistossa. HAIC:n tekemissä kyselyissä heistä jokainen on painottanut sitä, että stipendillä oli merkittävä vaikutus siihen, että he päättivät tehdä maisteriopintonsa Aallossa.

Tällä hetkellä HAIC tukee stipendeillä useita opiskelijoita. Kaksi aiempaa HAIC-stipendin saajaa valmistui diplomi-insinööriksi tänä vuonna. Voit lukea lisää stipendin saaneiden opiskelijoiden kokemuksista täältä.

Haku Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin on nyt käynnissä! Haku SECCLO-ohjelmaan päättyy 10. tammikuuta. Kaikkien muiden ohjelmien haku päättyy 3. tammikuuta 2020.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

A handbook on the counter of a shop.
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Unite! Open Science and Innovation Management -käsikirja saatavilla verkossa ja painettuna

Käsikirja on käytännön opas yliopistotutkijoille, tutkimus- ja innovaatiopalveluille sekä yliopistojen johdolle.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Väitöskirjoille tulossa uudet kannet, kirjoituspohjat ja uusi tilaustapa

Väitöskirjojen tilausalusta vaihtuu 30.11.2024 jälkeen. Väitöskirjoja varten on myös suunniteltu uudet kannet ja kirjoituspohjat.
Tekoalylla-tuotetieto-talotekniikan-menestystekijaksi.jpg
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tekoälyllä tuotetieto talotekniikan menestystekijäksi

Ympäristöraportointi, digitaaliset kaksoset ja tuottavuuden tuntuva nosto eivät onnistu ilman nykyistä parempaa tiedonhallintaa. Talotekniikka 2030 -tutkimusraportti ruotii nykytilanteen haasteita ja esittää ratkaisuja ja case-esimerkkejä, jotka pohjautuvat uusimman tekoälyteknologian hyödyntämiseen.
Opiskelijoita kampuksella. Kuva: Henri Vogt
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhä harvempi yliopisto-opiskelija jää kotiseudulleen Suomen suurimmissa kaupungeissa – uusi selvitys näyttää kaupunkikohtaiset erot

Aalto-yliopiston kaupunkitaloustieteen tutkimusryhmä AlueAvain on tarkastellut Tilastokeskuksen yksilötason rekisteriaineistojen avulla yliopisto-opiskelijoiden muuttoliikkeitä Suomen suurimmissa kaupungeissa viimeisten 20 vuoden aikana. Tarkastelussa vertailtiin erikseen pääkaupunkiseudun kuntia sekä Tamperetta, Turkua ja Oulua.